23948sdkhjf

Fanuc med nye CRX-coboter

Fanuc Corporation, en ledende leverandør av CNC-styringer, robotikk og fabrikkautomatisering, har introdusert de tre nye CRX-5iA, CRX-20iA/L og CRX-25iA samarbeidende roboter.

 

- Vi ser stor etterspørsel etter samarbeidende roboter i det europeiske markedet og ønsker å tilby tilpasningsløsninger for et bredt spekter av bruksområder. Våre coboter er utviklet for å støtte alle typer produsenter, små eller store, for å utvide sine muligheter med høyeste pålitelighet, sier Shinichi Tanzawa, president og administrerende direktør i Fanuc Europe Corporation.

 

11 modellvarianter - tre nye

De nyeste CRX-cobotene kompletterer Fanuc’s eksisterende linje med CR- og CRX-coboter som nå totalt har 11 varianter av cobotmodeller for å håndtere produkter fra 4 til 35 kg. Dette er det mest omfattende utvalget av brukervennlige coboter som er tilgjengelig på markedet i dag.

Utrullingen av de nye CRX-5iA, CRX-20iA/L- og CRX-25iA-coboter, som gir en nyttelast på 5 kg, 20 kg og 25 kg samt en maksimal rekkevidde på henholdsvis 994 mm, 1418 mm og 1889 mm, de kommer i tillegg til CRX-10iA og CRX-10iA/L cobot-modeller. Sistnevnte har begge en nyttelast på 10 kg og en rekkevidde på henholdsvis 1249 mm og 1418 mm. De fem CRX-modellene kombinert med Fanuc’s CR-serie av grønne coboter utvider selskapets evne til å hjelpe flere selskaper som ønsker å automatisere med coboter.

 

Trygge, enkle, pålitelige og allsidige

Fanuc’s linje med CRX-coboter er ifølge produsenten trygge, brukervennlige, pålitelige og en allsidig løsning for et bredt spekter av bruksområder, inkludert inspeksjon, maskinlasting/lossing, pakking, palletering, sliping, sveising og mer. IP67-beskyttelsesnivået med støvtett og vanntett ytelse er standard for alle fem CRX-modeller, slik at kunder kan bruke dem selv i de tøffe miljøene på fabrikken. CRX-cobotene kan oppdage eksterne krefter i arbeidsområdet, og stopper trygt når de kommer i kontakt med en person eller gjenstand. Denne teknologien gjør at CRX kan jobbe trygt sammen med mennesker uten behov for kostbart vakthold.

 

Passer førstegangsbrukere

De fleste cobotene har en lett og kompakt design, men Fanuc CRX coboter tilbyr mye mer, inkludert deres høye egnethet for industrielle miljøer og ingen vedlikehold på opptil åtte år. I tillegg lar interaktiv programmering brukere lære punkter ved hjelp av håndveiledning eller et nettbrettgrensesnitt med dra- og slipp-ikoner. CRX kan brukes med en standard 100V/240V strømforsyning, og inkluderer også energisparende utstyr med et strømforbruk på cirka 400 W (med 25 kg nyttelast). Serien støtter flere av Fanuc’s avanserte funksjoner, inkludert iRVision og passer perfekt for enhver bedrift som ønsker å oppnå høyere effektivitet – selv de som ennå ikke har brukt sin første robot.

- Fanuc’s CRX-familie tilbyr de samme intelligente funksjonene og påliteligheten som kundene våre har blitt vant til , uttaler Ralf Völlinger, visepresident og daglig leder for Fanuc Europes robotavdeling. Han fortsetter:

- I tillegg gjør robotenes lette vekt, enkle oppsett og intuitive betjening at de passer utmerket spesielt for førstegangsrobotbrukere.

 

Enkel installasjon

Lett og kompakt design gir enkel integrering i ethvert arbeidsområde eller eksisterende system. CRX’ene er enkle å installere uten bruk av kran eller løfteutstyr. CRX bruker Fanuc’s nyeste kompakte R-30 i B Mini Plus-kontroller for enda mer plassbesparelser. Kjører på standard 120V strøm.

 

Ny enkel programmering

Programmer og lær punkter enkelt på den nye CRX coboten ved å bruke helt nye gjennomføringsprogrammeringsfunksjoner og et nytt brukergrensesnitt for læring med enkel dra-og-slipp-programmering. Med de nye Fanuc CRX e-læringsvideoene kan man lære hvor enkelt det er å komme i gang med CRX.

Det er enkelt å koble til eller bytte ut eksterne enheter med et bredt utvalg av Fanuc-godkjente enheter. To tilkoblingsporter på J6-aksen tilbyr raske tilkoblinger og utskiftbarhet for verktøy for ende på arm (EOAT), som gripere og kameraer. Fanuc intelligente funksjoner gjør det enkelt å koble til kraftsensorer, iRVision og mer.

 

For mer informasjon se: www.fanuc.eu

Kilde: Fanuc

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11