23948sdkhjf

Amada med ENSIS 12 kW fiberlaser

Amada har lansert sin nyeste kraftige fiberlaserskjæremaskin, ENSIS-AJ 12 kW, som tillegg til de nåværende versjonene på 3, 6 og 9 kW. ENSIS fiberlasere er rettet mot alle produsenter som trenger rask hulltaking og skjæring over et bredt spekter av materialer.

 

Den nye 12 kW ENSIS inneholder alle funksjonene i 6 og 9 kW-versjonene, for eksempel Amadas originale Variable Beam Control og Auto Collimation-teknologier, samt den egendesignede og -utviklede fiberlasermotoren. For 12 kW-versjonen brukes 3x4 kW diodemoduler (den høyeste effekten, enkeltmodulen fortsatt produsert av Amada) for å opprettholde en meget høy strålekvalitet for raskere skjærehastigheter.

 

Skjærer tykkere

Det åpner også nye veier for tykkere bearbeiding av bløtt stål med nitrogen, opptil 15 mm. Det nye ECO WACS-systemet for bearbeiding av tykt bløtt stål med oksygen forbedrer totalpakken ytterligere.

I de senere år har fiberlasere med høyere effekt blitt mer populære til bearbeiding av metallplater, noe som gir raskere skjærehastigheter og raskere hulltaking, og i sin tur lavere kostnad per del. Den nye 12 kW Amada ENSIS-AJ fiberlaseren er spesielt utviklet for å forbedre den allerede høye ytelsen til eksisterende 3 – 9 kW-versjoner som er tilgjengelige for øyeblikket. 3 kW-versjonen var allerede i stand til å behandle 25 mm bløtt stål. 12 kW tar dette ganske enkelt til et nytt nivå med tillegg av den nye ECO WACS-funksjonen. WACS (Water Assisted Cutting System - vannassistert skjæresystem) har vært standard på de fullt utstyrte ENSIS-AJ fiberlaserne siden den opprinnelige lanseringen i 2014, og tillater svært høy oksygenbehandling av tykt, bløtt stål. ECO Cut ble brukt til oksygenbehandling ved lavere tykkelse (10-15 mm), for hastighetsøkning og reduksjon av driftskostnadene. Nå kombinerer ECO WACS begge disse funksjonene for å tillate bearbeiding av veldig tykt, bløtt stål med en ekstremt høy kantkvalitet og forbedret skråvinkel, samtidig som du opprettholder raske skjære- og gjennomhullingsegenskaper.

 

Raskere produksjon

Høyere effekt gir også fordelen med å behandle tykkere bløtt stål med nitrogen for å gi en oksydfri skjærekant. 12 kW ENSIS-AJ kan nå behandle opptil 15 mm bløtt stål med nitrogen, og bruker prosessen Amadas Clean Fast Cut (CFC) for å øke skjærehastighetene og redusere gassforbruket med opptil 70 prosent sammenlignet med standard nitrogenprosessering. Dette åpner nye muligheter for kunder innen bygg-, landbruks- og anleggsmaskinmarkedet. Disse betydelig høyere kuttehastighetene sammenlignet med oksygen resulterer i raskere leveranser for sluttbrukeren.

 

Høyere oppetid

Amadas teknologi Variable Beam Control er sentral for de avanserte egenskapene til ENSIS-AJ fiberlasere, her tilpasses laserstrålemodusen automatisk for å gi stabil skjæring av materialer av alle typer og tykkelser. Variable Beam Control kan også endres øyeblikkelig mellom en høyeffekts stråle for gjennomhulling og en rask høykvalitetsstråle for skjæring, noe som minsker syklustiden. Med hensyn til klargjøringstid trengs det kun en enkelt linse for å prosessere tynne til tykke materialer, noe som bidrar til å maksimere maskinens oppetid og fjerne kostbare operatørfeil.

 

Betydelig fordel

Amada s Auto Collimation-teknologi er enda en fremtredende funksjon i ENSIS fiberlasere med høy effekt ettersom den gir uovertruffen strålediameter og fokuspunktkontroll for størst skjærehastighet og overflatekvalitet, noe som senker behovet for sekundære ferdiggjøringsprosesser. Auto Collimation gir også en større snittbredde på tykkere materialer, dermed går det fortere og enklere og fjerne deler fra platen.

- Ved å kombinere Amadas utprøvde teknologi Variable Beam Control, som vi har brukt siden 2014, teknologien Auto Collimation og 12 kW effekt, gir de kraftige ENSIS-modellene en betydelig fordel til nye og eksisterende kunder på et utfordrende marked. Det er faktisk mulig å gjennomhulle 25 mm bløtt stål på så kort tid som 1 sekund med 12 kW-versjonen, dette senker bearbeidingstiden betydelig, sier Matt Wood, Senior Product Manager i Amada Europe.

 

Mange automasjonsløsninger

Brukervennlighet forenkles av Amadas intuitive AMNC 3i-controller, mens pålitelig produksjon er, ifølge maskinprodusenten, garantert takket være funksjonalitet som den 16-stasjons automatiske dyseskifteren.

Det finnes mange automatiseringsalternativer for ENSIS-AJ-maskinene slik at kundene maksimerer produktiviteten og sparer arbeidskraftkostnader. ASF-EU/ASLUL-tårnsystemer vil eksempelvis automatisk laste og losse plater, slik at det går svært fort å skifte ut plater – under 90 sekunder (for ASF-EU). Deleplukkesystemet TK EU for automatisk innsamling, sortering og stabling av laserskjærte deler, uten å avbryte maskinen, er også tilgjengelig. 2. utgangsstasjon tillater operatører å laste ut deler og skjeletter fra tre sider av skjærepallen, samt å introdusere en tredje kuttepall i systemet for enda større fleksibilitet og produktivitet.

For laser kunder som har problemer med lengre bearbeidingstider under profilering av tykke materialer med sin eksisterende laser, er ENSIS-AJ 12 kW-maskinen løsningen. Bruk av denne teknologien fører, ifølge produsenten, også til svært pålitelig skjæring for en rekke materialer og tykkelser.

- Ettersom Amada utvikler og produserer både maskinene og fiberlaserenhetene, kan kundene være sikre på førsteklasses service framover, konkluderer Matt Wood.

 

For mer informasjon se: www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.129