23948sdkhjf

Fornøyd sagkunde på Jæren

| Av John Christensen | Tips redaksjonen om en historie

Da behovet for å skifte ut den gamle gjærsagen var et faktum valgte Maskinering & Sveiseservice AS å satse på en Pegas Gonda helautomatisk båndsag levert av AIL.

 

Les også: Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Alf I Larsen AS (AIL) leverte sommeren 2019 en Pegas Gonda helautomatisk båndsag, modell 500x750 Horizontal, X-NC-BS til Maskinering & Sveiseservice AS. Rundt åtte måneder etter at maskinen ble levert og installert tok maskinleverandøren turen for å kartlegge kunden sin tilfredshet med tanke på leveranse og brukervennlighet. Olav Austad fra Alf I Larsen AS, som har vært ansvarlig for hele prosessen, syns det er nyttig både for ham og kunden med en gjennomgang i etterkant av leveranse.

 

Gjør alt fra A til Å

Maskinering & Sveiseservice AS ble startet i 1996. Selskapet er spesialister på å produsere komplekse stålprodukter til bedrifter innen de fleste industrier. Med en kombinasjon av dyktige fagfolk og avansert produksjon, kan bedriften levere skreddersydde løsninger til ulike prosjekter innen offshore og landbasert industri.

Les også: TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Jærbedriften er en komplett samarbeidspartner med kapasitet til å utføre all bearbeiding fra råvare til ferdig til produkt. Fabrikken på Bryne har et gulvareal på 5800 kvadratmeter og en løftekapasitet på 26 tonn. Her har de også avansert utstyr for maskinering, platearbeid, valsing og sveising av alt fra mindre komponenter til større konstruksjoner. Med alt under samme tak kan Maskinering & Sveiseservice redusere sine kunders bruk av leverandører og effektivisere dokumentasjonsprosessen.

 

Står til forventningene

- Basert på kundens spesifikasjoner står vi for hele fabrikasjonen av alle inngående stålkomponenter, inkludert produksjonstesting og sertifiseringer. Vi har et systematisk og sertifisert system for kvalitetssikring, sveisekvalitet, HMS og ytre miljø. I tillegg er vi sertifisert etter NS 1090-standarden i utførelsesklasse 3, NS 1090-2 EXC3. Vi skal oppfylle kundens forventning til leveringstid, pris og kvalitet slik at kunden er fornøyd, forteller Øyvind Bjørkhaug, daglig leder hos Maskinering & Sveiseservice AS, og fortsetter:

Les også: Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

- Vi opererer i et marked uten serieproduksjon, med korte horisonter, og der ordrereserven sjelden strekker seg lenger enn et par måneders omsetning. Det er viktig å ha maskiner som er driftssikre, lite vedlikeholdskrevende og har kort omstillingstid.

Den nye Pegas Gonda sagen ble anskaffet for å erstatte bedriftens gamle gjærsag.

- Uten den kapasiteten som den nye sagen gir klarer vi ikke å ha god nok effektivitet i mange av jobbene vi gjør innen bygging, løfteutstyr, rammer, rørdeler og annet. Nå som sagen har vært i drift i snart et år kan vi konkludere at den har svart til våre forventninger. Den er driftssikker, har god kvalitet på kuttene og gir god utnyttelse av råmaterialene, uttaler Bjørkhaug.

 

Les også: Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Svært brukervennlig

Formålet med innkjøpet av den nye sagen var å få på plass en sag som kunne sage i vinkel, og denne sagen tar de fleste konstruksjoner.

- Sagen har gitt økt arbeidsglede, da den tilfører nye elementer og funksjoner i produksjon videre til kunde, på en elegant måte, sier Tom Helleren, som jobber som maskinist hos Maskinering & Sveiseservice AS. Han fikk god opplæring av Olav Austad, og har jobbet med maskinen siden. Tom syns sagen er svært brukervennlig, den har god styring, og sager slik den skal.

- Sagbladene kjøpes også inn fra AIL, da benyttes merket Bahco, som produserer utrolig slitesterke og presise produkter. Tidligere ble sagbladene byttet regelmessig, men med den nye sagen og sagbladene bytter vi nå svært sjelden nye sagblad, forteller Tom.

Les også: Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Han syns nærmest at de blir bedre etter en tids bruk.

- Man hører at sagen er usedvanlig stille i drift, både sagen og bladet jobber svært presist med svært lavt lydnivå. Olav kan bekrefte at lydnivået er noe både Pegas Gonda og Bahco har fokus på, HMS hos sluttbruker står høyt i kurs hos begge leverandører.

 

For mer informasjon se: www.maskinering-sveiseservice.no og www.ail.no

Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Vention – lag din egen fabrikk på web

Ny eier av WiTö Stainless investerer i Salvagnini fiberlaser

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

Nyhetsbrev

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Rainpower satser på Strub skjærevæske

Norwegian Tools feirer 30 år

Wictus med Hyundai Robotics

Migma gjør jobben lettere og sikrere

Rengjøringsservietter får NSF godkjenning

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.125