23948sdkhjf

Åpent hus hos Imet - stiller ut på EMO

Imet er en ledende produsent av bånd-, sirkelsager og innovative systemer for metallsaging. I starten av mai i år holdt de åpent hus, og mange fant veien for å se spennende nyheter fra sagverdenen. Saghuset Hesselberg, som er Imet- forhandleren i Norge, var blant de besøkende.

 

- Vi i Saghuset Hesselberg AS har allerede levert over 80 Imet sager i Norge så langt, og for oss passet det svært bra med et fabrikkbesøk. Vi kunne samtidig gjøre en kvalitetskontroll av to sager med motoriserte rullebord og måleanslag som snart er klare for levering til kunder i Norge, og få sett hva som skjer av nyheter på sagfronten, forteller Jarl Hesselberg fra Saghuset Hesselberg AS.

 

Alle typer saging

Imet er en anerkjent produsent av sager, og ble grunnlagt i 1968. Selskapet produserte på den tiden sine første manuelle svingbare bånd- og sirkelsager.

Imet utvidet raskt produktutvalget med vertikale nedstigningssirkelsager og halvautomatiske båndsager.

- Et stort innovasjonstrinn var implementeringen av automatiske og doble søylemaskiner som kunne gi den mekaniske og strukturelle stålindustrien et komplett sett med avanserte løsninger, klare til å installeres i alle produksjonsanlegg, forklarer Hesselberg.

Takket være 50 års erfaring, høy kvalitet og pålitelighet er Imet i dag et verdensomspennende anerkjent merke.

- De har stort fokus på innovasjon og driver hele tiden forskning etter de beste og mest avanserte løsningene for saging, og de leverer produkter som tilfredsstiller hver kunde og partners behov. Imet leverer produkter for alle typer saging og de har produkter som passer alt fra små håndverkere, små og store verksteder, produksjonsanlegg med stor volumproduksjon og stålprodusenter, fortsetter Hesselberg.

 

Kortere leveringstid

Imet har i løpet av de siste årene introdusert mange nyheter når det gjelder produkter, prosesser og design for å fortsatt være ledende som sagprodusent.

Firmakatalogen understreker det enorme tilbudet av forskjellige produkter, og den gjør det lettere for potensielle kunder å velge den mest passende sagen for deres behov.

- Inne hos Imet fikk vi se hvor mye de gjør for å være så effektive som mulig.

Interne prosesser var fornyet for å lette og optimalisere produksjonsflyten. De hadde installert et dobbelt vertikalt automatlager som raskt henter deler fra lager til produksjon, og som på en veldig effektiv måte korter ned produksjonstiden. Videre lagerfører automatlageret også de fleste reservedelene, og dette minsker effektivt leveringstiden av reservedeler ut til kunde, forteller Hesselberg.

 

Ny fabrikk

- Imet har alltid produsert en stor del av maskinens komponenter selv. De produserer understell, sagrammer og stikkeløsninger, har egen plateavdeling og støperi, og sikrer seg dermed en veldig god kontroll på at kvaliteten er så høy som de ønsker den skal være, forklarer Hesselberg.

De har investert i et nytt verktøymaskinsenter fra DMG MORI. Det består av to maskineringssentre med et automatisk system for lasting av opptil 44 paletter samtidig. For å få plass og forbedre arbeidsflyten, ble det nye anlegget implementert i en ny fabrikk nær hovedproduksjonsanlegget.

Anlegget er fullt dedikert til komponentproduksjon, og den gamle verktøymaskinavdelingen er omgjort til nytt område for produksjon og utvikling av nye produkter og tilpassede løsninger.

- Produksjon av helt kundespesifiserte anlegg er noe av det Imet er mest kjent for og noe de åpenbart satser stort på å fortsatt være. Som stolt forhandler av Imet i Norge syntes vi i Saghuset Hesselberg AS det var veldig spennende å besøke fabrikken. De fortsetter å overbevise oss med sitt veldige fokus, og vi gleder oss til å fortsette salget av disse unike sagmaskinene, avslutter Jarl Hesselberg.

 

Imet stiller ut på årets EMO-messe i Hannover 18. til 23. september.

 

For mer informasjon se: www.saghuset.no og www.imetsaws.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094