23948sdkhjf

Studer automatiserer slipemaskinene

Da slipemaskinprodusenten Studer nylig inviterte til pressekonferanse var det over 60 journalister fra 20 land som deltok. Dette viser den store interessen en av verdens ledende produsenter av slipemaskiner får når det slippes nyheter, og automasjon er et av høydepunktene det fokuseres på.

 

Innledningsvis får de fremmøtte journalistene høre om gode salgstall for 2022, fulle ordrebøker og minst like store forventninger for resten av 2023.

Stadig slippes det nye maskinmodeller og S36, som ble vist på GrindingHub i Stuttgart i fjor, fikk god mottakelse. Den tetter et gap i porteføljen mellom S11 og S22 og er spesielt godt egnet for applikasjoner og komponenter innen elektromobilitet. Nå er S36 også tilgjengelig med et innovativt energiovervåkingskonsept. Og, det er den nye S100, som ble presentert på BIMU i Milano, som nevnes som et perfekt alternativ på inngangsnivå innen universelle interne sylindriske CNC-slipemaskiner.

 

Nytt operativsystem

I tillegg fremsnakker Studer sitt nye operativsystem C.O.R.E. (Customer Oriented REvolution) som har fått designpris for sitt gode UX, eller brukergrensesnittopplevelse.

- C.O.R.E. hjelper oss å gjøre din produksjon tilpasset den digitale fremtiden Den er basert på et nytt operativsystem, C.O.R.E. OS, som utstyrer maskinen med intelligens, uttaler Daniel Huber, teknisk sjef hos Studer.

Takket være den uniforme C.O.R.E. programvarearkitekturen er det enkelt å utveksle data mellom United Grinding-maskiner. Det integrerte umati-grensesnittet kan også brukes til å kommunisere med tredjepartssystemer. Det gir også tilgang til United Grinding Digital Solutions-produkter direkte på maskinen uten å kreve installasjon av ekstra maskinvare. C.O.R.E. ikke bare etablerer det tekniske grunnlaget for denne, og andre IoT- og dataapplikasjoner, den danner også grunnlaget for ensartet drift.

 

Den nye S100

Huber mener den perfekte maskinen for innstegssegmentet er den nye S100.

- Dette er virkelig den ideelle universelle interne sylindriske slipemaskinen for innstegssegmentet. Det utmerkede forholdet mellom pris og ytelse gjør den til den perfekte maskinen for et bredt spekter av interne slipeoppgaver. Vi snakker om en maskin med høy presisjon, som er fleksibel og pålitelig, sier Huber.

Under utviklingen ble det lagt spesiell vekt på en enkel og effektiv design av komponentene, noe som gjør drift og vedlikehold enklere for operatøren. Utstyret til S100 gjør den imidlertid også egnet for sliping av et universelt spekter av deler som består av geometrisk definerte grunnformer og konturer, som kan genereres med interpolerende akser.

Maskinen kan utstyres med inntil to innvendige slipespindler eller en innvendig og en utvendig spindel. I tillegg til et fast hjulhode kan den utstyres med en manuell med 2,5 graders Hirth og, i sin optimale konfigurasjon, med et automatisk hjulhode med 1 grad Hirth. En synkronmotor driver de fettsmurte innvendige og utvendige remspindlene. Maskinen betjenes av Fanuc 0i-TF PLUS-styringen, sammen med Studer operativsystem.

En ytterligere fordel med S100 er automatiseringsalternativet. På forespørsel kan den utstyres med et lastegrensesnitt og en automatisk skyvedør, som muliggjør automatisk drift og produksjon av store serier.

 

Smart kjøling

Med det nye SmartJet-konseptet fra Studer gryr en ny æra for kjølesystemer i slipeapplikasjoner. Både kundene og miljøet tjener på dette.

En stor del av energien og vannet som forbrukes under slipeprosesser er nødvendig for kjølingen. I disse tider med økende energipriser og bærekraftforpliktelser er det desto viktigere at den teknologiske utviklingen på dette feltet fortsetter å gå fremover. Studer opplyser at de har oppnådd et virkelig gjennombrudd med sitt SmartJet-konsept: Et intelligent kjølekonsept basert på høyteknologi, som sparer betydelig energi og ressurser – og i tillegg forenkler driften betraktelig.

- SmartJet kan redusere vannforbruket med 40 prosent og energiforbruket med 50 prosent. Det er betydelige besparelser som oppnås ved å bruke en smart dysedesign og et optimert linjesystem med passende pumpe for maskinlinjen. I tillegg er det sensorstøttet, intelligent kontrollprogramvare som kan støtte operatørene i mye større grad enn tidligere, sier Martin Habegger, som er ansvarlig for prosjektet hos Studer.

 

Automatiserer slipemaskinene

Studer holder høyt fokus på automasjon og har flere smarte løsninger tilpasset sine ulike maskinmodeller, eksempelvis easyLoad for S31, S33, S22 og S41, ecoLoad for S22, smartLoad for S11, uniLoad for S31 og S33, samt roboLoad for S121 Radius, S131 Radius og S141 Radius.

Det nye automatiske lastesystemet uniLoad gjør det mulig for operatører av Studer S31 og S33 eksterne sylindriske slipemaskiner å øke produktiviteten betydelig uten tap av kvalitet.

Systemet dokker til maskinen fra venstre. Med en prismatisk transportør, og alle stativer på full kapasitet, kan den utføre automatisk bearbeiding i rundt en time. Den er egnet for arbeidsstykker med en lengde på opptil 350 mm og 100 mm diameter og dekker dermed et stort utvalg av delene som normalt produseres på disse maskinene.

Tidligere har radiusinterne sylindriske slipemaskiner vært spesielt vanskelige å automatisere på grunn av begrenset plass. Studer har nå utviklet en optimal løsning også for dette: roboLoad. Denne eksterne lasteren for S121, S131 og S141 er utformet som en griperarm med hurtigskiftende kjever og har mye plass til arbeidsstykker på seks brett (hver 1080 x 320 mm).

- Med robotarmen utenfor maskinen får vi mye mer frihet, takket være rotasjonsaksen, og roboLoad kan komme inn for lasting og lossing uten å ha en direkte vei tilgjengelig, sier Daniel Schafroth, Systems Division Manager hos Studer.

Frem til nå var automatiseringsløsninger for sliping i stor grad basert på linear-teknologi som bjelker og sleider. Men for øyeblikket er roboLoad ikke først og fremst beregnet for stor serieproduksjon, men mer for automatisert produksjon under nattskift eller lengre pauser. Men Schafroth er sikker på at trenden mot å bruke robotarmer i sliping vil vedvare:

- Hverken våre kunder eller vi ønsker å gi fra seg denne nye friheten.

 

For mer informasjon se: www.studer.com og www.masentia.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095