23948sdkhjf

Ahlsell kjøper Alf I. Larsen AS

Ahlsell Norge AS har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Alf I Larsen AS (AIL). Selskapet er en leverandør innen fagområdene metallbearbeiding, verkstedmateriell, verkstedinnredning, transmisjoner og maskiner.

 

AIL har i over 75 år bygd selskapet med fokus på kompetansekrevende produkter og tilgjengelighet for kundene i industrisektoren. AIL er en av Norges største forhandler av kule- og rullelager. Oppkjøpet styrker Ahlsells posisjon ytterligere innenfor industrisegmentet.

 

Unik industrikompetanse og service

- De ansatte i Alf I. Larsen har en helt unik produkt- og markedskompetanse som er bygget gjennom mange år. Vi vet at kundene får god og personlig hjelp og kyndig veiledning i kontakt med AIL. Selskapet har høyt fokus på verdiøkning for kundene, og yter en service i særklasse i form av sin kompetanse, tilgjengelighet gjennom salgsapparat og nettbutikk, rask levering og 24/7 kundehjelp. Vi ser frem til å knytte kontakt med 44 dedikerte medarbeidere med høy industrikompetanse, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell.

 

Bærekraft

AIL har satt seg tydelige mål når det gjelder bærekraft, noe de har til felles med Ahlsell.

- Med den tydelige profilen Ahlsell har når det gjelder bærekraft, er det spesielt hyggelig for oss å se at AIL også er en bedrift som jobber målrettet med sitt samfunnsengasjement, sier Per Helge Thorsen, regionsjef i Ahlsell.

- Gjennom å tilby markedet den beste tilgjengelig teknologien og produkter som sørger for at produksjonsprosesser optimaliseres, bidrar AIL til reduksjon av energiforbruk, økt bruk av miljøvennlige produkter samt økt levetid på maskiner og utstyr. De har også forpliktet seg til kun å bruke leverandører som forholder seg til ILO’s bestemmelser om barnearbeid og skikkelige arbeidsforhold, noe vi også har høyt fokus på i Ahlsell gjennom vår Code of Conduct, sier Thorsen.

 

«Alt på ett sted»

For både AIL og Ahlsell handler oppkjøpet om å skape et enda bedre tilbud til industrikundene.

- Ahlsell er kjent for sin leveringspresisjon, pålitelighet og høy servicegrad. Det at vi nå i tillegg får tilgang til markedets absolutt bredeste produktsortiment og deres unike logistikk, tror vi vil oppleves som spesielt positivt for kundene våre, som nå i mye større grad vil få muligheten til å handle alt de trenger på ett sted, avslutter daglig leder og medeier i AIL, Tore Netland.

Transaksjonen forutsetter godkjenning fra Konkurransetilsynet. Forventet overtakelse er primo juni.

 

For mer informasjon se: www.ahlsell.no og www.ail.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094