23948sdkhjf

Handler alt fra samme maskinforhandler

De er ikke som alle andre bedrifter. Bømlo Skipsservice skiller seg ut med kraftig vekst, solide investeringer og stor etterspørsel fra både kunder og arbeidssøkere. Nå planlegges de neste investeringene.

 

Maskinregisteret besøker Bømlo Skipsservice senhøstes sammen med Thomas Bech i TB Maskin. Han har levert maskiner og fremsnakket sin kunde, og er litt over gjennomsnittet spent på hva vi syns.

Vi møter en travel daglig leder Sveinung Vestbø som tar oss umiddelbart med på omvisning på bruket. Han forteller om de mange investeringene bedriften har foretatt den siste tiden.

- Vi opplever kraftig vekst og møter denne med å vokse. Fra 28 medarbeidere i 2019 til 55 i dag, og en omsetningsøkning fra 50 millioner kroner i 2019 til dagens godt over 100 millioner tyder på at vi har gjort noe bra, sier Vestbø og legger til:

- Vi nærmer oss 160 millioner investert i nybygg, maskiner og systemer. Her ser dere den selvkjørende båtheisen som vi har fått mye oppmerksomhet for. Den kan løfte 1100 tonn og er den største i sitt slag i Europa. Veldig praktisk og tidsbesparende er den, forteller Vestbø og peker mens vi går over til den nye hallen.

 

 Optimale forhold

- Vi har gjort en del forandringer og omlokalisert ulike funksjoner for å skape et moderne og fleksibelt serviceverksted som effektiviserer serviceoppholdet, og som igjen gir kort liggetid. Her er vi i rør- og hydraulikkavdelingen, er det ikke fint, sier Vestbø med et forventningsfullt blikk, og legger til:

- Vi holder på å rigge oss til så det skal bli enda bedre enn det det ser ut som nå.

For oss som besøkende ser det allerede strøkent ut, så det skal bli interessant å se det ferdig. Vi går videre på vår vandring i og utenfor de ulike hallene og ned på kaien.

- Vi utfører ombygging- og servicearbeid ved vår 170 meter lange dypvannskai, eller på land for fartøy og flåter opptil 1100 tonn. Vi kan nå også ta fartøy opp til 13-14 meter bredde med totalvekt opptil cirka 180 tonn inn i vår oppvarmet hall. Dette gir oss optimale arbeidsforhold slik at kvaliteten på vårt arbeid blir den beste, forteller Vestbø.

 

«Alt» fra samme forhandler

Inne i den nye tynnplateavdelingen møter vi produksjonsleder Theodor Enerstvedt som forteller om satsingen på tynnplateproduksjon.

- Vi ønsker å ha full kontroll og tilgang på produksjon i eget hus. Det gjør oss fleksible og uavhengig av eksterne leverandører. Nylig investerte vi i en Ermaksan plasmaskjæremaskin levert av TB Maskin AS. Den er vi svært fornøyd med, forteller Enerstvedt og legger til:

- Faktisk er vi så fornøyd med maskinforhandleren at vi har kjøpt alle tynnplatemaskinene fra dem, både Loewer avgrader, Ermaksan Powerbend kantpresse, Roccia platevals og MEP saglinje. Du vet, vi er avhengig at vi har gode maskiner og tilgang på service og det får vi fra TB Maskin.

Plasmaskjæremaskinen har to skjærehoder; et 5-akset plasmahode og et hode for oxyfuel. Maskinen kan bearbeide plater opp til 2x6 meter. Platevalsen kan håndtere 30 millimeter plater i tre meters bredde.

Det er plass til flere maskiner, har dere noen planer?

- Ja, vi har mange ønsker, men vi får se hva som skjer, svarer Enerstvedt.

 

Skal vokse

I nabohallen står den en fiskeskøyte som får service og reparasjon. Her er det LED-lys i taket og støydempede matter på veggene.

- Med en oppvarmet produksjonshall på 800m2 har vi en væruavhengig arbeidsplass. Fra hallen er det direkte adkomst til rørverksted, maskinverksted, sveisehall og lager, totalt 1650 kvadratmeter, sier bedriftslederen, og legger til:

- Vi bygger opp en bedriftskultur som skal gi de ansatte gode arbeidsforhold og kundene den beste servicen. Derfor investerer vi i trivsel og gode HMS-forhold. Tilbake får vi både et godt arbeidsmiljø og trofaste kunder.

 

Fakta:

Bømlo Skipsservice ble grunnlagt i 1966 i et gammelt sjøhus av Simon Eidesvik og sønnene Lauritz, Bernt Arne og Kristian. Den gang under navnet Bømmeløy Mekaniske Verksted. I tillegg til å utføre stålarbeid og maskinservice, hadde de notbøteri. Tanken var å kunne utføre alle nødvendige reparasjoner på ett og samme landligge.

I 2009 flyttet Bømlo Skipsservice inn i nye og moderne lokaler i Hovlandshagen industriområde, ved Langevåg på Bømlo.

Bedriften er forhandler og godkjent serviceverksted for Caterpillar og Volvo Penta og har autorisert personell som kan ta service, reparasjon, vedlikehold og feilsøking på Volvo Penta motorer. Det utføres også service på andre kjente motormerker.

Bømlo Skipsservice er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001 og er godkjent ISPS-havn. Bedriftens landstrømanlegg på 400 – 690 Volt reduserer klimagassutslipp fra skip som ligger ved kai. Det bidrar også til å redusere støyen fra anlegget. 1600 kvadratmeter av taket på den nye hallen er dekket med solcellepaneler som bidrar til redusert miljøfotavtrykk. Bømlo Skipsservice er lærebedrift i industrimekanikerfaget og logistikkfaget.

For mer informasjon se: www.bsse.no og www.tbmaskin.no

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125