23948sdkhjf

Robotic Innovation bygger nytt

Hennes drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse når bedriftsleder Annette Anfinnsen snart flytter inn i egne lokaler på Bryne. Bedriften Robotic Innovation AS har utviklet seg i rekordfart og kundekretsen vokser.

 

Det å løse automasjonsbehov ser ut til å være i vinden, for Anfinnsen har mer enn nok å gjøre med å følge opp eksisterende og nye kunder. I tillegg følger hun nøye med på det som skjer med nybygget.

- Noen arbeidsdager kan bli veldig lange, men du verden så spennende det er, sier Annette Anfinnsen mens hun viser vei i nybygget.

 

Sentralt på Bryne

I skrivende stund leier Robotic Innovation lokaler hos Nordic Steel som ligger rett ved siden av nybygget, sentralt beliggende på Håland, Bryne.

- Vi har blitt tatt godt imot blant de mange industribedriftene i nabolaget og folkene hos Nordic Steel har gitt oss gode bransjeråd og tips på mulige kunder, forteller Anfinnsen.

 

Møter store behov

Hva er det som gjør at Robotic Innovation nærmest «tar av»?

- Jeg tror vi har vært heldig med timingen, det er stor bevegelse i markedet og mange som ønsker økt konkurransekraft behøver løsninger som vi kan levere. Det at vi kan besøke en bedrift, få oss en oversikt over prosesser, driften og organiseringen av vareflyt gjør oss til noe mer enn hylleleverandør. Vi tilbyr komplette mobile robot løsninger for automatisering av logistikk/vareflyt og vi har brukt de fem siste årene til å utvikle dette konseptet. Det gir kunden en leverandør å forholde seg til som kan levere alt, svarer bedriftslederen.

Hun mener det er behov for spesialkompetanse.

- Robotic Innovation tar kunden med på en digital utvikling, fra ulike former av datafangst gjennom alle prosesser til ferdig vare er levert til kunde. I tillegg kan vi digitalisere vedlikeholdet i hele bedriften. Vi snakker om avansert datakunnskap og erfaring, og vi kan i prinsippet levere til enhver bransje, understreker Anfinnsen.

 

Egen innovasjon

Ser man på hjemmesiden til Robotic Innovation kan det virke som om alt dreier seg om mobile roboter, men gjør det det?

- Det er ikke alt som er lett å vise med et bilde eller illustrasjon. Når det er sagt er det mye som kan automatiseres med mobile roboter, men det graden av integrasjon mot kundens WMS/ERP system som virkelig gir økt lønnsomhet for kunden, svarer Anfinnsen og fortsetter:

- Gjennom mye programvareutvikling, som vi gjør med egne folk, har vi utviklet en nett applikasjon hvor vi har full oversikt over roboter og maskiner og som snakker inn mot kundens ERP/WES system. I tillegg får vi innsyn i alle mulige prosesser og problemstillinger. Dermed kan vi identifisere flaskehalser og andre utfordringer som kan løses, og så løser vi det. I tillegg har vi utviklet to egne fysiske produkter «Smart Pallet Station» og «Smart Pallet Rack». Disse utvider funksjonaliteten til de mobile robotene vi benytter fra danske MiR. Disse kan tilpasses andre roboter også.

 

Skalerbare løsninger

Systemene og løsningene dere leverer virker omfattende. Er det slik at kunden må være «skodd» for automasjon og ha avanserte IT-systemer før dere kan hjelpe til?

- Det spiller ingen rolle hva kunden har fra før av, vi tilbyr alt fra lavterskelløsninger, som i noen tilfeller er godt nok for enkelte bedrifter, til komplette systemer for en hel større virksomheter eller konsern, svarer Anfinnsen, og legger til:

- Alt kan i prinsippet automatiseres, men hvis kostnadene overgår nytteverdien styrer vi unna. Alt vi gjør for kunden skal gi økt lønnsomhet, og derfor tilbyr vi alle de typer løsninger som kunden blir fornøyd med.

 

Nytt bygg

Etter en omvisning rundt i nybygget er fremme ved det som skal bli utviklingsavdelingen.

- Her blir det et område hvor vi vil demonstrere våre mobile robot løsninger og teknologi for kunder, det blir også et område hvor vi kan jobbe sammen med kunden mens kundens system utvikles. Der oppe kan vi ta med kunden slik at man kan se systemet i bruk ovenfra. Blir det ikke fint, spør en entusiastisk bedriftsleder.

 

Gjør seg synlig

Robotic Innovation har fått mye oppmerksomhet, spesielt etter at dere fortalte om samarbeidet med Haugstad møbler. Hva gjør dere for å bli så synlige?

- Vi får litt oppmerksomhet i og med at jeg som kvinnelig gründer velger robot og automasjon, men også mye fordi vi gjør oss synlig gjennom tilstedeværelse på messer og foredrag. Bare denne våren har vi deltatt på Jærmøtet i mars, Vestlandskonferansen i april, SMART industri i mai og Bryne Industri Expo i juni, svarer Annette Anfinnsen.

- Vi inviterer til åpent hus når vi har kommet oss vel på plass i nybygget, så kan alle som vil se hva vi holder på med, avslutter hun.

 

For mer informasjon se: www.roboticinnovation.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172