23948sdkhjf

Verdenspremiere for Messer i Stryn

- Det er jo i Stryn det skjer, så det er ikke mer enn rett og riktig at den første Messer Element-maskinen som blir levert til en bedrift er her, sier daglig leder i Stryvo, Jostein Bøe med et lurt smil.

 

Plassert mellom høye fjell innerst i fjorden ligger produksjonsbedriften Stryvo. Covid-19 og en vinter som ennå ikke helt har sluppet taket, hindrer ikke Stryvo å forberede seg for tiden som kommer. Det satses og investeres for en framtid der Stryvo skal være en sentral del av industrien på Vestlandet.

 

Møte framtiden

Messer har utviklet en ny modellserie innen plasmaskjæring - Element. Den har et helt nytt formspråk og ny teknologi spesielt knyttet opp mot programvare. Med Messer-kvalitet i bunn og nye løsninger lagt til, har den tyske giganten innen plasmaskjæring bygget en maskin som vil bidra med å ta plateskjæringen inn i den digitaliserte verdenen.

- Dette er en maskin som er utviklet for framtiden. Vi må jo være framoverlente og få med oss mulighetene som ligger der, spesielt i dataverden. Dette er en maskin som er beredt for en framtid i alle fall de neste ti årene. Dette er rett og slett en start på jobben med å ruste oss for den digitale framtiden vi er på full fart inn i, sier Bøe.

Fornøyd kan han se at deres nyeste investering nærmer seg å være ferdigbygd inne i én av bedriftens produksjonshaller. Maskinen er Messer sin nyutviklede Element-maskin som med sin oppbygning og tilpassede programvare skal ta bedriften inn i den digitale verden.

Element-maskinen er satt opp med et 5-akset skjærehode og skjærebord på 2,5 x 6 meter.

Maskinen er klargjort for enkelt å kunne oppgraderes med annet produksjonsutstyr i takt med at andre behov melder seg. Det være seg lasermerking, bor og gjengeverk-aggregat eller flere skjærehoder.

 

Klarer mer

Øyvind Andersen er avdelingsleder i hallen der maskinen skal stå og har jobbet i flere år mot dette. Endelig kan han se at maskinen er på plass. Fortsettelsen gleder han seg til, dette gjør Stryvo mer effektive og leveringsdyktige. Litt spent er han på bruk av plasma, siden de ikke har skjært mye med plasma før, men han er overbevist om at denne investeringen er god for bedriften.

- Dette blir et vendepunkt for vår produksjon. Denne investeringen posisjonerer oss for tiden som kommer. Nå kan vi redusere produksjonstiden betraktelig og slippe å si fra oss jobber på grunn av tidsmangel i skjærehallen, sier en glad Øyvind Andersen.

Gjennomføringen fra iTec sin side er han full av lovord om. Både når det gjelder veien fram til selve installasjonen, og ikke minst selve gjennomføringen av serviceteknikerne til iTec.

- Samarbeidet har vært helt topp. Teknikerne til iTec har vært veldig flinke hele veien. Det har vært en veldig effektiv installasjon der serviceteknikerne har styrt tiden veldig bra. For oss har dette vært en veldig positiv opplevelse fra start til nå, sier han.

 

Beholder produksjon i Norge

Operatør, Peter Krogh Holko, ser veldig fram til å få en maskin som kan levere deler på mye kortere tid. 33 ganger hurtigere skjæres delene ut sammenlignet med vannskjæreren, som har vært i bruk siden 2005. Skjæreresultatene er han svært fornøyd med. Det gjør han trygg på at tiden som kommer blir hektisk, men morsom.

- Vi har hørt at dette er Rolls Royce innen skjæremaskiner. Dette skal være det beste av det du får tak i nå. Nå håper vi at den viser at den er like god, for da står den i stil til oss, sier Peter Krogh Holko fornøyd.

Daglig leder og majoritetseier, Jostein Bøe, er glad for at de nå endelig har fått på plass sin nyeste investering. Den skal bidra til at Stryvo tar nye steg og posisjon mot flere kunder. For Bøe og Stryvo handler det også om å gjøre seg klar for industri 4.0, sikre sin egen bedrift, men også beholde industriarbeidsplasser i Norge og i Stryn. Bedriften trer nå inn i det som de har definert som trinn én i jobben med å digitalisere produksjonen. iTec er én av flere leverandører som er med å bidra. Det gjelder både på maskinsiden men også med sin kompetanse.

 

Først i verden

- iTec har jeg mye bra å si om, de har vært en leverandør til oss i mange år og vi føler oss godt ivaretatt av bedriften og Ståle Ellingsen. Messer er et kjent merke og det gjorde at valget ble riktig for oss. Vi var ikke forberedt på at vi var først i verden, men det er litt kult det synes jeg. Messer er kjent for skikkelig kvalitet og derfor er jeg trygg på at dette blir en god opplevelse for oss, sier Bøe.

 

For mer informasjon se: www.stryvo.no og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.187