23948sdkhjf

Seco Tools High Feed fres for vanskelige materialer

Seco Tools flagger nå at man med de nye High Feed optimerte skjærgeometrier, og kvaliteter for M og S materialer, kan oppnå opptil tre ganger raskere bearbeiding enn med tradisjonell fresing.

 

Krevende materialer i rustfritt stål, titan og superlegeringer påvirker produktiviteten negativt. Det kreves et stort antall verktøy for å oppnå optimal fresing, noe som påvirker oppspenningstiden negativt og øker lagerkostnadene. Dannelse av løs kant, flising og brudd i skjæret forårsaket av fresing i rustfritt stål, superlegeringer eller titan øker verktøykostnadene og risikoen for uplanlagt nedetid.

 

Oppnå høyere ytelse

Fresing med høy mating maksimerer materialfjerningen ved eksempelvis planfresing, dykkfresing, ramping eller konturfresing, uansett om du må grovfrese et hulrom eller spiralinterpolere en stor diameter. Grunne inngrep og lave skjærekrefter kan imidlertid ikke forhindre redusert skjærlevetid og pålitelighet i materialer som er vanskelige å maskinere, som rustfritt stål, superlegeringer og titan.

For å møte utfordringene promoterer Seco Tools sine High Feed Square freser med skjærstørrelse 14 som er, ifølge verktøyprodusenten, en utmerket løsning for å forbedre prosesspålitelighet og levetid i materialer som er vanskelige å bearbeide. Fire optimaliserte skjærkanter er tilgjengelige i et bredt spekter av velprøvde Seco Tools-kvaliteter, som skal bidra til sikker og optimalisert høymatingsfresing, samt redusere kostnadene takket være god verktøylevetid.

 

Økt levetid

Utformingen av skjærene med fire skjærekanter for High Feed Square Cut gir ifølge Seco mer forutsigbar bearbeiding og resultatet er høy ytelse og maksimal skjærlevetid til en lavere kostnad per skjær. Skjærene skal kunne holde seg i inngrep dobbelt så lenge sammenlignet med konkurrentenes skjær, takket være et stort program med optimerte vendeskjærtyper samt en innstilt vinkel som holdes konstant gjennom hele skjæredybden. Dette er en viktig faktor for god sponkontroll og reduserer varmeutviklingen. Verktøyene gir ifølge Seco den påliteligheten som kreves for sikre prosesser og ubemannet produksjon, og gir holdbarhet og redusert slitasje for kostnadseffektiv fresing.

 

Kortere syklustider

Materialer som er vanskelige å bearbeide krever like tøffe løsninger. High Feed Square Cut-freser er ifølge Seco det utmerkede valget i den type materiale, takket være deres positive, ensidige og rette skjærkanter som gir høyere matehastigheter enn før. Løsningen gir høy mating per egg uansett om ramping, lomme-, dykk-, plan- eller kopifresing er involvert.

 

Bærekraftig

High Feed Square Cut freser gjør, ifølge verktøyprodusenten, maskinering i klebrige materialer tryggere, både for operatører og for planeten. Utformingen av skjærposisjoner og skruer er ergonomisk utformet for enkel indeksering og posisjonering. Skjærene har et nytt miljøvennlig belegg og den «enestående» ytelsen ved fresing med høy mating som gjør at det trengs mindre kraft i maskinen ved grovbearbeiding.

 

For mer informasjon se: www.secotools.com

Kilde: Seco Tools

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156