23948sdkhjf

Svea Maskiner på SMART Industri

Svea Maskiner AS stiller ut på SMART Industri 23. til 25. mai på Norges Varemesse i Lillestrøm. 

Dere skal være med på SMART Industri. Kommer det noen nyheter der?

- Ja, i år har vi virkelig noe nytt å vise fram, så vi har besluttet å være med. Dette er jo en spennende arena som vi synes det er ekstra viktig å være med på nå etter pandemien. Vi har nemlig vært så heldige å få agenturet på Quaker Houghton prosessvæsker. Dette er et uhyre spennende agentur som vi venter oss mye av. Vi jobber stort sett direkte til kunde, og det å ha topp produkter sammen med en arbeidsstokk hvor faktisk alle har fagbrev og derfor kan tilby en høy kompetanse, er avgjort en suksessfaktor for oss, svarer Per Martin Bakken direktør for Svea Maskiner AS.

Leverer "skreddersøm"

- Når vi nå deltar på SMART Industri, så betyr det at vi ganske sikkert kommer til å møte mange eksisterende kunder, men trolig også en del som vil kunne komme til å bli det i tiden fremover. Både det faktum at vi nå utvider sortimentet, og at vi skal fortsette å levere slitedelene i maskinene til den mekaniske industrien gjør at vi ser fram til messen både med forventning og spenning, slår han fast, og legger til:

- Man kan gjerne si at vi driver med skreddersøm av tilbud til mekanisk industri. Hvert eneste tilbud vi sender, er nemlig spesialtilpasset til kundene. Det betyr at vi har et bredt utvalg av verktøy, og det gjøres enda bredere ved at vi bruker vår egen og leverandørenes kompetanse. Selv under pandemien har vi vært 100 prosent leveringsdyktige.

Svea Maskiner AS er et datterselskap av det familieeide svenske selskapet med samme navn. Leverandørene kommer i det alt vesentligste fra Israel, og det er et avgjørende konkurransemoment, understreker Bakken.

Israelsk kvalitet


Hvorfor mener du at det er viktig hvilket land delene kommer fra?

- Fordi det er et faktum at nettopp israelerne står for noe av det beste som kan fremskaffes, ganske enkelt. Ikke bare når det gjelder vår bransje, som altså er verktøy for mekanisk industri, men nær sagt alle bransjer: Dersom det er høykvalitetsutstyr, kan du være sikker på at det er israelske komponenter i utstyret. Så er det mange som blander inn politikk i business, men det har jeg liten sans for. Vår hovedleverandør er for øvrig IMC, som er eid av Warren Buffet.

Dette er etterhvert et tradisjonsrikt selskap?

- Ja, det må vi få lov til å si: Det ble grunnlagt i 1970, og har hele tiden vært i front når det gjelder kvalitetsverktøy til mekanisk industri. Per i dag har vi 16 ansatte her i Norge, og vi har leveranser over hele landet. De aller fleste kjente merkevarene, for eksempel Fiskars-produktene, lages for eksempel med våre verktøy. Vi er en bedrift som har opparbeidet oss et omdømme gjennom å være dønn stabile: Oss kan man alltid stole på, og det er faktisk to faktorer som er helt sentrale for mekanisk industri: At du leverer topp kvalitet, og at du er til å stole på.

Full drift


Hvordan har det gått med dere gjennom pandemien?

- Vi har opprettholdt full leveransedyktighet, og ikke permittert en eneste person i hele perioden. Det kunne vi ha gjort, ut fra de rådende omstendighetene. Men det har vært bedriftens policy at vi skal gjøre det vi kan for at de ansatte – i likhet med kundene våre – skal merke minst mulig konsekvenser av pandemien som har rammet oss. Nå er vi som samfunn igjennom dette, kan det virke som. Riktignok hadde vi ventet oss et større «trøkk» etter at vi nå har fått åpnet samfunnet igjen. Men det kommer nok, filosoferer Bakken.

Har pandemien påvirket responstiden deres i forhold til kundene?

- Nei, ikke i det hele tatt. Responstiden hos oss skal være null, og det har vi greid å opprettholde. Det har også vært en konsekvens av vår holdning til pandemien: Folk har hatt hjemmekontor, men vi har hatt muligheter til å levere fortløpende, og ikke minst: Kundene har fått umiddelbart svar på spørsmål, samt at de har fått hjelp til det de har hatt behov for. Jeg kjenner meg ganske sikker på at det vil komme til å slå positivt ut også i fremtiden, understreker Per Martin Bakken.

For mer informasjon se: www.svea.no og https://smart-industri.no/

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141