23948sdkhjf

Reglo og EIVA-SAFEX i tett samarbeid: Høyvakuum prosessavsug gir store fordeler

I konkurranseutsatte industrier, med en pågående pandemi og økende fokus på miljøvennlige løsninger, ønsker Reglo AS og EIVA-SAFEX AS å bevisstgjøre norske produksjonsmiljøer om at riktig valg av prosessavsug er svært fordelaktig.

På kontoret til daglig leder i Reglo AS, Torgeir Buodd, møter Maskinregisteret også daglig leder i EIVA-SAFEX AS, Ole Martin Martinsen. De to bedriftslederne er engasjerte og vil få frem budskapet om at det er mange gevinster å hente når man velger riktig prosessavsug.

 

Fjerner prosessrøyk på stedet

For et par år tilbake startet Reglo og EIVA-SAFEX et samarbeid der sistnevnte står for salg og markedsføring av Reglos høyvakuumprodukter i Norge.

- Vi opplever stadig større interesse for høyvakuum prosessavsug, men vi tror det er et enda større marked i Norge, det er jo så mange fordeler, ivrer Ole Martin Martinsen.

Hva er det som er så spesielt med høyvakuum prosessavsug?

- Våre høyvakuumløsninger, som heter EFFEX, består av bærbare, mobile og stasjonære enheter. I motsetning til «vanlige» avsugløsninger, som ofte kan være hetteavsug eller avsugstasjoner i et rom, er våre løsninger basert på ekstremt punktavsug der høyvakuumsystemet får med så å si all prosessrøyk akkurat på det punktet røyken blir produsert, som eksempelvis under sveising, svarer Torgeir Buodd, som fortsetter:

- Helsefaren relatert til sveiserøyk og luftforurensinger fra ulike produksjonsprosesser er godt dokumentert. Av denne grunn er arbeidsmiljøene strengt regulert i Arbeidsmiljøloven for å sikre arbeidstakerens helse og sikkerhet. Det er ingen motsetning mellom det å gi arbeidsstyrken et sunt arbeidsmiljø, og samtidig oppnå gode bedriftsøkonomiske resultater. Faktisk er et sunt og godt arbeidsmiljø med på å øke produksjonen og redusere rengjøringskostnader og sykefravær, for ikke å snakke om hvor viktig dette er for å rekruttere nye ansatte.

 

En rekke fordeler

Ole Martin fortsetter:

- Vi i EIVA-SAFEX har laget ti videoer for å hjelpe kundene til lønnsom produksjon. Mye handler om forbedret HMS og om prosessforbedring. Høyvakuumsystemet fra Reglo er et system som har mange funksjoner, og de viktigste fordelene er redusert sykefravær, økte produksjonsrater, forbedret produksjonskvalitet, reduserte rengjøringskostnader, redusert miljøpåvirkning, økt trivsel på arbeidsplassen og samtidig oppfylles arbeidsmiljølovens gjeldende reglement omhandlende varmt arbeid.

Hvordan skal man velge løsning?

- I samarbeid med kunden undersøkes behov for prosessavsug. Deretter planlegger og utformer vi den beste løsningen og installerer anlegget. Anlegget testes og kontrolleres om det er riktig kalibrert og fungerer slik det skal. Det gis opplæring for å sikre riktig og problemfri bruk av anlegget, og vi tilbyr serviceavtale, svarer Ole Martin.

Må man være en stor bedrift for å få lønnsomhet ved en slik investering?

- Ikke nødvendigvis. Når vi kartlegger behovet, finner vi ut hva slags løsninger som passer best, det kan være en mobil løsning eller et enkelt punktavsug ved en sveisestasjon, men felles er at systemet kan bygges ut etter behov, også til ulike applikasjonsområder, eksempelvis til støvsuging og slipeavsug. Det beste er om kunden får se systemet i bruk, da er det mange som «ser lyset», konkluderer Ole Martin.

 

Mer informasjon finner du på: www.reglo.no og www.eiva-safex.no

 

Om Reglo AS

Reglo AS ligger i Andebu i Vestfold, nær Torp flyplass. Her produserer de pneumatisk drevne arbeidsplattformene WALL-MAN og LIFTMAN, og EFFEX prosessavsug for verdensmarkedet. Eksportandelen på liftene er 90 prosent, EFFEX har nærmere 70 prosent.

WALL-MAN, LIFTMAN og EFFEX er merkevarer som har vært mer enn 30 år i markedet, og er anerkjente og høyt verdsatte av både distributører og sluttkunder. Produktene er eksportert til over 40 land, og blir benyttet i alt fra arbeid på tradisjonelle kjøretøy, til militæret, romfart, jernbane og annen tungindustri.

Reglo AS arbeider kontinuerlig med å forbedre produktene i samsvar med gjeldende lover og regelverk, og de behov og krav markedet stiller. Reglo er derfor en trygg samarbeidspartner både for nåværende og fremtidige kunder.

 

Om EIVA-SAFEX AS

Forretningsområder er skjære- og sveiseprosesser, løfteoperasjoner og fallsikring samt fortøyningssystemer til havbruk.

Selskapene som utgjør det som i dag er EIVA-SAFEX AS, har meget forskjellig historie. Fra 1999 valgte man å satse på å gå i dybden med produkter som stiller høye krav til kompetanse, dokumentasjon, opplæring og service, fremfor å gå i bredden med vanlige forbruksvarer. Denne satsningen på kompetanse har resultert i 12 avdelingskontorer med til sammen 70 ansatte hvor en tredjedel er serviceteknikere.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094