23948sdkhjf

Klepp Mek fortsetter med Mazak

For tre år siden investerte Klepp Mek i et Mazak horisontalt maskineringssenter med palettmagasin med seks palettplasser. Nå fortsetter den velkjente produsenten av graveskuffer å satse på Mazak.

 

På bedriftens hjemmeside legges det vekt på at kvalitet er i fokus og at produktene som produseres tåler store belastninger i røffe miljøer. Da Maskinregisteret besøkte Klepp Mek i 2019 var det første gang de investerte i Mazak og forventningene til maskinkvaliteten var høye.

- Med to nye Mazak-maskiner i hus sier vel det sitt om våre erfaringer med maskinene og maskinforhandler Ravema, sier Magne Oma, daglig leder av Klepp Mek AS.

 

Tøffe skuffer for tøffe aktører

Han forteller at stadig flere kvalitetsbevisste kunder vet å sette pris på bedriftens evne til å utvikle og forbedre sortimentet.

- I dag er vi en ledende produsent og kan tilby skuffer til de aller fleste maskintyper, og vår markedsandel vokser stadig, sier Oma.

Skuffene er designet for optimale graveegenskaper og minimal slitasje. Front og slitedeler består av Hardox 450 og 500, som er markedets aller sterkeste stålkvaliteter. Det sikrer økt holdbarhet og god driftsøkonomi.

- Vi produserer skuffer på inntil 14 tonn. Skuffene er tilpasset tannsystemer fra alle leverandører av tenner og slitedeler – både skrudde og sveiste løsninger. Skuffer med skjærfront er også selvsagt en del av sortimentet vårt. Alle de seks hovedtypene våre kan danne utgangspunkt for skreddersydde løsninger ut fra dine spesifikke behov. Vi produserer også andre, spesialtilpassede skuffer, forklarer Oma.

 

Utfører leieproduksjon

Selv om det er travle tider hos Klepp Mek. Utføres også noe leieproduksjon.

- En del av produksjonen vår er rettet mot andre bedrifter, både on- og offshore. Vi har CNC-styrte maskiner som dreier og freser det kunden måtte ønske å få produsert. Vi utfører også oppdrag innen skjæring, sveising og hydraulikk, forteller bedriftslederen.

Maskinparken vår består av mer enn 10 CNC-maskiner samt flere manuelle maskiner. Innen fresing kan bedriften maskinere deler opp til 8000 x 2000 x 1500 mm i en oppspenning. Klepp Mek har også plasmaskjærer med uendelig roterende skjærehode, sveiserobot og fugerobot.

 

Satser videre på Mazak

I løpet av de siste tolv månedene har Klepp Mek fått på plass to nye Mazak-maskiner, levert av Ravema.

- Hvorfor vi valgte akkurat Mazak var fordi vi etter å ha sjekket markedet for andre maskiner og leverandører kom frem til at vi er godt fornøyde med vår første Mazak-investering, og at de nye maskinene møter våre behov. Ravema som leverandør har vist seg profesjonell og stiller opp hvis vi har behov for hjelp, beretter Oma.

 

Røffe materialer

- For å bearbeide de stadig sterkere stålsortene, det meste av det vi bearbeider er herdet, tykt gods, så har vi satset på maskiner vi vet klarer jobben, sier Oma.

De to nye maskinene er et vertikalt dreiesenter, VCT 800/30 HD som produserer komponenter til hurtigkoblinger, og en Quick Turn III 350 for dreiing av deler i Hardox 450. Begge maskinene er utstyrt med Mazatrol Smooth-CNC-styring.

- Vi er stolte av at Klepp Mek fortsetter med Mazak, det er det beste beviset på at vi har gjort en god jobb, sier Reidar Kverneland, maskinselger hos Ravema AS.

 

Får «billigere» strøm

Selv om strømprisene nå er rekordhøye har Klepp Mek vært føre var.

- Vi har kjøpt oss inn i et kraftfond og skaffet oss en slags prisforsikring som i dag fremstår som vesentlig mer lønnsom enn det vi hadde forventet da vi tok dette initiativet. Det er vel verd for andre bedrifter å se seg om etter liknende løsninger, mener Oma.

 

Veien videre

Hvilke planer har bedriften for fremtiden?

- Selv om vi er mest kjent for våre solide graveskuffer har vi også en rekke andre egenutviklete produkter, så vi fortsetter med utvikling, men også utvidelse og nye investeringer. Mangel på fagfolk kommer ikke til å løse seg med det første, så vi ser på automasjon av ulik art. Både på grunn av mangel på kvalifisert arbeidskraft men også for å bli mindre sårbare ved fravær. Pandemien har vist at vi bør være forberedt, svarer Magne Oma.

 

For mer informasjon se: www.kleppmek.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.163