23948sdkhjf

Kaltenbach saganlegg til Nils Løff

Nils Løff AS har mer enn 30 års erfaring med levering av stålkonstruksjoner til bygg- og anleggsbransjen. Nylig installerte de et stort Kaltenbach saganlegg som ble levert av P. Meidell AS

 

Nils Løff utfører arbeid på hele Østlandsområdet og på referanselisten finnes en rekke prosjekter innenfor industri- og næringsbygg, boligblokker, parkeringshus, skoler, sykehus, kirker og flere komplekse prosjekter som krever betydelig skreddersøm.

- Her på verkstedet i Kongsberg gjør vi alt vi kan for å ha en høy faglig standard på alt vi leverer, forteller Eva Håvaldsrud, daglig leder hos Nils Løff AS.

 

God kontroll

Kontinuitet og kompetanse i arbeidsstokken har vært avgjørende for utviklingen, og har bidratt til at selskapet har bygd opp et solid faglig og økonomisk fundament.

- Våre oppdragsgivere er entreprenører og andre aktører i bygg- og anleggsbransjen hvor stålkonstruksjoner er en del av leveransen, fortsetter Håvaldsrud.

Nils Løff AS leverer bærende stålkonstruksjoner til prosjekter i bygg- og anleggsbransjen. Med egne prosjektledere har bedriften god kontroll på både planlegging, produksjon og montering.

- Videre er vi  CE-sertifisert etter 1090-1 i utførelsesklasse EXC2, samt godkjent nasjonal sveisekoordinator nivå 2. Selskapet har også sentral godkjenning i tiltaksklasse 3, forteller Håvaldsrud videre, og legger til:

- All vår produksjon utføres her i eget verksted av godt kvalifiserte medarbeidere. Nøyaktighet og kvalitet i utførelsen, kombinert med moderne maskiner og produksjonsutstyr sørger for god kontroll på logistikk og framdrift i produksjonen.

 

Kaltenbach igjen

Nettopp ønsket om å ha en konkurransedyktig maskinpark gjorde at bedriften begynte å orientere seg i markedet for å se etter en ny sag.

- Vår gamle Kaltenbach sag hadde fungert veldig godt gjennom alle år siden 2005, og så vidt jeg kan huske så har vi aldri hatt produksjonsstans på denne sagen, forteller Nils Løff, tidligere eier og nå kalkulatør hos Nils Løff AS.

- Vi sjekket med flere leverandører for å få god oversikt over hvem som kunne tilby hva, men den gode erfaringen med Kaltenbach, og det lange forholdet til firmaet P. Meidell, gjorde at valget landet på en ny saglinje fra Kaltenbach, fortsetter Nils Løff.

 

Fortsatt vekst

- Den nye saglinjen er selvfølgelig langt mer moderne. Det er svært enkelt å overføre jobber fra pc til sagen, og det er vesentlig færre prosesser på grunn av alt som nå er automatisert, forklarer Løff videre.

- Alle jobber går veldig mye raskere, og siden tid er penger, så sparer den nye maskinen oss for mye. Jeg tenker investeringen har finansiert seg selv i løpet av noen få år, forklarer Pål Rino Jensen, prosjektleder og eier av Nils Løff AS.

- Vår nye saglinje er per i dag et større anlegg enn det vi trenger, men det gir oss mulighet for videre vekst og en større fleksibilitet enn det vi har hatt. Jeg vil også få berømme serviceteknikeren fra Kaltenbach som var her og installerte maskinen. Han var svært flink og lærte oss mange nye muligheter, fortsetter Håvaldsrud.

 

Kortere omstillingstid

- Saganlegget som vi har levert består av en Kaltenbach KBB 601 sag og KDB 615 bormaskin, forklarer Morten Dahlberg, kategorisjef sag hos P. Meidell.

- Dette er en bor- og saglinje for lett og middels kraftig stålproduksjon. Denne sammensetning av sag og bormaskin kan leveres i flere størrelser og modeller, med diverse opsjoner og tillegg, forklarer Dahlberg videre.

Kombinasjonen gir effektiv boring, fresing, merking, gjenging og forsenking.

- Kaltenbach KBB 601 og KDB 615 har en veldig robust konstruksjon som sørger for lengre maskinlevetid, og et kraftig klemsystem som gir lengre verktøylevetid. Anlegget har verktøyveksler for fem verktøy per akse, noe som gir kortere omstillingstider. Videre har anlegget et intelligent materialmålesystem som gir stor prosesspålitelighet, servomotorer og kuleskrue for høy presisjon. Dette er et saganlegg firmaet Nils Løff AS vil ha stor glede av i mange år fremover, avslutter Morten Dahlberg.

 

For mer informasjon se: www.nilsloff.no og www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.219