23948sdkhjf

Byberg fortsetter å robotisere

Byberg AS designer og produserer hydrauliske sylindre for olje og gass, tradisjonell industri, havbruk og landbruk. Bedriften opplever stor aktivitet og fortsetter å robotisere produksjonen, denne gang med en ny Mazak Quickturn 300 MSY som betjenes av en ABB-robot.

 

Byberg AS ble etablert i 1987 og holder til i moderne lokaler i Klepp på Jæren. Bedriften har i dag over 35 dyktige medarbeidere som jobber målrettet for å opprettholde den høye kvaliteten som Byberg AS er kjent for. Bedriften er sertifisert etter ISO 9001:2015 og har høyt fokus på kvalitet og effektivitet i alle ledd, fra salg og konstruksjon til produksjon, montering, testing og levering av ferdig produkt. Bedriften er hele tiden opptatt av å utforske og ta i bruk ny teknologi for å optimalisere produksjonen. 

Byberg AS designer og produserer i hovedsak høykvalitets hydrauliske sylindre. De fleste sylindrene som produseres er spesialdesignet for kunde. Bedriften leverer sylindre fra 15 mm stempeldiameter og oppover, i mange ulike material, inkludert syrefast for subsea bruk.

På bedriftens kundeliste står flere store selskaper innen olje og gass. Byberg AS er også et velkjent navn i landbrukssektoren. En av bedriftens største kunder er Kverneland Group, som bruker Byberg-sylindre til sine ploger. Byberg har også fått suksess med sine teleskopiske toppstag, «Duplostag», som brukes av bønder og entreprenører i hele Norden.

I 2022 hadde bedriften en omsetning på 59 millioner kroner og et resultat på 4,7 millioner. 

 

Mer kapasitet

Suksess medfører ofte investeringer og da det ble klart at behovet for økt kapasitet var et faktum ble det også naturlig å se på en automatisert CNC-løsning.

- Vi har en del automasjon og roboter fra før, så vi sonderte markedet før vi bestemte oss for å gå for Mazak med ABB-robot. Det er mange Mazak-maskiner levert av Ravema her på Jæren og den lokale leverandøren RobotNorge er godt kjent som ABB-forhandler, så vi føler oss trygge på teknologivalget, forteller Øyvind Helland, teamleder maskinering hos Byberg AS.

- I robotcellen produserer vi stempelstenger der roboten med en magnetgriper plukker ferdig kappede emner fra en pall, forteller Helland og legger til:

- I tillegg til denne nye cellen, som består av en Mazak Quick Turn 300MSY med ABB-robot, har vi også investert i en ny Mazak Quick Turn 200MY. Den erstatter en eldre maskin samtidig som vi gjør noen prosessendringer. Alt i alt har vi øket maskinkapasiteten og kortet ned leveringstiden, så da har vi oppnådd vår målsetting med denne investeringen, konkluderer Øyvind Helland.

 

For mer informasjon se: www.byberg.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.171