23948sdkhjf

«Verdens raskeste» mobile knekkecelle

Trumpf presenterte den nye Flex Cell, som automatiserer TruBend 7050, på BlechExpo i Stuttgart i november 2023. Den kompakte knekkecellen er ifølge produsenten verdens raskeste mobile knekkecelle.

 

Med bare noen få enkle trinn kan en operatør sette opp den mobile robotcellen på knekkemaskinen og dermed få den til å fungere automatisk. Maskinen vil da kjøre autonomt i flere timer. Dette hjelper bedrifter med å håndtere ordreøkninger og bekjempe mangel på kvalifisert arbeidskraft.

- TruBend 7050 er Trumpfs raskeste knekkemaskin. Med Flex Cell tilbyr vi brukere en rask og enkel løsning for å automatisere denne maskinen. Dette viser nok en gang at Trumpf fokuserer på kundenes behov, sier Wolfgang Radler, produktsjef hos Trumpf.

Sammen med Flex Cell har TruBend 7050 et fotavtrykk på under 10 kvadratmeter, noe som er kompakt nok for enhver produksjonsoperasjon.

 

Enkel å programmere

Flex Cell har en materialbuffer i dobbel størrelse. Dette sikrer at den har nok materiale til å mate TruBend 7050 gjennom et nattskift.

En vakuumkombinasjonsgriper på robotarmen muliggjør rask og sikker lasting og lossing. Ved å bruke Trumpf TecZone Bend-programvaren kan et knekkeprogram lages på bare noen få sekunder. Operatøren kan da programmere roboten ved hjelp av en app og operatørpanelet. Dette gjør TruBend 7050 rask og enkel å sette opp. Takket være automatisk dobbeltplate-deteksjon kan Flex Cell også gjenkjenne om ubearbeidet materiale har festet seg sammen under lasting og deretter kaste det ut. Dette reduserer vrak og sparer ressurser.

 

For små og enkle deler

Flex Cell er egnet for komponenter med formater fra 600 x 400 millimeter til 70 x 50 millimeter. Den kan bearbeide metallplater på mellom 0,7 og 6 millimeter i tykkelse. I kombinasjon med TruBend 7050 er Flex Cell ifølge produsenten ideell for alle bedrifter som lider av mangel på dyktige arbeidere og ønsker å øke produktiviteten gjennom automatisering. Bedrifter med svingende bestillinger for produksjon av små og enkle deler vil ha særlig nytte av denne løsningen melder Trumpf.

 

For mer informasjon se: www.trumpf.com og www.pantronic.no

Kilde: Trumpf

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125