23948sdkhjf

STM utvider og investerer: Styrker seg som totalleverandør

Med et tydeligere fokus på å være kundenes totalleverandør opplever STM god ordreinngang og ser optimistisk på fremtiden. – Med utvidelse av produksjonsarealene og store teknologiinvesteringer er vi parat til å møte høye kundeforventninger, uttaler Håvard Mjanger, daglig leder i STM Maskinering AS.

STM består av fire selskaper som foruten STM Maskinering inkluderer STM Welding, STM Engineering og STM Inspection. Kundene befinner seg hovedsakelig innen oljeservice-sektoren; offshore, onshore og subsea. De siste fem årene har STM selskapene økt sitt engasjement innen det grønne skiftet ved at vi bistår våre kunder innen utvikling og design av nye løsninger, uten at vi kan gå nærmere inn på dette. 
I disse dager ferdigstilles en større utvidelse av produksjonslokalene til STM Maskinering og STM Welding samtidig som det tas organisatoriske grep.
- Vi jobber med en plan om at de fire selskapene på sikt skal bli del av en konsernstruktur, men detaljene er ikke på plass ennå, forteller Mjanger og fortsetter:
- Vi har lenge tilbudt kundene totalleveranse, fra engineering, via produksjon og sammenstilling til inspeksjon og dokumentasjon, noe som gjør det lett å velge STM. Vi har full kontroll over alle prosesser og følger kunden fra tegnebordet til ferdig godkjent og dokumentert leveranse. Videre er det verd å nevne at vi kun har lokal og kompetent arbeidsstyrke som har vist seg å være særdeles god å ha gjennom hele pandemien som påvirker hele markedet.  

Større plass – flere muligheter
Et av grepene STM har tatt er å utvide produksjonsarealene for maskinering og sveising.
- Vi hadde rett og slett ikke nok plass, og da vi fikk muligheten til å overta nabolokalene ble det naturlig å investere i en ny stor maskin der vi også kan utnytte den mye større plassen i de nye lokalene, forteller Mjanger.
Sveiseavdelingen får også større plass i de gamle lokalene der maskineringen tidligere foregikk.

Full produksjon selv under flytting
Alle sponfraskillende maskiner er på plass i de nye lokalene. Her er det lyst og fint takket være hvite vegger og tak samt LED-belysning.
- Fordi vi kunne flytte en og en maskin har vi ikke hatt nedetid under flyttingen, men vi fikk en utfordring da det viste seg at deler av gulvet i det nye verkstedet ikke tålte maskinenes vekt, så da måtte vi flytte på dem mens nytt fundament ble bygget. Likevel kunne vi produsere for fullt, forteller Mjanger.

Med Kaspo som hovedleverandør
Det står mange Okuma-maskiner levert av Kaspo Maskin AS.
- Vi har et mangeårig samarbeid med Magnar Sellevoll og Kaspo Maskin, det har gitt oss forutsigbar produksjon da de har et nettverk av dyktige lokale teknikere som stiller på kort varsel, og selvfølgelig har dette veiet tungt da vi vurderte investeringen av den siste maskinen sier en tydelig fornøyd Per Saksvik, medeier og styremedlem i STM Maskinering, og legger til:
- Da vi var ute etter en ny maskin fikk vi øynene opp for Ibarmia. Etter å ha besøkt fabrikken i Baskerland besluttet vi å investere i et stort Ibarmia dreie/fresesenter, modell ZVH 60 L6000 Multiprocess med både horisontal og vertikal dreiespindel, som også brukes som A-akse og C akse i fresemodus. Ifølge maskinprodusenten er dette den høyest spekkede maskinen i sitt slag, med blant annet eget verktøyvekslingssystem for dempede innvendige dreieholdere, samt U-akse og vinkelhodeløsning. Allerede nå, etter kun noen uker med produksjon i den, ser vi hvor fleksibel denne store, kraftige maskinen er. Det åpner seg helt nye muligheter for våre kunder.  

Kompetansebedrift
Ved siden av å utføre alle mulig typer oppdrag for sine kunder har STM også egne produkter.
- Vi har utviklet egne produkter som nå er godkjent i større prosjekter innen oljeindustrien. Dette får vi til fordi vi har en samlet kompetanse fra oljeindustrien, og andre industriområder, som gjør det mulig å oppdage markedsmuligheter og løse svært komplekse oppgaver. Dette kommer kundene til gode, uttaler Saksvik.
Han mener kontinuerlig utvikling og forbedring er veien til suksess.
- Det kundene er opptatt av er at vi leverer kvalitet over tid, noe som betyr at vi aldri kan hvile på våre laurbær. Derfor har vi en total kompetanseplan for hele virksomheten, hvilket betyr at vi kartlegger alle medarbeideres kompetanse, passer på å tette igjen kompetansehull og fyller på med ny kompetanse. Tanken er at alle skal kunne bidra til at vi blir bedre innen alle våre fagfelt, og at alle skal kunne vokse i jobben sin. 

Saksvik ser lyst på fremtiden:
- Med en solid bedriftskultur, kompetente og motiverte medarbeidere skaper vi en vinnerkultur. Ny teknologi og nye store lokaler bidrar også til at vi får god selvtillit. Vi er rustet for fremtiden, konkluderer Per Saksvik. 

Fakta:
STM Maskinering AS, som ble etablert i 2006, er spesialisert på komplisert maskinering av alle typer super legeringer og titan. Bedriften er sertifisert iht. ISO 9001 og ISO 14001 og er godkjent opplæringsbedrift.

STM Engineering AS ble etablert i 2010 og tilbyr komplette engineering-pakker i forbindelse med de øvrige tjenestene STM selskapene tilbyr. Tjenestene leveres også som rene ingeniøroppdrag. I forbindelse med oppdrag av en viss kompleksitet, tilbys også prosjektstyring. Typiske oppdrag har kombinasjoner mellom flere disipliner som f.eks. mekaniske fag, overflatefagene, elektro, testing og myndighetsgodkjenninger (PED, CE). STM Engineering er sertifisert iht. ISO 9001, ISO 14001.

STM Inspection AS ble etablert i 2011, under navnet W. Giertsen Test & Inspeksjon AS. Selskapet er DNVGL-CP-0484 -godkjent og leverer alle typer NDT-tjenester, sakkyndig kontroll innen løft, spektrograf for material identifikasjon (PMI), hardhetsmåling, inspeksjon og vedlikehold av bore- og brønnutstyr.
Sammen med samarbeidspartner tilbys avansert og automatisert ultralyd på høyeste nivå. STM Inspection er sertifisert iht. ISO 9001 og ISO 14001.
Sertifisert sakkyndig virksomhet (S1 & S2). Selskapets kontrollører og inspektører er sertifisert iht. ISO 9712 / NS 477.
STM Inspection er godkjent av Statens Strålevern for radiografi utførelse i Norge og er inspeksjonsbedrift med Uavhengighetskategori A (ISO 17020), dessuten NTO-registret inspeksjonsselskap.

STM Welding AS, som ble etablert i 2015, har høy kompetanse innen sveising med produksjon og sammenstilling av eksempelvis rørsystemer og beholdere. Selskapet tilbyr tjenester også innen påleggssveising og annen fabrikasjon. STM Welding er sertifisert iht. ISO 9001, ISO 14001 og ISO 3834.

For mer informasjon se: www.stmas.no og www.kaspo.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.212