23948sdkhjf

Materialflytkonsept som øker produktiviteten

Moderne laserskjæringssystemer brukes ofte ikke ideelt i mange produksjonsanlegg i dag. Det som mangler for å utnytte kapasiteten er ofte et integrert materialflyt- og automatiseringskonsept. Det kan den tyske intralogistikkeksperten Remmert løse.

 

Les også: LVD med virtuelle teknologidager 14.-15. oktober

Uansett hvor kraftige og raske maskiner er, hjelper det lite om det respektive produksjonsmiljøet ikke holder følge. Det oppstår flaskehalser, og prosessen vil bli forsinket eller stoppe opp – det er dårlig driftsøkonomi. Derfor bør ikke metallbearbeidingsbedrifter vurdere laserskjæresystemer som en frittstående løsning. Dette fordi avkastning på investeringen og effektiviteten bare vil bli riktig hvis det gjøres i sammenheng med en effektiv og bærekraftig materialflyt.

 

Øker maskinutnyttelsen

Intralogistikkeksperten Remmert vet hvor viktig materialflyt er for prosesseffektivitet. Forsinkelser i prosessen har en negativ innvirkning på produktiviteten.

Les også: Fastems lanserer programvareoppdatering

- Hvis hver pall må flyttes enkeltvis og eller hvert emne må legges på for hånd, vil systemutnyttelsen være på rundt 25 prosent, forklarer Frank Baudach, salgssjef DACH i Remmert.

Den høye investeringen er da ikke lenger like lønnsom som den kunne ha vært. Derfor bør alle ta forholdsregler og få råd fra en uavhengig spesialist innen materialflytprosesser før de kjøper et laserskjæringssystem.

- Når laserskjæringssystemer integreres med materialflytkonsepter, kan maskinutnyttelsen økes til mer enn 80 prosent, sier Baudach.

 

Les også: Kronen svekket på nytt, norske innkjøpssjefer mer optimistiske

Fremtidig bærekraft med automatisering

Riktig automatisering bør velges før en investering i et laserskjæresystem gjøres.

- Det anbefales å ha automatiseringssystemer som er uavhengige av maskinprodusenten og som kan kobles fleksibelt til maskiner i forskjellige aldre og fra forskjellige produsenter, mener Dr Thomas Peitz, teknisk sjef ved materialhåndteringseksperten Remmert.

Disse sikrer at laserskjæringssystemer kan byttes uten problemer. Dette er viktig, spesielt med tanke på at laserskjæringssystemer har kortere levetid enn lagringssystemer.

Les også: Velger Salvagnini kantpresse og fiberlaser

- Et laste- og lossesystem som er kompatibelt med hvilken som helst laserskjæremaskin, for eksempel Remmert LaserFLEX, skaper maksimal investeringssikkerhet, uttaler Peitz.

Den automatiserte materialflytløsningen skal også være modulær. Dette gjør det mulig å utvide det i fremtiden hvis det er nødvendig.

- Produktporteføljen vår består av fleksible og utvidbare modulsystemer. Dette betyr at en kunde mottar et system som er skreddersydd til sine krav og kan utvides raskt med nye komponenter når som helst, sier salgssjef Baudach, og fremhever fordelene ved modulære løsninger.

 

Les også: Smart familie med digital tynnplateproduksjon velger Trumpf

Skreddersydde Remmert-løsninger

Skreddersøm av materialflytløsninger for internasjonale kunder har Remmert levert i lang tid.

- Målet vårt er å holde materialet flytende uten avbrudd - fra innkommende varer, gjennom alle prosesseringsstasjoner, til utgående varer. Vi er tro mot vårt motto «Vi får materialer til å flyte», uttaler Baudach.

Resultatet er en meget produktiv smart fabrikk. Et konsept for effektiv materialflyt utvikles, og for å gjøre dette analyserer Remmert-ekspertene først kundens opprinnelige situasjon, herunder eksisterende layout og produksjonskrav. Løsningene spenner fra enkel håndtering til helautomatisk drift.

- Vi sørger alltid for at integrasjonen mellom eksempelvis ERP og Remmert programvare går smertefritt, understreker Baudach.

 

Løsninger for smidig materialflyt

Kjerneelementet i automatiseringskonsepter fra Remmert er LaserFLEX laste- og lossesystem, som kan laste og losse opptil fire laserskjæremaskiner parallelt og helautomatisk - selv fra forskjellige produsenter. LaserFLEX trenger bare 60 sekunder per laserskjæringssystem for å levere materiale, noe som gjør det, ifølge produsenten, til det raskeste systemet på markedet.

BASIC Tower Plate kan brukes både som et råvarelager og som et bufferlager for ferdig skjærte deler. LaserFLEX får tilgang til platene i BASIC Tower og lagrer de skjærte delene om nødvendig.

Brukere som ikke ønsker å håndtere de bearbeidede emnene for hånd kan løse dette ved å integrere SortFLEX-modulen. Denne helautomatiske løsningen for individuell sortering av ferdige deler er det nye medlemmet av FLEX-familien fra Remmert.

 

Intuitiv kontroll for effektiv materialflyt

Det er en strategisk fordel å føre tilsyn med produksjonen.

- Den beste automatiseringen er til liten nytte hvis informasjonen som er nødvendig for en effektiv og smidig materialflyt ikke er tilgjengelig eller ikke brukes riktig, sier Frank Baudach.

Remmert tilbyr SMART Control, en programvare og kontrollsystem for hele produksjonsprosessen som ikke bare er enkel og intuitiv å betjene, men som også kan integreres i eksisterende systemer. Dette gjør at de tilkoblede Remmert-komponentene i FLEX-familien kan betjenes raskt og enkelt med selvforklarende, internasjonalt anerkjente piktogrammer og lite tekst. Eventuelle farlige situasjoner som oppstår, blir umiddelbart visualisert av programvaren.

SMART Control omfatter også bruker- og sikkerhetsadministrasjon, samt at programvaren fungerer som et varestyringssystem. Den lagrer material- og driftsdata og muliggjør dermed komplett lagerstyring.

 

Automasjon har potensiale

Så snart materialflyten i metallbearbeiding er optimalisert med automatisering vil også avkastningen for ditt eget laserskjæringssystem øke. For å håndtere produksjonen effektivt, må produksjonsprosessen planlegges individuelt.

- Med FLEX-familien fra Remmert tilbyr vi produsentuavhengige, modulært utvidbare systemer for dette formålet. Systemene kan brukes enten i kombinasjon eller individuelt. Hvis et laserskjæringssystem erstattes etter noen år, kan automatiseringsløsningene våre enkelt leve videre og integreres raskt og enkelt med nye maskiner. Dette gir deg som kunde fleksibilitet ved senere utstyrsanskaffelser av laserskjæringssystemer, oppsummerer Frank Baudach.

 

I Norge finnes det Remmert-anlegg hos blant andre Norsk Stål, Astrup, FRAMO og Otto Olsen.

 

For mer informasjon se: www.meidell.no

Kilde: P. Meidell

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.082