23948sdkhjf

Mazak «varmer opp» før EMO

Da Mazak nylig slapp flere nyheter under et pressemøte i England, var det for å varme opp stemningen i forkant av verktøymaskinmessen EMO i Hannover i september. Både nye maskinmodeller, satsing på automasjon og det grønne skiftet var på agendaen.

 

I 35 år har den japanske verktøymaskinprodusenten Yamazaki Mazak designet og produsert maskiner i Storbritannia. Mer enn 1000 verktøymaskiner produseres hvert år ved det europeiske produksjonsanlegget i Worcester, dette inkluderer ikoniske maskiner som VTC-800-serien og CV5-500 og nye maskiner som VCN-700 og VCE-600.

 

Forventer rekordomsetning

Pressemøtet ble åpnet av Richard Smith, adm. direktør for Mazak European Group, som kunne fortelle om et positivt marked og forventet rekordomsetning i 2023. Nye produkter, økt satsing på automasjon og grønt fokus bidrar til at selskapet ligger i forkant av teknologiutviklingen.

- Vi jobber kontinuerlig med idemyldring i hele organisasjonen og det gir gode resultater, både med tanke på utvikling av ny teknologi, men også alt fra tilbakemeldinger fra serviceteknikere til produksjonsmedarbeidere som foreslår forbedringer, fortalte Lawrence McCann, utviklingsdirektør i Mazak European Group.

 

Grønt fokus

Go Green Strategy er Mazak’s forretningsfilosofi som vektlegger bærekraft i all sin virksomhet. Fra verktøymaskinens design, utvikling, produksjon, bruk og eventuell fornyelse. Dette gjelder også i egen produksjon der Mazak for det meste benytter egne maskiner og investerer mye i å automatisere sin produksjon. En kontinuerlig forbedringsstrategi fokuserer på å forbedre bærekraften til Mazak-verktøymaskiner fire ganger innen 2030 sammenlignet med 2010.

Som et tydelig eksempel, leverer neste generasjon av 5-akset simultan vertikalt maskineringssenter VARIAXIS i-800 NEO maskineringsevne i en raskere, mer kompakt maskin. I tillegg er forbedrede teknologier integrert i designet som ifølge maskinprodusenten reduserer løpende CO2-utslipp med 22,7 prosent sammenlignet med forrige modell.

De nye QTE kompakte dreiesentrene inneholder også teknologier som bidrar til å redusere energiforbruket, spare kostnader og forbedre miljøet. Ved å bruke standarder, fastsatt av Green House Gas Protocol, tilbyr Mazak Smooth Technology funksjoner for å støtte kundenes krav til å måle, analysere og forbedre energien og det påfølgende CO2-fotavtrykket til delene de produserer.

 

Det kommer mer på EMO

- Vi er stolte av det vi får til i Europa. Med våre egenutviklete maskiner, som produseres her hos Mazak i England, selger vi så mye som halvparten av alle solgte Mazak-maskiner i Europa. Det å produsere nær kunden gir flere fordeler, både rask respons og ikke minst korte transportstrekninger, uttalte Mark Hall, produktsjef i Mazak European Group.

Han viste stolt frem modellene VCN-700 og VCE-600. Førstnevnte er neste generasjons vertikale maskineringssenter for et bredt spekter av bruksområder, fra kraftig maskinering til høyhastighetsfresing. Sistnevnte er en ny generasjon vertikalt bearbeidingssenter med det nyeste Mazatrol SmoothEz CNC-systemet skal gi uovertruffen produktivitet.

- Mazak har alltid ligget langt fremme innenfor CNC-styring og med vår Mazatrol SmoothAI har vi en av de mest brukervennlige styringene, noe som kommer godt med i et marked der alle mangler fagfolk. Det samme gjelder for automasjon der vi tilbyr en rekke med fleksible automasjonsløsninger, alt fra stangmatere og palettvekslere til portalladere og roboter. Flere og flere av våre maskiner kommer nå klare for automasjon, både når det gjelder programvare og fysiske løsninger, sa Mark Hall og la til:

- Vi kommer med flere nyheter på EMO i høst, blant annet en ny Smooth-styring som foreslår valg av maskineringsmetode.

 

For mer informasjon se: www.mazakeu.com og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391