23948sdkhjf

Fjellskålnes velger Bauer Bohrmax

For å kunne produsere fleksibelt og mer effektivt investerte Fjellskålnes Smed & Mek Verksted AS i en Bauer Bohrmax Z40 bor og fresemaskin. Denne ble nylig levert og installert av Saghuset Hesselberg AS.

 

Produksjonsbedriften Fjellskålnes Smed & Mek Verksted AS holder til på Osterøy utenfor Bergen. Bedriften, som ble grunnlagt i 1909, har fokus på å lage gode produkter og ha en effektiv produksjon. De har blant annet hatt Telenor som sin største kunde siden 1921, og er spesialister på produksjon av beslag, gjengebolter og smiprodukter.

 

Kort opplæringstid

- Maskinen vi har levert er en Bohrmax en CNC bor- og fresemaskin som er produsert i Tyskland, og veldig egnet for mange forskjellige bruksområder, forteller Terje Hesselberg, daglig leder i Saghuset Hesselberg.

Maskinen er utstyrt med en CNC-styring som har et enkelt og brukervennlig grensesnitt, og maskinen er så enkel å bruke at den ikke krever en egen CNC-operatør.

- Det er fullt mulig for en maskinoperatør med liten eller ingen erfaring å betjene denne CNC-maskinen. Operatøren trenger kun svært kort opplæringstid, forklarer Hesselberg videre.

 

Gir nye muligheter

- Med denne maskinen kan vi bore, frese og gjenge i samme operasjon, og vi minsker behovet for produksjon av verktøy i forbindelse med stansing av hull i profiler, forklarer Øyvind Raknes Tepstad, daglig leder i bedriften Fjellskålnes Smed & Mek Verksted.

- Maskinen vil gjøre oss mer fleksibel og i stand til å kunne produsere effektivt. Dette gjelder også på mindre partier som tidligere var manuelt arbeid for oss.

Den nye bor- og fresemaskinen gjør at vi kan tenke annerledes med tanke på produksjon av eksisterende produkter til våre kunder, samt gi nye muligheter med nye kunder, fortsetter Tepstad.

 

Investerer i teknologi

Hos Fjellskålnes Smed & Mek Verksted er man veldig opptatt av å beholde gamle kunder og er veldig stolte over å kunne si at bedriften har vært leverandør til Telenor helt siden 1921.

- Samtidig er det også viktig for oss å følge med i utviklingen og gjøre tilpasninger som gjør oss aktuelle for nye kunder. Dette gjør vi med nye maskiner som vår nye bor- og fresemaskin, samt investeringer i andre nye maskiner. De seneste årene har vi fått på plass to nye sveiseroboter, en CNC- plasmamaskin, gjengemaskiner, diverse spesialmaskiner, og eksenterpresser, forteller Tepstad og legger til:

- Alle våre nye og moderne maskiner hjelper oss å være fleksible og effektive inn mot nye markeder og de siste årene har vi hatt en del arbeid knyttet opp mot jernbane- og fiskeindustri som et resultat av dette. Bormaxen blir et etterlengtet tilskudd inn mot produksjon for både gamle og nye markeder, og jeg oppfordrer bedrifter som kan være interessert i hva vi kan tilby om ikke nøle med å kontakte oss, sammen kan vi gjøre produksjonen mest mulig effektiv, inviterer Tepstad.

 

Rask omstilling

- Bauer Bohrmax Z 40-maskinen er den første i sitt slag vi i Saghuset Hesselberg har levert her i Norge. Produsenten Bauer har allerede levert 125 maskiner i andre land, så det er en populær maskin, sier Hesselberg.

Bor- og fresemaskinen som Saghuset Hesselberg har levert er utstyrt med et 4200 x 620 mm stort bord, og muligheten for å dele bordet i to soner.

- Maskinen har svært rask omstilling og programmering, og den er perfekt for små og store serier som for eksempel stolpesko, festeplater, bjelker, firkant der man raskt og enkelt borrer, gjenger og freser, forklarer Hesselberg videre.

Maskinen leveres også med to soner der man enkelt legger inn nytt materiale samtidig som maskinen jobber i motsatt sone. Maskinen har et enkelt, oversiktlig og robust design, og den krever lite vedlikehold og har lave driftskostnader. Maskinen benytter Bauer Control C80, et Windows basert brukergrensesnitt, og en kraftig CNC og spindelmotor fra Mitsubishi Electric i bakgrunnen.

- Dette er en maskin som vi i Saghuset Hesselberg vet at Fjellskålnes Smed & Mek Verksted vil ha stor glede av i årene fremover, avslutter Terje Hesselberg.

 

For mer informasjon se: www.fjellskalnes.no og www.saghuset.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391