23948sdkhjf

Amada lanserer «Big-Bed» ENSIS fiberlaser

Amada lanserte nylig sin ENSIS-6225AJ fiberlaserskjæremaskin på det europeiske markedet. Med evne til å prosessere en materialplate på 6,2 x2,5 m, er den nye maskinen tilgjengelig i 6, 9 og 12 kW varianter, med alle størrelser i stand til å skjære opptil 25 mm bløtt stål, rustfritt stål og aluminium.

 

Mange nye og velprøvde Amada-teknologier brukes for å gi høyeste nivå av skjæreytelse og for å gi kundene konkurransefortrinn. Det å kunne bearbeide større plater, eller flere plater i et stort skjæreområde, fører til flere fordeler: Mer effektiv materialutnyttelse og høyere produksjonsfleksibilitet. Tidligere var Amadas ENSIS fiberlasere tilgjengelig i varianter på 3x1,5 meter og 4x2 meter. Nå har serien blitt utvidet til å inkludere 6,2x2,5 meter.

 

En linse til alle materialer

Ved å bruke Amadas velprøvde Variable Beam Control-teknologi, lansert i 2014, tilpasser ENSIS-6225AJ laserstrålemodusen automatisk (ikke bare brennpunktet og punktstørrelsen) til hver kombinasjon av materiale og tykkelse. Denne teknologien gjør det også mulig å endre strålemodus mellom piercing og skjæring, for å gi en stråleform med høy effekt-tetthet for piercing med høy hastighet, og deretter umiddelbart endre til den ideelle stråleformen for å gi skjæring av høy kvalitet og høy hastighet. Det betyr også at en enkelt linse kan brukes til å behandle alle materialer og tykkelser.

Flere nye funksjoner for laserintegreringssystem er også lagt til ENSIS-6225AJ, som først ble lansert på REGIUS-AJ, laser med fullt lineært drev i 2020. Disse gir mer autonom funksjonalitet, i stedet for å stole på at operatøren utfører visse kontroller.

 

Færre stopp med overvåking

i-Nozzle Checker sjekker automatisk dysetilstanden, og endrer den i forbindelse med standard 16-stasjons dyseveksler hvis skade oppdages, og fjerner dermed enhver subjektiv operatørbeslutning. Dette systemet inkluderer også automatisk justering mellom laserstråle og dyse, noe som reduserer oppstartstider og prosesseringsproblemer betydelig. i-Process Monitoring-systemet overvåker hele tiden skjære- og piercingprosessene og iverksetter utbedring om nødvendig, for å holde maskinen i produksjon av deler. Skjærelinse-beskyttelsesglass overvåkes av i-Optics Sensor, som varsler operatøren hvis beskyttelsesglasset må skiftes, for å unngå potensielle stopp.

 

Lavere kostnader

Flere andre Amada-teknologier leveres også som standard på ENSIS-6225AJ. For det første har Amadas originale vannassisterte skjæresystem (WACS), brukt til å behandle tykt bløtt stål, blitt oppgradert for å tillate to forskjellige nivåer av assistanse, avhengig av delens geometri. WACS II kan gi større materialutnyttelse ved å la deler plasseres tettere sammen, forbedret kvalitet og evnen til å behandle svært tynne skjærespalter (for eksempel 3 mm i en 25 mm tykk bløtståldel) kan realiseres.

For det andre tillater Amadas Clean Fast Cut-teknologi (CFC) nitrogenskjæring av bløtt stål og rustfritt stål ved skjærehastigheter opptil 90 prosent raskere enn konvensjonell nitrogenbehandling med hjelpegassforbruk på opptil 70 prosent per meter. Disse faktorene gir lavere produksjonskostnad per del.

Trykkluftskjæring er også en standardfunksjon på alle Amada-lasere som gjør at mange materialer og tykkelser kan behandles med svært reduserte kostnader sammenlignet med nitrogenskjæring. Generelt er skjærehastighetene de samme som med nitrogen og kan til og med resultere i litt bedre skjærekvalitet for mellomtykt bløtt stål.

Til slutt tillater Deep Etch-funksjonen sporbarhet til deler gjennom hele produksjonsprosessen, selv etter lakkering, belegg eller galvanisering, og oppnås i en enkelt passasje av laserstrålen.

 

Nyttig funksjon

Med hensyn til enkel betjening, har Amadas AMNC 3i-styring et smarttelefonlignende grensesnitt med en stor berøringsskjerm og mange ett-trykks operasjoner for å forenkle operatøroppgaver. En bemerkelsesverdig ny funksjon gir et løft for gjenværende skjæring takket være det valgfrie i-Camera Assisted System (i-CAS). Hvis en ny del må skjæres, eksempelvis for å erstatte en som har blitt skadet under montering, kan maskinens i-CAS-kamera vise den valgte resten på AMNC 3i-styringen. Delen velges deretter fra biblioteket og kan plasseres, roteres, kopieres og så videre, før restskjæring starter. Rester kan plasseres hvor som helst på skjærebordet.

 

Rask fjerning av skrap

Ytterligere standardfunksjoner til ENSIS-6225AJ er tre Y-akse transportører, som fjerner skrapet til maskinens langside, noe som muliggjør rask og praktisk fjerning av skrap; et prosesseringspunktkamera som gjør det veldig enkelt for operatøren å se nøyaktig hva som skjer ved skjæreområdet (ofte en vanskelig oppgave på en laser med stort skjærebord) og V-Monitor, som består av to kameraer (et i kabinen og et over palleveksleren) som tillater fjernvisning av maskinens tilstand samt opptak av HD-video i tilfelle et problem, slik at fjerndiagnostikk kan utføres.

Amadas V-fabrikksystem er tilgjengelig for ENSIS-6225AJ, slik at maskindata som produksjonsstatus, alarminformasjon og prosesshistorikk kan overvåkes, når som helst og hvor som helst, på en smartenhet.

 

For mer informasjon se: www.amada.no og www.amada.eu

Kilde: Amada

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094