23948sdkhjf

Ikke mer bordrengjøring – mer tid til å skjære

MicroStep har utviklet et nytt vibrerende transportbord for automatisk tømming av smådeler og slagg - dette reduserer manuelt arbeid og skaper arbeidstid for fagarbeidere.

 

Enten i konstruksjon av maskiner, skip, fasader, kjøretøy eller gjerdesystemer: når metall behandles, er et skjæresystem vanligvis det første systemet i produksjon. Hvis man skjærer mye, må man også vedlikeholde skjærebordet regelmessig for å sikre maksimal ytelse. Rengjøring av bordet er en av dem - en oppgave som binder opp personalet og blokkerer skjæresystemet fra dets egentlige formål. Et automatisk vibrerende transportsystem løser denne oppgaven. MicroStep har utviklet et uavhengig produkt for dette formålet som kan tilpasses individuelt for kundespesifikke oppgaver.

 

Automatisert løsning

Skjæring er det første leddet i kjeden i de fleste metallforedlingsproduksjoner. Det er derfor, i tillegg til langsiktig presisjon, at pålitelig brukervennlighet er et avgjørende kriterium for skjæresystemer. Det er i skjærefysikken at det faller slagg og smådeler ned i skjærebordet. Bordet må rengjøres regelmessig. En prosess som krever mye manuelt arbeid og, avhengig av hvor lenge skjæresystemet brukes, mye tid. For å redusere innsatsen for ansatte og nedetiden til bordrengjøringssystemene til et minimum, tilbyr MicroStep en intern løsning: Den allsidige leverandøren av CNC-skjæreteknologi har utviklet et uavhengig vibrerende transportbordsystem som er skreddersydd nøyaktig til MicroStep systemer og muliggjør til syvende og sist automatisert utskilling av små deler og slagg.

 

Mer tid til produktive aktiviteter

- Rengjøring av bordet blir stadig viktigere. Avhengig av bordets størrelse og skjæretimene systemet bearbeider plater, reduserer rengjøringsarbeidet produktiviteten betydelig. Med et seks meter langt bord er det ikke uvanlig at to ansatte er opptatt noen timer per rengjøringssyklus, understreker Armin Gudd, servicesjef i MicroStep Europe.

Hyppige skjærere rengjør omtrent en gang i måneden; for mindre bedrifter er tre eller fire rengjøringer i året nødvendig for å fortsette å jobbe produktivt og for å forhindre at sugeevnen til det tilkoblede filtersystemet faller under akseptabel verdi. Håndteringen av å få små skjærte deler som har falt ned i bordet ut av bordet blir også vanskeligere av for mye slagg og gamle deler.

- I løpet av året må maskinoperatører planlegge noen arbeidsdager for å utføre dette vedlikeholdet. I tider med mangel på fagarbeidere er dette en innsats som må reduseres og unngås best mulig, sier Gudd.

 

Optimalisert løsning for CNC-systemer

Det er derfor bedrifter i økende grad stoler på integreringen av et vibrerende transportbord, også kjent som et vibrasjonsbord eller ristebord. MicroStep presenterte sitt interne system for første gang på EuroBLECH 2022-messen i Hannover og det har allerede blitt brukt med suksess av flere kunder.

- Vi jobber kontinuerlig med å anvende våre løsninger for å gi brukerne stadig mer fleksible og høyproduktive systemer så de kontinuerlig kan utføre oppgavene sine med presisjon. For å kunne jobbe enda mer effektivt hele året, har vi utviklet en uavhengig løsning med MicroStep VibrationTable, som er ideelt tilpasset våre CNC-systemer for plasmaskjæring, oxyfuelskjæring og boring, forklarer Dr.-Ing. Alexander Varga, utviklingssjef og medgründer av MicroStep Group.

 

Ulike varianter skreddersydd

Under skjæreoperasjonen transporterer vibrasjonsbordet de resulterende mengdene av smeltet materiale, slagg og også utskårne deler til enden av bordet til en oppsamlingsbeholder som er beregnet for dette formålet. De små delene og skrapbitene faller gjennom lamellene på vibrerende kummer som er installert i nedre del av bordet. Under prosjekteringen ble det tatt hensyn til at fallende smådeler ikke kan påvirkes av slagg. Innenfor vibrasjonskarene beveger delene seg fra bordet til den angitte beholderen. Denne kan tømmes ved hjelp av kran eller annen løfteanordning. Bordsystemet har en modulær struktur, standardstørrelser fra 3 x 1,5 m til 24 x 5 m er tilgjengelige. Den modulære utformingen og seksjonskontrollen av avtrekkssonene, via iMSNC maskinstyring, sikrer ifølge produsenten maksimal fleksibilitet med høy avtrekksytelse og lavt energiforbruk på samme tid.

Bordet kan tilpasses ytterligere for å passe applikasjonen: Ulike bordstøtter er tilgjengelige for det vibrerende transportbordsystemet, som er optimalt utformet for bruksområdet. Det finnes støtter som er designet utelukkende for borerigger eller for skjæreprosessen, samt komponenter som er designet for en blanding av begge prosesser.

 

For mer informasjon se: www.microstep.com og www.eiva-safex.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11