23948sdkhjf

Nye Nakamura JX-200 endrer spillereglene

Nakamura-Tome melder at deres kunder har gitt uttrykk for et ønske om mer fleksibel maskinering og mer produksjon av deler med en og samme maskin. Nå lanserer den japanske maskinprodusenten denne maskin.

 

Nye Nakamura JX-200 er resultatet av en diskusjon internt hos Nakamura-Tome på tvers av avdelingene med ansvar for mekanisk design, utforming av styringen, applikasjonsteknikk og serviceteknikk.

Diskusjonen handlet om å lage en maskin som ikke bare er enkel å bruke for kundene, men som også hadde høy maskinytelse, og resultatet ble JX-200, en ATC (Automatic Tool Changer) flerfunksjonsmaskin som genererer gode produkter stabilt med høy nøyaktighet, uavhengig av materialer og former.

 

«Alt i en maskin»

Nakamura JX-200 er, ifølge produsenten, utstyrt med verdens korteste verktøyspindel kalt NT Smart Cube. Denne sikrer et bredere bearbeidingsområde på en effektiv måte og det forbedrer arbeidsytelsen drastisk.

Verktøyspindelens korte lengde er på kun 349,1 mm og svinger fra -95 grader til +95 grader. Den nedre revolveren med Y-akse gjør maskinen fleksibel og anvendelig på alle arbeidsstykker.

I kombinasjon med verktøyspindelen og den nedre revolveren, passer maskinen til flere bearbeidingsmetoder som eksempelvis samtidig bearbeiding med V/H-spindler, øvre/nedre verktøy og bearbeiding med senterstøtte montert på det nedre revolverhodet.

For å realisere stabil bearbeiding av alle materialer og former er en ny søylestruktur tatt i bruk til JX-200. Den gjør det mulig å optimere tyngdepunktet og gir økt styrke mot belastninger fra alle sider.

Siden alle operasjoner som dreiing, fresing, boring og girskjæring er mulig med denne "All in One Go"-maskinen vil, ifølge produsenten, JX-200 bidra til et bredt utvalg av produkter innen de forskjellige produksjonsområder. JX200 har også en storebror, JX250, med senteravstand på 1850 mm mot lillebror med 1250 mm.

 

Oscillasjonsskjæring - ny maskineringsmetode

Maskinen er utstyrt med en ny maskineringsmetode for bedre sponbryting. Ved bruk av denne metoden vibrerer verktøyet for å bryte opp spon i små biter og forhindrer at de lange sponene blir filtret sammen. Dette gir maskinen større effektivitet.

Videre tilbyr Nakamura et stort antall typer delefangere til sine maskiner, sammen med automasjonsløsninger. Disse kan tilpasses etter kundens ønsker.

 

Effektiv programvare

Nakamura har utviklet en programvare som er med på å forenkle og effektivisere operasjoner for kunden. Denne gir enkel og oversiktlig betjening av maskinen, uansett om dette gjelder programmering, feilsøking, vedlikehold eller digitalisering av maskinparken.

3D Smart Pro-programvaren analyserer automatisk for å bestemme delens geometri og koordinater. Deretter kan et CNC-program lages interaktivt ved hjelp av dialogprogrammering.

Delgeometri og koordinatberegninger gjøres også av 3D Smart Pro, så muligheten for beregningsfeil er eliminert. Videre analyseres automatisk alle parameter og valg i forhold til geometri, skjærebane, skjæreverktøy, skjæreforhold og skjæreprosess-sekvens. 3D Smart Pro oppretter et CNC-program som inkluderer alle prosesser fra råmateriale til ferdig del, og reduserer dermed programmeringstiden drastisk, samt forbedrer oppsett og produktivitet.

 

Forhandles i Norge

Nye Nakamura-Tome JX-200 leveres i Norge av Johan Nordström Verktygsmaskiner AB. I tillegg til å levere Nakamura er selskapet leverandør av maskiner fra Grob, Chiron, Stama, Tornos og Trimill. I januar 2020 åpnet de en egen avdeling for det norske markedet, og kontaktpersoner her er Rune Slåstad, Rune.Slastad@techpoint.no Mob: 40647686 og Kjell Eriksen, ke@betamaskin.no Mob: 91664517.

 

For mer informasjon se: www.jnmaskiner.se

Kilde: Johan Nordström Verktygsmaskiner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.174