23948sdkhjf

Effektiv TIG-sveising med nye Fronius Artis

TIG-sveising er en ekte kunst og regnes som den høyeste disiplinen innen sammenføyningsprosessene. Nye Fronius Artis har fått navnet sitt fra det latinske "arte" for kunst.

 

Når sveisesømmene må innfri de høyeste krav både visuelt og kvalitetsmessig er, ifølge Fronius, det hendige og lette kompaktapparatet med den kompromissløst stabile lysbuen lett for hånden.

Maskinprodusenten mener at i DC-effektklassene 170 A til 210 A imponerer Artis med et funksjonsomfang som ellers bare er å forvente ved langt større og proffe TIG-apparater.

 

Robust, mangfoldig og lett

Artis er ifølge produsenten en pålitelig følgesvenn, uansett om det gjelder perfekte visuelle sveisesømmer på rekkverk i rustfritt stål eller  svømmebassenger med kvalitetsrørforbindelser samt bruk innen beholder- og industrianleggsbygg. På de nye TIG-apparatene fra Fronius står brukervennlighet, pålitelighet samt energieffektivitet i fokus – og Artis viderefører mange av de beste funksjonene fra sin forgjenger; TransTig.

 

Fleksibel TIG-totalpakke

Den enkle dreie- og trykknappen og den opplyste funksjonsvisningen gjør betjeningen enkel. På et øyeblikk kan de elleve viktigste parameterne velges direkte på skjermen og man er i gang. Den justerbare pulslysbuen sørger for en god søm og er spesielt egnet ved tvangsposisjoner og svært tynne materialer. Ved gjentakende sveiseforbindelser kommer punktsveisingen godt med: Sveisepunktene kan settes i jevne avstander. Hvis ønskelig, kan det stilles inn fritt valgbare pausetider og arbeidet kan fortsettes som intervallsveising. TAC-funksjonen er egnet for presis hefting av komponenter. Det gir ifølge Fronius opptil 50 prosent tidsbesparelse og gjør at det knapt oppstår misfarging – en klar fordel for sømkvaliteten ved senere oversveising av heftepunktene.

I tillegg kan den heldigitaliserte Artis oppdateres når som helst. Det gjør den fremtidsrettet og enda mer fleksibel i bruk. USB-grensesnittet er trygt plassert inne i apparatet, og brukes også til enkel avlesning av systeminformasjon.

 

Effektiv energibruk

Teknologien i Artis sørger for at sveiseren kan konsentrere seg helt og holdent om sveisesømmen, uavhengig av spenningssvingninger. Den fullmodne inverter-teknologien utligner ifølge produsenten opptil 30 prosent av nettspenningssvingningene og sørger for maksimal utgangseffekt i sveiseprosessen. Fire minutter med kontinuerlig sveising er ikke noe problem for den intelligent styrte kraftpakken.

Den integrerte Power Factor Correction (PFC) sørger for sinusformet strømopptak og bruker den tilgjengelige effekten effektivt. Det brukes ikke mer strøm enn nødvendig. Slik spares det energi samtidig som man oppnår en stor aksjonsradius. Selv ved lengre strømledninger slipper man effekttap. Den bedrer også generatoregnetheten og gir en overspenningsbeskyttelse på inntil 400 V.

 

Elektrode-sveisefunksjoner

Ved hjelp av elektrode-puls-modusen kan Artis fuge større spalter, enkelt brukes også i tvangsposisjoner samt pålitelig sveise stigende sømmer. Fronius fremhever det «perfekte» tenningsforholdet, fordi det sørger for at det ikke lenger oppstår problemer med fastbrenning eller brudd i lysbuen. Presisjonssveiseapparatet har også en egen karakteristikk med høy tomgangsspenning og tenneffekt for optimal sveising med cel-elektroder.

 

Lang levetid

Alle sveiseløsninger fra Fronius er ifølge produsenten spesielt robust og pålitelig konstruert. De skal fungere pålitelig under tøffe betingelser og skiftende vær- og omgivelsesforhold i daglig bruk. De må bestå åtte utfordrende kvalitetstester før de i det hele tatt får forlate fabrikken. De interne standardene til Fronius er alltid betydelig høyere enn de lovpålagte grenseverdiene. Også Artis har gjennomgått de krevende støt- og falltestene, fuktighets-, kulde- samt saltspruttestene og er blitt grundig ristet, utsatt for det fineste metallstøv og for en innkoblingsvarighetstest – alt med det ene målet; at det harde skallet skal beskytte den finslepne teknologien inne i apparatet i årevis.

 

For mer informasjon se: www.fronius.com/nb-no/norway

Kilde: Fronius

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093