23948sdkhjf

Amada med nye lasere, automatisering og helelektriske kantpresser

Amada har lansert den nye Ventis-AJe 6kW fiberlaseren (med unik Locus Beam Control Technology), Regius-AJe 12kW full lineærmotor fiberlaser (med ny Fiber Silky Cut-funksjon), EGB e helelektrisk kantpresseserie (både som en automatisk verktøybyttemodell og robotmodeller) og ASF II EU laserautomatiseringssystem.

 

Alle de nyeste laser- og knekkemaskinene har den nye AMNC 4ie NC styringen, spesielt designet for å være enklere og mer intuitiv å bruke. Over 200 mennesker fra over 130 eksisterende og nye europeiske kunder deltok på arrangementet, som også inkluderte en produksjonshallomvisning, live demonstrasjoner og en champagnemiddag.

 

Nye muligheter

Amada lanserte 6kW Ventis-AJe fiberlaseren både ved produksjonsanlegget i Charleville-Mézières og Paris Technical Centre, etter suksessen til 4kW-versjonen, som har solgt over 230 enheter i Europa. Den unike LBC-teknologien som er integrert i 6kW-varianten, gjør at den kan ha tilsvarende produktivitet som 8-10kW standardlaser, avhengig av applikasjonen. Lanseringsmaskinen var utstyrt med hele pakken av Amadas LIS (Laser Integration System) -funksjoner for å gi mer autonom produksjon. Funksjoner som automatisk sentrering av stråle til dyse, overvåking av beskyttelsesglass og automatisk gjenoppretting av hodekollisjoner gjør at maskinen kan kjøre lenger med mindre operatørinngrep. Med muligheten til å behandle svart stål av forskjellige kvaliteter uten endringer i skjæredata, produsere rustfrie ståldeler uten slagg og kutte aluminium med samme hastighet som 10kW standard fiberlasermaskiner, åpner Ventis-AJe 6kW nye muligheter på et lavere investeringspunkt , mens man bruker mindre strøm.

 

Høy hastighet og tonnasje

Den nye Regius-AJe 12kW 3-akset lineær drivfiberlaser er utstyrt med det samme hele spekteret av LIS-funksjoner og har også en ny Fiber Silky Cut-funksjon. Dette helautomatiske systemet, kombinert med Amadas velprøvde Variable Beam Control (som har vært tilgjengelig på Amada-lasere i over 10 år) og Auto Collimation-teknologier, kan gi deler av rustfritt stål med samme kvalitet som CO2-lasere, avhengig av materialkvaliteten. Dette er en «game changer» for kunder som har ventet på å bytte til fiberlaserteknologi, men som var motvillige på grunn av den iboende skjæreoverflaten med lavere kvalitet produsert av andre solid-state lasere. De nye funksjonene Dual Gas og Smart Edge Control forbedrer også kraftig skjæreapplikasjoner i svart stål for å redusere skråstilling og gi skarpe hjørnedetaljer, samtidig som den totale bearbeidingstiden reduseres.

EGBe-serien med helelektriske kantpresser, demonstrert på Charleville-Mézières produksjonsanlegg, bruker Amadas banebrytende servosystem. I motsetning til andre elektriske kantpresser, som bruker enten et rem-/remskivesystem eller doble motordrev, består EGBe-serien av en enkelt motor på hver side av maskinen som kan gi både høyhastighetstilnærmingen og bøyekraften med høy tonnasje som kreves for å øke produksjonen av høy kvalitet.

 

Tidsbesparende

Den helelektriske EGB1303ATCe bruker Amadas oppgraderte Auto Tool Changer (ATC) system, som ifølge produsenten har 30 prosent mer kapasitet enn den forrige modellen, og introduserer flere nye funksjoner som tar sikte på å gjøre bøyeprosessen enklere og mer nøyaktig. Et automatisk kronesystem også drevet av servomotorer er integrert i underbjelken, noe som gir rask justering for deler av høy kvalitet. Det 3-finger bakanleggssystemet gjør det mye enklere å finne deler ettersom en av fingrene kan brukes som sidemåler; dette er spesielt nyttig for forskjøvede, vinklede og små komplekse deler. Augmented reality (AR) brukes for bakanleggmonitoren, slik at operatøren kan se en oversikt over delens posisjon på en liten skjerm rett foran dem, i stedet for å måtte se mellom verktøyene eller gå tilbake til den numeriske styringen. Det nye Bi-S II vinkelmålesystemet i syklus kan ifølge produsenten måle den produserte vinkelen 85 prosent raskere enn den forrige versjonen. Stemmestyring kan også brukes til å aktivere visse maskinfunksjoner, inndatakorrigeringer osv., slik at operatøren kan forbli foran maskinen i stedet for å måtte gå tilbake til den NC kontrolleren, og dermed spare tid.

 

Helautomatisk

EGB6013ARce er en helrobotisk elektrisk knekkecelle med automatisk verktøybytte og forbedrede gripefunksjoner, samt et økt utvalg av laste/lossefunksjoner. Med 60 tonns knekkekraft og 1,3 meter knekkelengde er også utvalget av deler som kan bearbeides forbedret. Manuelt oppsett har blitt drastisk redusert ettersom et nytt sensorsystem automatisk justerer delens høyde for å sikre at den sitter riktig på dynen før den knekkes. Deler som skal brettes kan settes opp eksternt, slik at cellen kan fortsette å bearbeide, ved hjelp av hurtigutløservognsystemet. Disse gjør det også mulig å stable deler horisontalt eller vertikalt, noe som er viktig når delene som skal brettes allerede inneholder former eller innlegg. Bi-S II vinkelmålesystem brukes også for å sikre konsistente, nøyaktige deler.

 

Forenklet bruk

Den nye AMNC 4ie NC styringen brukt på Ventis-AJe og Regius-AJe lasere og EGB e kantpresser er spesielt utviklet for å gjøre maskindriften mer intuitiv, og er mindre avhengig av dyktige operatører. Ansiktsgjenkjenning har mange fordeler, som å automatisk endre språket som brukes til ett av 15 lagret på styringen, redusere arbeidsprosesser og forbedre arbeidseffektiviteten. Komplett tilkobling til Amadas V-factory IoT-system gjør at alle maskindata kan kontrolleres, oppdateres og analyseres eksternt.

 

Visuell veiledning

På laserne kan vedlikeholdsveiledningsvideoer brukes av nye ansatte for å veilede dem gjennom nødvendige trinn som linsrengjøring. Disse videoene kan overføres til en iPhone slik at de kan ses borte fra maskinen om nødvendig.

På kantpressene vises knekkeråd og sikkerhetsmeldinger for å veilede nye operatører gjennom knekkeprosessen, samt koble til Tablet HMI-skjermen, som beveger seg til den tilsvarende bøyeposisjonen foran operatøren.

 

Effektiv automasjon

Det nye, helt elektriske ASF II EU-laste-/losseautomatiseringstårnet lansert både ved Charleville-Mézières produksjonsanlegg og Paris tekniske senter har flere innovative funksjoner for å forbedre automatisert prosessering. For det første sørger den unike pallebyttebevegelsen for at nye plater med materiale alltid lastes på den øverste skjærebord, og unngår det vanlige problemet hvor støv eller små rester av materiale havner på toppen av det nye materialet før det laserskjæres. For det andre kan Single Sheet Pallet (SSP) brukes til å raskt laste en presserende jobb tilbake i laseren uten å avbryte gjeldende automatiske tidsplan. Ved å kjøre tårnet i revers, kan en ny plate eller restmaterial behandles og fjernes fra cellen, før den automatiske tidsplanen startes på nytt. ASF II EU kan forbedres ytterligere ved å legge til et TK EU-delefjerningssystem, som kan ettermonteres etter behov.

 

For mer informasjon se: www.amada.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.286