23948sdkhjf

Salvagnini på offensiven i Norge

Salvagnini er representert i Norge gjennom Salvagnini Scandinavia AB i Sverige. Nå er det et ønske å etablere seg også i Norge. Derfor søkes det etter erfarne fagfolk som kan operere lokalt i Norge.

Salvagnini er en italiensk maskinprodusenten med innovasjoner i teknologien for produksjon av fleksible automatiske tynnplatemaskiner, alt fra frittstående maskiner til store FMS-systemer.
Salvagnini Scandinavia AB, som har hovedkontor i Värnamo i nybygde lokaler langs Europavei 4, ble grunnlagt i 1988 og er et heleid datterselskap av Salvagnini Group. Salvagninis er ansvarlig for salg, markedsføring, service, renovering og installasjoner av Salvagninis hele produktsortiment i Skandinavia, samt service i Baltikum. 

Fra standard til kundespesifikt
- Salvagnini er en av de ledende produsentene av fleksible automatiske tynnplatebearbeidingsmaskiner, alt fra standardmaskiner til FMS-systemer, der vi med vår ekspertise designer og utarbeider helt spesifikke løsninger som passer behovene til den enkelte kunde, forteller Björn Ahlqvist, adm. direktør for Salvagnini Scandinavia AB, og legger til:
- Vi har alltid vært en pioner innen prosess og automatisering av plater på ulike nivåer. Fleksibilitet og kostnad per detalj, to viktige faktorer som gjør at flere og flere velger Salvagninis maskinkonsept for plateproduksjon, der våt automatiske verktøyskifte foregår i "maskert tid", som deretter muliggjør "Kit-produksjon" (deler i ett stykke). 

Bredt utvalg
Salvagninis forskjellige maskinmodeller er S4 stanse og kappesenter, S1 kombimaskin stanse-fiberlaser, panelknekkemaskiner (14 forskjellige modeller fra P1, P2 og P4 i forskjellige størrelser), fiberlaser L3 samt den høydynamiske L5, dessuten ulike kantpresser og RoboFormer - robotiserte kantpresser. Alle maskiner har fleksibilitet når det gjelder automatisering for en tilpasset produksjonsprosess. Det vil si at man kan kjøre maskinene alene eller som en del av en komplett celle.
- Produktsortimentet har utviklet seg enormt siden jeg startet for over 12 år siden, inkludert den nye "Lean"-generasjonen for panelknekkemaskiner med blant annet ekstremt lavt energiforbruk, CUT-alternativ (industriell skjærefunksjon i kombinasjon med panelknekking) og annet genialt utstyr lagt til i henhold til kundens ønsker og behov, forklarer Björn og fortsetter:
- Vi har nå vårt kantpresseprogram med den unike automatiske verktøyinnstillingen "ATA", nå også med AU-TO som med helautomatisk verktøyveksler er unik i klassen, med mulighet for 24 m verktøy i den nåværende versjonen, sier Björn Ahlqvist. 

Innovativ maskinprodusent
Salvagnini var den første til å lansere fiberlasere (2D-lasere) på EuroBlech i 2008, hvor den i dag har forskjellige former for automatisering, samt den patenterte automatiske stablingsroboten "MCU", med nå enda flere plukkfunksjoner, inkludert å plukke mindre deler til hele bokser. 
- Med all denne utviklingen har vi tatt og får mer markedsandel, fremfor alt er det underleverandører som har fått øye på maskinene våre, som nå er den største sektoren vi leverer systemene våre til, Björn forteller ivrig:
- Vi er en stor innovatør i markedet, en langsiktig partner innen platebearbeiding, som sammen med kunden bygger og veileder fremtiden for en fleksibel og tilpasningsdyktig produksjonsprosess.   
Han mener det bør tas mer hensyn til denne retningen. 
- Vi har i mange år lansert mye av dette, og Skandinavia er et marked der vi med våre lønns- og produksjonskostnader må bli mer effektive. Vi må ha mer automatisering og mer kommunikasjon mellom ulike typer maskiner ved hjelp av en effektiv programvare. Man må være mer effektiv i logistikkdelen, der vi med vår ekspertise hjelper selskaper med mer prosesseffektivitet og flytorientering, riktig detalj til rett tid, med minimal skrap. Vi gjør ofte en analyse hos selskapene, der vi mer som global leverandør gir råd om hvilke behov hvert selskap har eller muligens ønsker, for å kunne møte fremtidens marked på en konkurransedyktig måte med riktig utstyr og bemanning. Normalt ser vi på logikk og løsning før vi diskuterer maskiner, understreker Björn.

Vil mer med Norge
Salvagnini Scandinavia AB er et datterselskap av Salvagnini S.p.a. Morselskapet er et familieeid selskap med hovedkontor i Sarego, Veneto nord i Italia. Konsernet har om lag 1.900 ansatte med en omsetning på cirka fire milliarder kroner. 
- Vi jobber med salg, installasjon, opplæring og service av høyteknologisk FMS-utstyr for  platebearbeiding. Vår utvikling av unike  produksjonssystemer for stansing, kutting,  bøying og laserskjæring har gjort  selskapet til en pioner på disse områdene. 
Salvagnini Scandinavia AB har hovedkontor  strategisk plassert på Bredasten i Värnamo. Der har vi i dag 32 ansatte med en omsetning på 250 millioner kroner. Vi har representasjon i Danmark og Finland, så vel som i Baltikum. 
- For Salvagnini er fremtiden nå, og det betyr at vi i Skandinavia må være på banen før globale aktører kommer oss i forkjøpet med automasjon og effektiv produksjon. I Norge er det store muligheter til å ta grep på dette feltet, noe vi i Salvagnini akter å gjøre. Salvagnini Scandinavia AB utvider og leter nå etter partnere for salg i Norge, så er du interessert ta kontakt med meg, inviterer Björn Ahlqvist.

For mer informasjon se: www.salvagnini.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11