23948sdkhjf

Nyheter og optimisme fra Studer

Fjoråret ble et rekordår for den sveitsiske maskinprodusenten Studer som fokuserer på nyvinninger, investeringer i egen fabrikk og bærekraftige løsninger for fremtiden.

 

Det årlige pressetreffet hos slipemaskinprodusenten Studer i Thun samlet 70 journalister fra hele verden. Det hele ble innledet med en pressekonferanse om tingenes tilstand for Studers sin del og optimismen for fremtiden.

- Jevnlige investeringer i produktutvikling og infrastruktur har gitt resultater. Vi bruker store ressurser til å forbedre vår markedsposisjon og styrke oss for fremtiden på lang sikt. Vi fikk salgsrekord i 2023 og opplevde rekord også innen kundeservice, uttalte Jens Bleher, adm. direktør hos Studer.

Han siktet til både satsing på automasjon til Studer-maskinene, tekniske nyvinninger og store investeringer i produksjonen.

 

Nyheter innen spindler og automatisering

I 2023 forble fokuset for Studer på utvikling og fremskritt innen slipteknologien. Maskinen for ekstern sylindrisk sliping, S36, er spesielt egnet for komponenter knyttet til e-mobilitet.

- Nå kan våre kunder bruke alle spindelvarianter og automatiseringsløsninger uten begrensninger på S36, sa teknisk sjef Daniel Huber.

Takket være den nye, kraftige slipespindelen med 25 kW, er det mulig å bruke spesielt brede slipehjul på opptil 160 mm. En ny mulighet er høyhastighetssliping med CBN- eller diamantslipehjul. Med de fullt kompatible lastesystemene easyLoad og uniLoad kan kundene i stor grad automatisere produksjonen sin med S36.

Huber var fornøyd med suksessen til den nye S100 interne sylindriske slipemaskinen. Den har etablert seg i innstegssegmentet for intern sliping, analogt med favoritCNC for ekstern sliping. Takket være utviklingen i fjor har S100 nå en ny, kraftig spindel (Ø 58), som også er planlagt for videre modeller i fremtiden.

Kundene kan se frem til nye funksjoner i etterfølgeren til den populære favoritCNC-maskinen, eksempelvis en vinkelvisning av hjulhodet, den populære QuickSet-oppsettfunksjonen, og en konvensjonell modus som en manuell slipesyklus som effektivt tillater manuell sliping av arbeidsstykker uten programmering.

 

Flere nye funksjoner

Et spesielt fokus i utviklingen i 2023 var også på C.O.R.E., maskinvare- og programvarearkitekturen til United Grinding.

- Operatørpanelet C.O.R.E. tillater allerede en enestående grad av intuitiv bruk, og snart vil det være et tilpassbart grensesnitt der operatører kan definere og lagre arbeidsplassen sin, forklarte Huber.

Datainnsamling og analyse, samt nye sensorer og instrumenter, var også et fokus. Huber ga deretter en utsikt for fremtiden.

- Bærekraft fortsetter å være viktig for oss, sa han.

Studers eget kjølesystem, SmartJet, reduserer allerede betydelig behovet for kjølevæske og energi i slipeprosessen, og setter nye bransjestandarder. Huber ser også stort potensiale i halvlederindustrien. Etterspørselen etter høytytende halvledere øker på grunn av e-mobilitet og solcellesystemer. Studers S41 CNC universelle sylindriske slipemaskin med in-situ røntgenmålehode setter standarden i solcelleplateproduksjonen og er ifølge Huber ekstremt vellykket på markedet.

- På lang sikt kan bare maskinprodusenter som tilbyr intelligente og effektive maskiner med den nyeste teknologien lykkes, oppsummerte Daniel Huber.

 

Egen pris

Fritz Studer-prisen 2023 ble tildelt Dr. Emil Sauter fra Institutt for produksjonsteknologi og verktøymaskiner ved ETH Zurich. Han imponerte hele juryen med sitt tema: "Deteksjon og unngåelse av termisk skade for høytytende metallslipeprosesser ved bruk av hybride maskinlæringsmodeller. "Arbeidet hans omhandler utviklingen av et innovativt tilstandsovervåkingssystem for ekstern sylindrisk sliping med metallbindende CBN-verktøy, som gjenkjenner termisk skade in situ og forutsier gjenværende levetid for slipeverktøy med relativ nøyaktighet. Generelt viser dette arbeidet med sine mange bransjeorienterte praktiske tester også at maskinlæringsmetoder kan føre til høyere produktivitet og forbedret komponentkvalitet innen slipeprosesser.

 

For mer informasjon se: www.studer.com og www.masentia.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094