23948sdkhjf

CIDAN kjøper Thalmann Maschinenbau

Svenske CIDAN Machinery AB har kjøpt opp den sveitsiske langknekkemaskinprodusenten Thalmann Maschinenbau.

 

CIDAN Machinery Group er en verdensledende, innovativ leverandør til plateindustrien. Konsernet driver produksjonssteder i Sverige og Østerrike og har kontorlokaler i flere europeiske land, USA og Kina. Hovedkvarteret til selskapet, grunnlagt i 1907, er basert i Götene, Sverige.

Thalmann Maschinenbau er et verdensledende selskap innen lang knekketeknologi. Selskapet har en sterk merittliste med å bringe innovasjoner til markedet som fører til betydelige effektivitetsforbedringer, kostnadsreduksjoner og høyere presisjon og fleksibilitet i knekkeprosessen. Selskapet ble grunnlagt i 1948 og opererer fra Frauenfeld, Sveits.

Med oppkjøpet av Thalmann Maschinenbau AG, legger CIDAN enda en sterk merkevare til sin allerede solide portefølje som inkluderer CIDAN, Forstner og nuIT.

Thalmann-lokasjonen i Sveits vil forbli det viktigste knutepunktet for innovasjon og produksjon av lange knekkemaskiner. De 50 ansatte i Thalmann vil bli med i CIDAN Machinery Group og forbli ansatt i Frauenfeld. CIDAN er forpliktet til å bygge videre på styrken til det eksisterende teamet med sikte på å videreutvikle virksomheten med lange maskiner i gruppen.

 

Fremtidsrettede skritt

Oppkjøpet markerer et stort fremskritt for begge selskapene, og skaper en plateutstyrsprodusent og programvareutvikler som integrerer all enhetsdrift fra emne til forming som inkluderer lange maskiner.

Petter Hjelmqvist, administrerende direktør og president i CIDAN Machinery Group kommenterer;

- Vår strategi er basert på å levere innovasjoner som kundene ønsker, gi upåklagelig service og levere toppkvalitetsprodukter. Oppkjøpet av Thalmann passer perfekt inn i denne strategien. CIDAN og Thalmann deler allerede en flott historie sammen. Over en periode på mange år har begge selskapene etablert en nummer én posisjon for lange knekkemaskiner i Amerika. Når Thalmann nå er en del av CIDAN-gruppen, er jeg overbevist om at CIDAN vil gjøre Thalmann sterkere og Thalmann vil gjøre CIDAN sterkere. Vi ser frem til å vokse CIDAN-virksomheten og virksomheten til våre kunder.

 

One-Stop-Partner

Dette oppkjøpet og de kombinerte styrkene til begge selskapene vil gi kundene ytterligere fordeler. Strategien til CIDAN er å bli en "One-Stop-Partner" for platebearbeidingsindustrien. Fra nå av vil platebearbeidere ha ett kontaktpunkt for å kjøpe et bredere utvalg av programvareløsninger for platebearbeidingsutstyr og ha ett team som tar seg av service og ettersalgsstøtte.

Kombinasjonen av CIDAN, Forstner, nuIT og Thalmann i en gruppe vil gi store muligheter for å videreintegrere en komplett plateproduksjonslinje. Industri 4.0 og digitalisering, kombinert med egenutvikling av integrerte programvareløsninger vil gi kundene ytterligere fordeler. Disse fordelene inkluderer optimalisering av forsyningskjedeprosesser og lean manufacturing samt muligheter for e-handelsløsninger. One-stop-shop-konseptet gir en komplett produksjonslinje og servicetilbud fra coil til formet metallplate, inkludert «langknekking».

 

I gode hender

Marco Cappello, tidligere administrerende direktør og medeier i Thalmann Maschinenbau AG uttaler:

- Martin Thalmann og jeg er veldig glade for at vi med CIDAN, som ny eier av Thalmann, vil ivareta den langsiktige fremtiden til de ansatte og lokasjonen i Frauenfeld. CIDAN er et anerkjent, kraftfullt og innovativt selskap som har satt kundene på sentrum av strategien, omtrent som Thalmann har gjort gjennom årene.

Marco Cappello vil forbli aktiv for CIDAN, med fokus på kunder med lange knekkemaskiner og distributører og agenter. I tillegg vil han støtte CIDAN strategisk og bidra til veksten av porteføljen og bringe nye løsninger og fordeler til platebearbeidingsindustrien og byggesektoren.

Etter tre generasjoner med Thalmann i ledelsen av selskapet, vil Martin Thalmann forlate selskapet vel vitende om at med CIDAN vil et positivt nytt kapittel i selskapets fremtid starte.

 

Former morgendagens verden

Kunder innen platebearbeiding ser etter klare fordeler. Ifølge CIDAN ønsker kundene at utstyrsleverandøren deres skal tilby; en feilfritt fungerende maskinpark, automatiserte løsninger som vil redusere kostnader, øke effektiviteten og forbedre sikkerheten samt en responsiv tjenestedrift og muligheter til å vokse.

Som en global leverandør av banebrytende platemaskiner, setter CIDAN Machinery kunden og forretningspartnerne i hjertet av sin strategi. Tillit, integritet og åpenhet er verdier som CIDAN har til grunn for å bygge autentiske partnerskap.

Med denne strategien og disse verdiene er CIDAN overbevist om at de vil leve merkevareløftet: CIDAN vil være "Forme morgendagens verden".

 Meidell er norsk forhandler av CIDAN.

 

For mer informasjon se: www.meidell.no og www.cidanmachinery.com

Kilde: CIDAN

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
70 norske på DMG MORI åpent hus i Pfronten
Ny serie med gjengetapper fra Seco Tools
DAMRC TapTest – kan gi store besparelser!
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109