23948sdkhjf

Ravema tilbyr bredt måleverktøyprogram

Ravema har igjennom mange år i Norge vært kjent som maskinleverandør med Mazak i spissen, men det kanskje ikke mange vet er at Ravema har et solid program innen måleverktøy med velkjente leverandører og produkter. 

De siste årene har Ravema styrket sitt team i Norge med salgsteknikere som har fokus på måleverktøy. 
- Vi har også bygget opp et demosenter på Bryne hvor det finnes en målemaskin og ulike måleverktøy som vi kan utføre demonstrasjoner og tester for å finne de beste måleløsningene for våre kunder. Med de leverandørene som finnes i kartoteket til Ravema kan vi tilby det meste av løsninger for våre kunder, uttaler Thomas Løvskogen, produktansvarlig måling, Ravema AS. 

Hoffmann er hovedleverandør
Tyske Hoffmann er hovedleverandøren til verktøyavdelingen i Ravema. Verktøyleverandøren tilbyr over 90.000 standardartikler fordelt over de fire katalogene som inneholder; verkstedinnredning, PPE og skjære- og måleverktøy. Det er nettopp måleverktøy Hoffmann kan tilby et bredt program for Ravemas kunder. I katalogen til Hoffmann finner man kjente leverandører som: Mitutoyo, Tesa, Mahr, Scwenk, Bowers, Steinmeyer for å nevne noen av dem, og for mange av disse leverandørene tilbyr Ravema hele programmet.
Gjennom nettbutikken til Hoffmann kan Ravemas kunder bestille alle måleverktøyene som finnes i katalogen. Det kan bestilles enten med standardkalibrering eller med DakkS A-kreditert kalibrering. I tillegg kan det bestilles med lasermerket på eksempelvis et skyvelære med brukerens navn.

Også egenutvikling
Hoffmann er ikke bare en ”re-seller” av kjente merker som Mitutoyo og Tesa, for med varemerkene Garant og Holex leverer Hoffmann også mange egenutviklede produkter. Det nyeste på markedet kommer fra Garant, som er Hoffmann sitt Premium-brand. De lanserte i høst måleverktøy med ”Hoffmann Connection Tools”. 
HCT er en digital løsning som i første omgang er gjennomført i noen skyvelærer, dybdeskyvelærer og momentnøkler. Fordelen med HCT er at det er innebygd Bluetooth og man kan laste ned en app på mobiltelefonen, eller nettbrett, og utføre målingene hvor som helst i verkstedet. Den kan også kobles direkte inn på datamaskinen, hvis den har Bluetoothtilkobling, og kjøre målingene rett inn på Excel.   

 

TESA 80 år
TESA er en velkjent leverandør fra Sveits, som leverer standard manuelle og digitale måleløsninger. TESA feirer dette året 80 år på markedet, og de har igjennom årene opparbeidet seg et meget bredt spekter innen standard måleverktøy. 
- Vi i Ravema har igjennom flere år hatt et stort fokus på TESA måleverktøy, hvor utvalgte produkter finnes i Hoffmannkatalogen, men vi leverer også direkte fra TESA. Høydemålere er et produkt TESA virkelig stikker seg frem med, og her er muligens TESA verdensledende med det bredde spekteret av maskiner som kan tilbys, sier Løvskogen, og legger til:
- TESA-Hite maskinene leveres med en høyde fra 300mm og opp til 900mm, med og uten motorisert styring av Z-aksen, målinger i 1D eller 2D. Ravema har maskiner på demosenterne, men vi kan også utføre demonstrasjoner ute hos kundene.

Flere ledende produsenter
Leitech fra Danmark er en solid leverandør på gjengetolker for Ravema.
Deres spesialitet er gjengetolker kombinert med dybdemålinger, de kan levere tolkene med de fleste gjengetyper. Et unikt produkt er Leitech Digital Motorized Gauge. Dette er en digital og motorisert gjengetolk, som måler dybden på gjengene ved å skru tolken inn. Dette sparer brukerne for både tid og arbeidsslitasje.
Starret er et relativt nytt tilskudd til Ravema sin portefølje. De har igjennom mange år utviklet seg til å bli en veldig god aktør på profilprojektorer og visionmaskiner.
- Jenoptik er en ledende utvikler og produsent av måleløsninger innen ruhet, form og dimensjon, som brukes til å overvåke og optimalisere produksjonsprosessene for våre kunder, forteller Løvskogen. 
Jenoptiks taktile, pneumatiske og optiske måleløsninger er produsert ved hjelp av moderne teknologi, og kan brukes i et bredt spekter av produksjonsindustrier. De leverer utstyr for kontroll av overflate, form og dimensjon på arbeids-emnene dine på hvert trinn av produksjonsprosessen, under sluttkontrollen eller i målerommet, og gir dine prosesser data innen kortest mulig tid.
- Wenzel er på lik linje med Ravema et familieeid selskap med lange tradisjoner. De er en innovativ leverandør som kommer med nyheter og teknologiske løsninger på løpende bånd, og de fleste i Norge forbinder Wenzel med koordinatmålemaskiner, men de har også et godt program på CT-skanner og optiske måleløsninger, forklarer Løvskogen og fortsetter:
- Det som gjør Wenzel unike er at de leverer skreddersydde løsninger på målemaskinene hvis kunden ønsker andre høyder, bredder eller lengder enn det som er standard. Ravema ønsker å være en ledene aktør i Norge og Sverige på nettopp koordinatmålemaskiner fra Wenzel, og for å kunne være en god støttespiller for våre kunder har vi egne applikasjonsteknikere, serviceteknikere og salgsteam, som nå er lagt under maskinavdelingen til Ravema. 
På demosenteret i Bryne har Ravema en demomaskin av type SF87, som er en maskin tilpasset for å kunne stå ute i verkstedmiljøet. I tillegg er det til enhver tid 2-3 maskiner stående på hovedkontoret i Värnamo, som kundene er hjertelig velkomne til å få en demonstrasjons på.

Vil være førstevalget
Witte Alufix er et nøyaktig, modulært og velprøvd fikstursystem for repeterbare arbeidsstykker i dimensjonal måle og produksjonsteknologi. 
Witte leverer ferdig fiksturløsninger for oppmåling av bildeler, flydeler og mange andre type deler til mange av de verdenskjente produsentene. 
Alu-fix leverer også løsninger til kunden som har litt varierte produkter igjennom sine koordinatmålemaskiner eller andre manuelle målinger. Ved kjøp av et basesett kan kunden raskt og enkelt bygge sine egne solide fiksturer. Alufix Classic produseres i aluminiumskvaliteten EN AW7075 hvor alle delene er eloksert med standard fargen grå, men kan også levers i sort.
- Med Witte Alufix kan vi skreddersy de best mulige løsningene med både maskiner og oppspenning. Med denne bredden av leverandører og produkter ønsker vi i Ravema å være en solid aktør i det Norske markedet, samt å være førstevalget hos våre kunder, konkluderer Thomas Løvskogen.

For mer informasjon se: www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094