23948sdkhjf

Nytt Imet saganlegg til ECG

Elite Construction Group leverer i dag stål- og aluminiumkonstruksjoner til en rekke bransjer, og har et sterkt rykte for å levere kvalitetsarbeid. Nylig fikk de installert et nytt saganlegg, og leverandør er Saghuset Hesselberg.

 

Elite Construction Group har sin opprinnelse hos tidligere Hellesøy verft, et selskap med en rik arv innen skipsbygging som dateres tilbake til 1945.

Fra det å drive verftvirksomhet, og dermed ha skaffet seg omfattende erfaringer, har selskapet gjennomgått et skifte de siste årene til fabrikasjon av stål- og aluminiumkonstruksjoner for både landbaserte og maritime applikasjoner.

 

Kort vei til service

Saghuset Hesselberg har levert et saganlegg av type IMET KTECH 652 F2000. - Det er en automatisk CNC-styrt dobbelsøylebåndsag som inkluderer den mest avanserte teknologien som er tilgjengelig for saging av profiler og rør opp til 60°, med automatisk programmerbar rotasjon både til venstre og høyre, forteller Terje Hesselberg, daglig leder i Saghuset Hesselberg AS.

- For å være så effektiv og nøyaktig som mulig er denne sagen i tillegg levert med to meter fremtrekk, retthetskontroll, større bladmotor, 41 mm blad og hydraulisk bladstramming, forklarer Hesselberg videre.

- Vi landa valget av sagleverandør hjå Saghuset Hesselberg og denne meget praktiske, raske og effektive saga. Det gjekk på kvalitet og leveringstid, men mest av alt, kort veg til service og assistanse om det skulle vera noko angående saga, forteller produksjonsleder Espen Eik.

 

Nettassistanse

Videre har sageanlegget 15 meter rullebord både på inn og utside, samt er utstyrt med beskyttelsesgjerder og fotoceller for maksimal operatørsikkerhet. Sagen er koblet til bedriftsnettverket og kan brukes eksternt takket være programvaren Sawfactory.

Sawfactory er en dedikert programvare som gjør det mulig å administrere sageprosessen fra kontorpulten, lage sageprogrammer og overvåke hele arbeidsflyten for størst mulig kontroll.

- Programvaren gjør det også mulig å motta assistanse fra Imets egne teknikere direkte over nett hvis det skulle være noen problemer, fortsetter Hesselberg.

 

Rene emner

På KTECH sagen er det en 10" berøringsskjerm for å styre skjæreprosessen. Via denne kan operatøren administrere alle maskinens operative funksjoner, og kan også sette opp inntil 99 skjæreprogrammer med flere skjærelengder og vinkler på samme materiallengde, antall, mating og bladhastighet. I tillegg er det også mulig å gjøre en «autodiagnose» for å oppdage feil.

- Et minimalt smøresystem for sagbladet er standard. Dette sørger at det ikke blir noe spredning av kjølevæske, og holder dermed arbeidsområdet og de ferdig kappede emnene rent. Gjennomtenkt og enkelt brukergrensesnitt er viktig for at både menneske og maskin kan arbeide på den mest effektive måten, avslutter Terje Hesselberg.

 

For mer informasjon se: www.ecgas.no og www.saghuset.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11