23948sdkhjf

Smart automatisering mot mangel på fagarbeidere

Under EMO-messen i 2023 presenterte AMF for første gang et fleksibelt robotlastingssystem for automatisert emnehåndtering.

 

Den smarte og slanke lastecellen, med svært lite plassbehov, plasseres ganske enkelt ved siden av nye eller eksisterende maskiner og skaper mer produktivitet opptil et tredje ubemannet skift. Skuffer med «hullplater» har plass til mange deler av forskjellige geometrier. En dobbelgriper sørger for sikker lasting og lossing i én syklus. Løsningen øker produktiviteten og motvirker mangelen på faglærte.

 

Lite fotavtrykk

- Slik kan produksjonsbedrifter enkelt, raskt og sikkert motvirke mangelen på dyktige arbeidere, lover Maximilian Gress, produktsjef hos Andreas Maier GmbH & Co. KG (AMF) i Fellbach. Det nye, fleksible Smart-Automation-robotlastesystemet fra AMF automatiserer emnehåndteringen til dreiebenker og fresemaskiner. Den praktiske løsningen kan betjenes intuitivt uten programmeringskunnskap. Produksjonsordre, hvis kvanta blir mindre og mer variert, kan endres raskt og fleksibelt. Med 930 x 960 mm krever lastecellen mindre enn én kvadratmeter gulvplass og har ifølge produsenten det minste fotavtrykket på markedet.

 

Sofistikerte funksjoner

Leverandøren oppnår dette ved å montere KUKA 6-akset robot med en bæreevne på 10 kg på toppen i stedet for på siden. Under ligger en emnevogn med inntil ti skuffer med «hullplater». Ulike delgeometrier kan sikkert plasseres i disse. Roboten åpner og lukker skuffene i tre varianter med forskjellige høyder uavhengig av hverandre. Emnevognen som komponentoppbevaring står på kraftige hjul og kan skyves inn bakfra. Dette muliggjør ekstern parallell lasting med en andre vogn under produktive sykluser. En gulvskanner fungerer som et plassbesparende alternativ til et kabinett og sikrer sikkerheten til den ansatte ved å bremse roboten eller stoppe den.

 

Fleksibelt system

I enden av den 6-aksede roboten er en dobbel griper med integrert utblåsing. Takket være de forskjellige gripergeometriene kan den fjerne en ferdig del og sette inn et nytt emne i én syklus. En valgfri dreieenhet gjør det mulig å bearbeide deler på alle sider. For verktøymaskiner uten automatisk døråpning tilbyr AMF Smart Door-døråpneren i ulike utførelser for ulike åpningsområder. Smart Door er kompatibel med alle vanlige maskindesign og kan enkelt ettermonteres. Driften av AMF Smart Automation krever ingen spesiell robotkunnskap. Brukere veiledes intuitivt via brukergrensesnittet. Smart Automation kan plasseres uanstrengt og fleksibelt ved hjelp av en palletruck. For komponentrengjøring i samme prosesstrinn kan Smart Automation ganske enkelt utvides til å inkludere Smart Cleaning-enheten. Smart Cleaning kan utstyres med en ekstra emnevogn. Dette dobler beholdningen av ubearbeidede deler.

 

For nye og eksisterende maskiner

- Vi tenkte mye på designet og kom opp med den beste løsningen for alle bruksområder. Sammen med innovasjonene, som den toppmonterte robotarmen eller de utskiftbare arbeidsstykkevognene, får brukerne en multifunksjonell og svært fleksibel lastecelle. Dette gjør det mulig å øke prosesspålitelighet samt maskinens kjøretid og produktivitet. I tider med mangel på faglærte får brukerne en sikker og pålitelig samt effektiv og økonomisk løsning døgnet rundt for lasting av dreiebenker og fresemaskiner, understreker Maximilian Gress.

 

For mer informasjon se: www.amf.de og www.ege.no

Kilde: AMF

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.721