23948sdkhjf

Viste frem den nye UR 30

Til tross for at den nye roboten er råsterk, er den fortsatt betegnet som samarbeidende. UR30 er nå endelig klar for det norske markedet melder distributøren Kameleon Robotics. Nylig viste de frem nykomlingen for kunder og interesserte.

 

Verdens største produsent av samarbeidende roboter, Universal Robots, lanserte rett før jul en helt ny robot i sin nye produktserie. Dette skjedde i Japan på messen iRex i Tokyo. Nå melder den norske distributøren at den endelig er tilgjengelig i Norge og de inviterte nylig til norgeslansering på hovedkontoret i Asker.

 

Flere bruksområder

UR30 er den andre i Universal Robots nye serie med innovative, neste generasjons samarbeidende roboter, eller coboter som de også kalles. De er bygget på samme arkitektur som den prisbelønte UR20. Til tross for sin kompakte størrelse tilbyr UR30 god løfteevne, og dens bevegelseskontroll sikrer rett plassering av store nyttelaster, slik at den kan jobbe i høyere hastigheter og løfte tyngre last.

Dette gjør UR30 ideell for flere bruksområder, inkludert maskinbetjening materialhåndtering og skruing med høyt dreiemoment. For maskinbetjening gir den høye nyttelasten nye muligheter ettersom den lar coboten bruke flere gripere samtidig. Dette betyr at den kan fjerne ferdige deler og laste mer materiale i én enkelt operasjon, forkorte overgangstider og maksimere produktiviteten.

UR30 vil også effektivt støtte skruing med høyt dreiemoment, da den kan håndtere større og høyere dreiemomentverktøy, og takket være en stabil modusfunksjon leverer UR30 rett og konsekvent skruing.

I tillegg til dette gjør nyttelasten på 30 kg UR30 til en flott match for materialhåndtering og palletering av tunge produkter på tvers av alle bransjer, med det lille fotavtrykket som gjør at den passer inn i nesten alle arbeidsområder – noe som avlaster mennesker for tunge løft. Med en vekt på kun 63,5 kg kan den også enkelt flyttes mellom arbeidscellene.

 

Delte erfaringer

Under norgeslanseringen kunne de fremmøtte høre om suksesshistorier fra flere kunder som allerede har tatt i bruk samarbeidende roboter i produksjonen. Joar Kleiveland fra Imperietek, som er en av tre sertifiserte systemintegrator av UR’s roboter i Norge, viste frem eksempler og delte erfaringer med implementering av roboter integrert med CNC-maskiner hos flere norske industrikunder.

Blant de besøkende var det også flere studenter fra NMBU sivilingeniørstudiet i Anvendt robotikk.

- Det er veldig bra at studentene, som er fremtidens arbeidstakere, får tilegnet seg ekte og relevant industrierfaring og bygget nettverk med norske produksjonsbedrifter, uttalte Lars Kjelling, daglig leder i Kameleon Robotics.

 

For mer informasjon se: www.kameleonrobotics.no

Kilde: Kameleon Robotics

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109