23948sdkhjf

monoBLOCK Excellence Factory - digital og automatisert

DMG MORI forvandler produksjonen av monoBLOCK 5-aksede maskineringssentre med sin nye 4000 m² Excellence Factory hos Deckel Maho Pfronten.

 

Flytbasert montering med et automatisert guidet kjøretøy (AGV) transportsystem resulterer i en produktivitetsøkning på 30 prosent. Dette er også til fordel for kundene.

- Investeringer i innovasjoner er den eneste veien ut av krisen. Derfor automatiserer og digitaliserer vi også den interne verdikjeden vår, sier Christian Thönes, styreleder i DMG MORI AG.

 

Mer fleksibel løsning

Hjertet i produksjonen i den nye monoBLOCK Excellence Factory er et AGV-transportsystem. AGVene beveger maskinene autonomt gjennom monteringsstasjonene med en kontinuerlig hastighet på 45 mm/minutt. Optisk navigering ved hjelp av den nyeste laserskanningsteknologien sørger for en kontinuerlig prosess. Nå er den komplette modellblandingen av monoBLOCK-serien, inkludert alle serier med palettveksler (DMC) og fresebord (FD), bygget i en flytmonteringsenhet i 34 sykluser - fra og med grunnleggende montering, til geometri, maskindeksling og til slutt sluttkontrollen.

- I dag demonstrerer vår nye monoBLOCK Excellence Factory i Pfronten allerede hvordan morgendagens produksjon vil se ut. Ved hjelp av moderne automatiserings- og digitaliseringsløsninger tilpasser vi konsekvent våre lokasjoner til fremtidens produksjon, forklarer Michael Horn, styremedlem i DMG MORI AG, og legger til:

- Det førerløse AGV-transportsystemet er perfekt integrert i den digitale verdikjeden til vårt produksjonssted. Sammenlignet med skinnesystemer er AGV-ene en mye mer fleksibel løsning, og dermed optimaliserer produksjonsinfrastrukturen.

AGV-ene kan også navigeres fritt via fjernkontroll. Den fleksible timingen for maskinene sørger for uavbrutt og problemfri flyt under monteringsprosessen.

 

Komplett modellmiks

Med syklustider på bare to og en halv time kan hver monoBLOCK-maskin nå monteres på bare syv dager. Det tilsvarer en reduksjon med 30 prosent. Dette er et betydelig produktivitetshopp, som øker kapasiteten på stedet fra 600 til 1000 monoBLOCK-maskiner per år.

- Målet vårt var å øke plasseffektiviteten og å kunne produsere den komplette modellblandingen av monoBLOCK-serien på en svært fleksibel, avfallsfri og enda mer produktiv måte, sier Reinhard Musch, administrerende direktør i Deckel Maho Pfronten.

Arbeidet i monoBLOCK Excellence Factory har også gjennomgått fremtidsrettede endringer.

- Vi fikk våre spesialister med i designprosessen til vår monoBLOCK Excellence Factory helt fra begynnelsen, og forbedret dermed alle prosesser med hensyn til ergonomi og skapte et optimalt arbeidsmiljø for å støtte våre høyt kvalifiserte spesialister, forklarer Musch.

 

Digital montering støttet av TULIP

Den nye monoBLOCK Excellence Factory setter også nye standarder når det gjelder digitalisering. TULIP er en viktig komponent i flytmonteringen. Den amerikanske oppstartsprogramvaren gjør det mulig for brukere uten programmeringsevner å lage sine egne applikasjoner raskt og intuitivt. Ved hjelp av den kodeløse plattformen har DMG MORI utviklet en app-løsning som viser ansatte den nødvendige monteringsinformasjonen for hver syklus med maskinspesifikke arbeidsplaner. Monteringsprosesser av nylig implementert utstyr eller spesielle alternativer blir hjulpet av detaljerte tegninger, bilder og videoinstruksjoner.

TULIP hjelper også med konsekvent å opprettholde kvalitetsstandarder.

- Interaktive sjekklister og inspeksjonsplaner dokumenterer hele monteringsprosessen i sanntid og sørger for kontinuerlig kvalitetskontroll under montering, forteller Musch.

Informasjon er tilgjengelig i TULIP-appen i sanntid langs hele verdikjeden. Det er en forbindelse til det eksisterende ERP-systemet samt et nettverk direkte til leverandørene.

DMG MORI viderefører den økte produktiviteten til sine kunder: Alle priser på monoBLOCK-modeller er redusert med € 10.000, og presisjonspakken er også integrert i standarden. Dette resulterer i en prisfordel på € 30.000 for kunder.

 

Suksessoppskrift også til andre fabrikker

De automatiserte og digitaliserte prosessene rundt monoBLOCK Excellence Factory gjør monteringslinjen til den mest moderne innen verktøymaskinproduksjon. Dens realisering var et logisk skritt for DMG MORI, som Michael Horn oppsummerer:

- Den høye etterspørselen viser at monoBLOCK-maskiner er en viktig komponent i vår portefølje. Med monoBLOCK Excellence Factory har DMG MORI skapt et grunnlag for å videreutvikle produksjonsprosesser og tilby korte leveringstider med en full produktmiks. Den nye monoBLOCK Excellence Factory tilbyr oss og våre kunder så mange fordeler at vi også vil overføre dette konseptet til andre fabrikker.

 

For mer informasjon se: www.dmgmori.com

Kilde: DMG MORI

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.267