23948sdkhjf

Mento satser med Ermaksan fiberlaser

Mento skjærer mye i edle metaller som duplex, super duplex og titan. Enkelte jobber kan maskinen gå sammenhengende i 16 timer å skjære, med opptil 95.000 hull i 3mm størrelse. Nå har Mento Service AS nylig investert i en ny Ermaksan fiberlasermaskin som gir overbevisende gode resultater.

Mento AS er et norsk familieeid selskap etablert i Stavanger i 1971. Da var firmanavnet Mento Oil Field Service and Supply. Selskapet har alltid tjent olje- og gassindustrien. Gjennom årene har Mento utviklet seg fra å være et forsyningshus til også å være spesialisert innen filtrering, slanger, ventiler og borerelatert utstyr.

I 1997 ble Mento Service AS, som er et mekanisk løsningsselskap, etablert på Ågotnes med personell fra Mento AS, og med forretningskonsept «utleie, vedlikehold og resertifisering av utstyr for oljeindustrien». I løpet av årene har Mento utviklet og spesialisert seg innen fabrikasjon, maskinering, mekanisk arbeid, utleie og service. I 2011 ble StrømmeGroup AS en del av Mento Service AS, og selskapet utvidet både innen verkstedsområde, personell og produktsortiment. Lokasjonen for denne virksomheten er på Kolltveit utenfor Bergen. 

Med egen engineeringavdeling har man utviklet bedriften fra å være et fabrikasjon- og serviceselskap til å levere komplette løsninger innen filtrering, trykkbeholdere, rør og manifolder. Alt produsert lokalt fra tegnebrett til ferdig produkt.

Trengte ny lasermaskin

Det er hos Mento Service AS på Kolltveit Maskinregisteret møter entusiastiske Lars Erik Skutle og Nasrat Yunis. Førstnevnte er salgsingeniør og ser store muligheter med den nye maskinen. Sistnevnte er maskinoperatør og langt over gjennomsnittet engasjert i jobben sin.

- Vi er Norges beste på perforering, skyter det fra Nasrat. 

Han finner raskt frem en perforert plate og gir den til undertegnede.

- Se på den presisjonen! Dette er to millimeter superduplex, hullene har en diameter på to millimeter, og kjenn selv, dette er det ikke mange som får til.

- Ja, vi er veldig fornøyd med den nye maskinen fra Ermaksan som TB Maskin har levert. Vi trengte en ny da den gamle CO2-maskinen begynte å bli ustabil. Da tenkte vi at vi like godt kunne slå til med en litt større maskin, og så vidt jeg vet er vi først ute med en Ermaksan Fibermak med skjæreområde på 4x2 meter, forteller Lars Erik.

Nye markeder

I utgangspunktet var den nye maskinen beregnet på egne produkter, men nå øyner Lars Erik nye markeder.

- Vi ble overrasket over kapasiteten på maskinen og den høye kvaliteten den leverer i alle slags metaller vi har testet. Da fant vi ut at nå kan vi faktisk tilby presisjonsskjæring også til eksterne kunder. Siden vi har drevne ingeniører på huset kan vi faktisk tilby nøkkelferdige løsninger, sier Lars Erik og nevner både havbruk, energisektoren, ventilasjon og generell industri som mulige markeder.

Bedriften tilbyr en rekke tjenester: Fabrikasjon og sveising, maskinering og skjæring, vedlikehold og reparasjon, NDT og trykktesting, utleie av flowline-utstyr og har overflatebehandling in-house.

- Vi fikk nettopp en stor kontrakt innen maritim sektor, noe som viser at vi allerede er på sporet av å nå nye kundegrupper, sier Lars Erik.

Ubemannet kjøring

Den nye fiberlasermaskinen kan kjøre ubemannet med automatisk vekslebord. Med formatet 4x2 er det plass til mange deler på hvert plateemne. Men det er også spesialkompetanse på operatørnivå.

- Du må se på når vi kjører perforering live. Maskinen er så nøyaktig så selv om det tynne platematerialet beveger seg under skjæring følger skjærehodet med takket være automatisk måling i sanntid. Nasrat stråler.

- Vi har kompetanse på harde materialer som titan og superduplex, så vi løser alle utfordringer, bedyrer han.

Hans entusiasme støttes av kollegaen:

- Vi ser mange nye muligheter, både for vår egenutvikling og for nye kunder. Det er bare å kontakte oss hvis du vil sette oss på prøve, inviterer Lars Erik Skutle.

For mer informasjon se: www.mento.no og www.tbmaskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Krevende massiv endefresing med «overlegen ytelse»
Studer automatiserer slipemaskinene
Norsk Herdesenter med høy varme og miljøvennlige herdeoppdrag
Planfresing nær skuldre
Nyheten Sigma Core fra Migatronic
Amada HRB 1003 kantpresse til Norasport Industri
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.112