23948sdkhjf

Mazak med laserfokus i Europa

Mazak er i Norge mest kjent for sine sponfraskillende verktøymaskiner, men allerede i 1984 startet den japanske maskinprodusenten produksjon av laserskjæremaskiner. I fjor åpnet Mazak sitt europeiske lasersenter i Milano. Maskinregisteret var nylig på besøk.

 

Mazak European Technology Center (ETC) Laser like utenfor Milano ble åpnet i 2022. Her finner vi et stort utstillingsrom hvor et utvalg av selskapets flaggskipmaskiner i drift. Men, det er mer enn en utstillingsarena, det finnes også et rent-rom for vedlikeholdsoperasjoner på optiske komponenter som skjærehoder og andre teknologiske løsninger knyttet til laserskjæremaskiner. Utstillingsrommet inkluderer også en nitrogengenerator som sammen med en gassmikser lar Mazaks ingeniører utvikle nye skjæreteknologier og prosesser. Det er dessuten et CAD\CAM-hjørne for å vise og demonstrere Mazak-programvareteknologi.

 

«Flerbrukssenter»

- Vi er opptatt av å jobbe tett med kundene våre, og derfor tilbyr vi blant annet utvikling av kundenes prosesser for at de på best mulig måte kan utnytte Mazak-maskinene sine, forteller Gaetano Lo Guzzo, direktør for Laser Business Europe hos Yamazaki Mazak European Laser Headquarters.

Han viser villig rundt i lokalene.

- Her ser du vårt flaggskip; den nyste avanserte Mazak laserskjæreteknologien, Optiplex 3015 NEO, med den nyeste stråleformingsteknologien og det nyeste MCT 3-skjærehodet med intelligente funksjoner, inkludert automatisk dyseskifting og autofokusavstand. Det er tilknyttet et automatisk høytlager, så her kan kundene testkjøre sine ulike materialer, sier Lo Guzzo, og legger til:

- Selv om vi er et lasersenter har vi også stilt ut frese- og dreiemaskiner som europeiske kunder kan komme og få demonstrert. Her kan vi også kjøre opplæring på de nyeste maskinene og CNC-styringene. Kunder vil kunne glede seg over flere arrangementer og åpne dager for bedre å forstå selskapets ekspertise, understreker direktøren.

 

Gassblanding er avgjørende

Vi blir vist rent-rommet og slusene inn og ut av dette, det omfattende ventilasjons- og filteranlegget og en tur ut av bygningen for å se gassanlegget som er plassert i et eget bygg. Her produserer Mazak sin egen nitrogengass med en renhetsgrad på 99,995 prosent.

- Ved laserskjæring brukes gasser som oksygen, nitrogen eller en blanding av de to for å lette skjæreprosessen. Laserstrålen varmer opp materialet, mens gassen fjerner det smeltede stoffet, noe som resulterer i et pen kutt, forklarer Lo Guzzo ivrig, og fortsetter:

- Type gass avhenger av materialet som skal kuttes. For eksempel er oksygen ofte brukt til å kutte karbonstål. Nitrogen, på den annen side, brukes til å kutte materialer som rustfritt stål, aluminium og dets legeringer. Hovedgrunnen til å velge nitrogen som skjæregass er at det er en inert gass, noe som betyr at den ikke reagerer kjemisk med materialet som kuttes. Dette bidrar til å forhindre oksidasjon eller brenning av materialet, noe som kan forårsake misfarging, vridning eller annen skade. Omvendt bidrar oksygen til å øke temperaturen i skjæreområdet ved å reagere med metallet. Den kjemiske virkningen øker den mekaniske virkningen, og øker skjærehastigheten.

Lo Guzzo  forteller at kostnadseffektiviteten ved å velge nitrogen eller oksygen som skjæregass kan variere avhengig av tykkelsen på materialet og metoden som brukes for å levere gassen. I noen tilfeller kan bruk av nitrogen være dyrere per time enn oksygen, spesielt når det gjelder veldig tykt stål.

 

Fordelene med gassblandinger

Å velge en blanding av gasser kan være en måte å utnytte fordelene med forskjellige materialer på. Et klassisk eksempel er blandingen av oksygen og nitrogen. Oksygen hjelper materialets smelteprosess, mens nitrogen bidrar til å støte ut materiale og øke hastigheten. Bruk av en kombinasjon av gasser er også kjent for å forbedre finishen på overflaten.

Ved skjæring av 8 mm rustfritt stål tillater nitrogen alene en maksimal skjærehastighet på 7500 mm/min, mens bruk av en gassblanding øker hastigheten til 8800 mm/min, og reduserer gassforbruket med 40 prosent.

Ved å kutte bløtt stål av samme tykkelse er tre alternativer tilgjengelige: kutting med nitrogen, oksygen eller en gassblanding. Bruk av oksygen gir en hastighet på 2800 mm/min, mens det med nitrogen er mulig å nå en hastighet på 7200 mm/min. Ved påføring av en blanding av gasser er skjærehastigheten 7500 mm/min.

- Forbedret skjærehastighet, forbedret finish, økt effektivitet: Valget av hjelpegassen for skjæring er basert på forskjellige faktorer, men bruk av en gassblanding kan ofte gi avgjørende fordeler, noe vi stadig forsker på, bedyrer Lo Guzzo.

 

Alltid velkommen

I tillegg til fordelene med det nye lasersenteret utenfor Milano, vil brukere av Mazak laserskjæremaskiner dra nytte av tilgang til det europeiske delesenteret i Leuven, Belgia. Lageret er i stand til å behandle 20.000 deler per måned, 365 dager i året, og kan levere 97 prosent av reservedelene til alle Mazak-maskiner innen 24 timer over hele Europa.

- Å ha et toppmoderne anlegg med uovertruffen ingeniørkompetanse innen Mazak lasermaskiner og verktøymaskiner er en uvurderlig ressurs for mange europeiske produsenter, så her er naturligvis Maskinregisterets lesere når som helst velkommen, inviterer Gaetano Lo Guzzo.

 

For mer informasjon se: www.mazakeu.com og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094