23948sdkhjf

Gunnar Hippe AS velger Amada fiberlaser for fremtiden

Gunnar Hippe er en moderne familieeid industribedrift innen tynnplateproduksjon. Bedriften ble startet i 1939, og fokus i bedriften har alltid vært og er fortsatt: Å produsere høyeste mulig kvalitet til sine kunder. Nylig installerte de en Amada ENSIS 6kW fiberlaser med høytlager.

 

Fra å være en ren blikkenslagerbedrift har Gunnar Hippe AS utviklet seg til å bli en moderne industribedrift med platebearbeiding som hovedprodukt.

De har etter hvert opparbeidet seg over 80 års erfaring innen platebearbeiding og over 40 års erfaring innen tilhengerproduksjon. Avansert produksjonsutstyr og dyktige fagarbeidere gir enkle løsninger og høy kvalitet på kompliserte oppdrag. Etter mange år med store krav til effektivitet og kvalitet har de opparbeidet seg en stor maskinpark bestående av avanserte datastyrte produksjonsmaskiner med meget stor kapasitet og nøyaktighet.

 

Fra prototyp til serieproduksjon

- Våre kunder er i hovedsak industri- og entreprenørbedrifter og hovedproduktene er i dag stykk- og serieproduserte enheter, produsert etter tegninger og krav fra våre kunder, forklarer Gunnar Hippe, daglig leder hos Gunnar Hippe AS.

En av bedriftens største kunder, Øveraasen AS, er en av Europas ledende produsenter av ryddeutstyr for flyplasser. De har et sterkt varemerke innen flyplassdrift.

- Det kan være alt fra deler til prototypebygging til store serier, og vi får brukt mye av vår maskinpark og kunnskap når vi produserer for de, forklarer Hippe videre.

 

Energibesparende

- Vi har en lang historie med Amada, og kjøpte våre aller første Amada maskiner allerede på 199- tallet. Vi har gjennom alle år vært godt fornøyd med Amada både med tanke på kvaliteten på maskinene, men også den gode servicen Amada har gitt oss. Når tiden nå var moden for å bytte ut vår 15 år gamle Amada X1 Co2-maskin var det naturlig å igjen gå videre med Amada som leverandør, forteller Hippe.

Maskinen Hippe valgte å installere er en Amada fiberlaser av typen ENSIS 6kW som ble utstyrt med høytlager av typen ASF og plukker (TK-L).

- Hovedgrunnen for vårt ønske om å bytte til ny maskin er hovedsakelig alderen på den gamle maskinen. Den gamle maskinen var over 15 år og vi ønsket oss også ny teknologi, sier Hippe.

I tillegg til et ønske om ny teknologi hadde Hippe også et stort fokus på å minimere driftskostnader.

- Driftskostnadene med en ny fiberlaser er betydelig lavere sammenlignet med en eldre Co2-maskin, og med dagens strømpriser er dette absolutt en viktig faktor, fortsetter Hippe.

 

 

- Fiberlaseren vi har installert her hos Gunnar Hippe er en maskin som vil passe bedriften Gunnar Hippe perfekt, forklarer Torkil Shawn Schjølberg fra Amada.

Maskinen er utstyrt med Amadas AUTO Collimation-system. Dette systemet kombinert med Amadas originale Variable Beam Control teknologi gjør at maskinen kan behandle forskjellige materialer og tykkelser med en enkelt kapslet linse.

- Kvaliteten og skjærehastigheten på mellomstore til tykke materialer gjør ENSIS-AJ til et godt valg for å øke lønnsomheten i produksjonen, fortsetter Schjølberg.

- Vi i Amada er stolte av det lange og gode samarbeidet vi har hatt med Gunnar Hippe gjennom mange år. Vi gleder oss over å på ny bli den foretrukne leverandøren da de skulle velge ny maskin, og vi er sikre på at de vil bli fornøyde med deres nye fiberlaser, avslutter Torkil Shawn Schjølberg.

 

For mer informasjon se: www.ghippe.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093