23948sdkhjf

Salvagnini fremmer automasjon og fleksibilitet

Den italienske maskinprodusenten Salvagnini presenterer to nye automatiseringsløsninger for L3-laseren i seks-meters konfigurasjonen.

 

I lasersystemenes verden spiller automatisering en stadig viktigere rolle for å forbedre effektiviteten av laste- og losseoperasjoner. Større lasere møter enda større utfordringer enn tre- og fire-meters lasermaskiner når det kommer til disse oppgavene. Enten det er på grunn av skjørheten og størrelsen på platen eller vekten av materialet som skal håndteres, er det viktig å merke seg at når størrelsen på metallplaten øker, øker også tiden som kreves for håndtering, både før og etter skjæreprosessen.

Denne lange håndteringstiden er det som overbeviste Salvagnini om å utvikle ADLU-laste-/losseenheten og den automatiske MCU-sorteringsenheten i størrelse 6020, for å behandle plateformater på opptil seks meter i lengde.

 

Flere fordeler

På bare 60 sekunder automatiserer ADLU-enheten prosessen med å laste metallplater fra pakker og losse de kuttede platene, og eliminerer alle mellomliggende håndteringstrinn som vanligvis utføres av operatøren. I tillegg er ADLU en fleksibel løsning når det gjelder layout da dens modulære, gulvbaserte struktur kan tilpasses de tilgjengelige plassene i verkstedet.

Å investere i en automatisk sorteringsenhet gir ifølge Salvagnini flere fordeler:

  1. eliminering av manuelle operasjoner, som fører til:
  2. reduserte driftskostnader.
  3. redusert avhengighet av tilgjengelighet av arbeidskraft.
  4. lavere risiko for ulykker.
  5. redusert materiell skade under håndtering.
  6. presis planlegging av sorteringstider, sikre konsistens og repeterbarhet.
  7. muligheten til å separere materialet kuttet i eventuelle ubemannede skift.

 

Automatisk sortering

I tillegg forbedrer automatisk sortering produksjonsflyten ved å raskt levere materiale til nedstrøms arbeidsstasjoner og forenkle sporing av deler ved å gruppere dem etter jobb, sett eller neste arbeidsstasjon.

Denne fordelen er spesielt attraktiv i seks-meters konfigurasjoner, der flere deler kan blandes, noe som øker sporingskompleksiteten i forhold til metallplatestørrelsen.

Den automatiske sorteringsenheten MCU utmerker seg ved å håndtere deler av forskjellige former, størrelser og vekter. Den kan fungere i full multigripemodus, og plukke opp flere deler i rekkefølge med samme gripeenhet. Den aktiverer de nødvendige sugekoppene eller magnetene individuelt.

MCU kan håndtere tykkelser fra 0,5 til 12 mm. Hver manipulator kan håndtere vekter opp til 65 kg, eller 130 kg når begge gripeanordningene fungerer sammen. Manipulatorene er svært fleksible og mobile, med full 360° rotasjonsevne, slik at de kan plukke opp deler av enhver størrelse eller form.

 

Stor fleksibilitet

Mens minimumsstørrelsene er 100x200 mm, tilbyr Salvagnini nå den smarte klyngefunksjonen for å overvinne dimensjonsbegrensningen ved lossing av deler under den «offisielle terskelen», og for å forhindre at automatisk sortering reduserer plateutnyttelsen. Denne funksjonen kobler raskt og enkelt sammen små deler uten behov for en kutteramme eller komplisert programmering, noe som effektivt reduserer den totale lossetiden.

MCU bruker NEXUS-programvare for sine operasjoner. NEXUS er brukervennlig og håndterer automatisk sorteringsprogrammer. Om nødvendig kan operatører redigere disse programmene interaktivt. NEXUS gir full kontroll over hele produksjonsprosessen, inkludert individuelle plater på nøyaktige punkter i syklusen. Den tilbyr også nøyaktig kontroll gjennom en integrert 3D-simulator. NEXUS eliminerer behovet for å velge en spesifikk produksjonsstrategi under konstruksjonsfasen. Den tilpasser seg ulike krav, enten det er for store eller små serier, sett eller stykkordre. Denne fleksibiliteten gjør ifølge Salvagnini NEXUS til den ideelle sorteringsprogramvaren for både underleverandører og OEM-produsenter.

Både ADLU og MCU prioriterer bærekraft ved å bruke AVC (adaptive vacuum control) teknologi. Denne teknologien overvåker vakuumnivået i sugekoppene under griping og aktiverer vakuumgenerering kun når det er nødvendig. Dette resulterer ifølge produsenten en reduksjon i trykkluftforbruket, over 90 prosent.

 

For mer informasjon se: www.salvagnini.se

Kilde: Salvagnini

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109