23948sdkhjf

Itab med ny robotisert LVD kantpresse

Itab Industrier AS utvikler og produserer kundetilpassede butikkinnredninger i stål og tre. Bedriften fortsetter å automatisere og nylig leverte LVD Scandinavia AS en ny robotisert kantpresse av type LVD Ulti-Form til bedriften.

Maskinregisteret besøker Itab Industrier en vårdag og det er livlig aktivitet i produksjonslokalene. Her produseres alle typer innredningskonsepter, konsoller, disker og produktstativer, og den største delen av markedet, hele 98 prosent, er i Norge. Her møter vi Robert Selbekk, som er daglig leder, og han viser oss rundt i fabrikken.

«Alt på huset»

– Våre kunder er hovedsakelig innen dagligvare, sport, elektronikk, bygg og litt innen hotellnæringen. Som du ser går det mye i tynnplatestål, hele 2500 tonn per år, men også i tre, plast og andre materialer kundene etterspør, forteller Selbekk.

Vi stopper opp ved noen maskinceller, flere av dem automatisert med eller uten robot.

– Mesteparten av det vi lager gjøres i eget hus, også monteringen. Jo mer vi gjør ferdig her, desto mindre jobb blir det for montørene ute i butikkene, sier Selbekk og fortsetter:

– Det er viktig for vår konkurransekraft at vi finner de smarteste løsningene for alle produksjonsprosessene. Derfor har vi også eget overflatebehandlingsanlegg der vi eksempelvis kan lakkere alt utenom rustfritt stål.

Mer automasjon

Med nesten all produksjon i eget hus blir det nødvendig å øke effektiviteten for å opprettholde eller øke konkurransekraften, men også for å demme opp for mangel på fagfolk.

– Industrien sliter med å få tak i nok kompetente folk, noe som tvinger frem et behov for å automatisere. Nå har vi riktignok ti roboter i drift, samt et nytt prosjekt med to coboter, men dette er nok bare starten på en lengre prosess med mer automasjon. Vi erstatter ikke menneskene, vi bare tilfører mer kapasitet med den bemanningen vi har, forteller Selbekk.

Om den nye investeringen kan han si følgende:

– Vi så på flere ulike løsninger da vi ville investere i en ny robotisert kantpresse. Valget falt på LVD, mye takket være en arealgjerrig løsning, lett programmering av cellen samt solid servicetilbud i Norge. I tillegg har vi fanget opp at LVD har et godt rykte i Norge.

Riktig første gang

Den nye investeringen fra LVD er Ulti-Form; en robotknekkecelle som kombinerer automatisert programmering, en automatisk verktøyskiftende kantpresse som setter opp verktøyene og en robot som posisjonerer delene.

Ulti-Form, består av Toolcell 135 tonn, lengde 3050 mm, med automatisk verktøybytte, Kuka robot med maks vekt på produkt 25 kg. LVD unike universal gripper, samt LVD Cadman B og Cadman Sim, for offline programmering av produkt og robot.

– Det integrerte adaptive knekkesystemet Easy-Form Laser garanterer konsekvent nøyaktige knekkeresultater. Ingen opplæring av robot er nødvendig ute på maskinen, forteller Trond Aasen fra LVD Scandinavia AS.

Gode erfaringer

Omvisningen har tatt oss gjennom alle avdelinger og Itab fremstår som en moderne fremoverlent bedrift som både evner å møte kundenes behov samtidig som det fokuseres på trivsel på arbeidsplassen.

– Hvilke erfaringer har dere gjort med LVD i produksjonen?

– Som du har sett har vi maskiner fra flere ulike produsenter. I dette tilfellet ville vi prøve noe nytt. I tillegg til den robotiserte kantpressen investere vi også i en manuell maskin, en LVD Dyna-Press kompakt, rask, elektrisk kantpresse med 40 tonn presskraft. Jeg kan ikke si annet enn at vi er godt fornøyde med den tekniske løsningen så vel som oppfølgingen fra LVD Scandinavia, konkluderer Robert Selbekk.

For mer informasjon se: www.itab.com/no og www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079