23948sdkhjf

Ny laser og slipemaskin hos Mustad Autoline

Nylig feiret Mustad Autoline installasjon av en ny fiberlaser av type LVD Phoenix FL-3015 og en Q-Fin avgrademaskin. Begge maskinene ble levert av LVD Scandinavia.

 

Mustad Autoline ble grunnlagt på 1970 tallet og er verdens ledende leverandør av automatiserte fiskelinesystemer. Selskapet utvikler innovative løsninger slik at mer fisk kan fanges med krok og line. Produktene er populære og i bruk hos mer enn 90 prosent av verdens havgående linefiskeflåte som fisker med bunnline.

 

Gode erfaringer med LVD

- Vi i Mustad Autoline System lager produkter til verdens mest moderne og effektive båter. Vi skreddersyr for fartøyer og gjør det mulig å sette og dra opptil 75.000 kroker per dag, forklarer Anders Nordrum, teamleder hos Mustad Autoline AS.

- Vi vil ha kontroll på hele produksjonsprosessen, og har som mål å samle så mye som mulig i eget hus, forklarer Nordrum videre.

- Vi investerer derfor i nye maskiner som gir oss denne muligheten. Å produsere verdens ledende system for linefiske krever gode maskiner, og vi har i flere år hatt et godt forhold til LVD-maskiner og til LVD Scandinavia som leverandør. Fra tidligere har vi både en god saks og en fin kantpresse fra LVD, og god kjennskap til programvaren gjør det enkelt for operatørene å lære seg de nye maskinene.

 

Menneskene viktigst

Å produsere linefiskesystemer er likevel ikke et arbeid som kan overlates til maskiner, uansett hvor gode de er. Vår aller viktigste ressurs er de ansatte, og våre ansatte har både stor fagkunnskap og viktig erfaring, fortsetter Nordrum med stolt stemme, og legger til:

- Mustad Autoline har i dag 50 ansatte, hvorav mange med lang fartstid. Vi satser bevisst på bruk av lærlinger. Og om lærlingene trives hos oss, må de gjerne jobbe her hele sitt yrkesaktive liv.

- Hos Mustad Autoline kommuniserer vi direkte med sluttbruker. Det er kundene våre som gir oss direkte og svært verdifulle tilbakemeldinger på produktene våre, og dermed muligheten til å gjøre mindre feil og videre oppnå bedre resultat, forklarer Nordrum.

 

Maksimerer produktiviteten

- Fiberlaseren vi har levert her hos Mustad Autoline er av type Phoenix FL 6kW 3015. Den er utstyrt med automatisk dysebytte, bordstørrelsen er 3000 x 1500mm og laserkilden er på 6 kW, forklarer Trond Aasen fra LVD Scandinavia.

Han forteller at dette er en veldig allsidig maskin og den har fleksibiliteten til å skjære standardstål og ikke- jernholdige materialer i en rekke tykkelser. Laseren kombinerer høy maskindynamikk, intuitiv maskindrift og avanserte automatiseringsalternativer.

- Dette er en fiberlaser som maksimerer produktiviteten uansett anvendelse, og de iboende fordelene med fiberlaserteknologi gjør Phoenix kostnadseffektivt å vedlikeholde og drifte, sier Aasen.

Maskinen har den samme intuitive berøringsskjermen som LVD-kantpressen som Mustad Autoline har, og kombinert med LVD programvare er programmering og oppsett raskt og enkelt for hvert nivå av brukeren.

 

Mest bærekraftig

Den andre maskinen LVD Scandinavia har levert er en Q-Fin avgrader. Q-Fin utvikler og bygger maskiner for avgrading, kantavrunding og etterbehandling av metalldeler. Avgrademaskinen Q-Fin F 1200 XL kan ta platedeler inntil 1200 mm bredde og gjør det mulig å jobbe raskere, samt gi sluttproduktene et penere utseende.

- Installasjonen her hos Mustad Autoline inkluderte et WES ekstraksjonssystem. WES står for ‘Wet Extraction System’ og er den enkleste, sikreste og mest bærekraftige måten å trekke ut slipestøv. Med denne våte støvsugeren forhindres brann- og eksplosjonsfare, og operatørene får jobbe i et helt støvfritt område, avslutter Trond Aasen.

 

Les mer på www.mustadautoline.com og www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109