23948sdkhjf

Okuma feirer 125 år – se nyhetene på EMO

Når Okuma feirer sitt 125 årsjubileum blir det feiret med nyheter, innovasjoner og overraskelser i løpet av året. Høydepunktet bli verktøymaskinmessen EMO i Hannover i september.  

 

Okuma har grunn til å feire, selskapet markerer sin 125-årsdag og har utallige suksesser og minneverdige høydepunkter å se tilbake på. Men å se fremover mot fremtiden er enda mer spennende. Som en av de globale lederne innen produksjon av CNC-verktøymaskiner vil Okuma fortsette å bruke sitt vell av erfaring i bransjen for å overgå kundenes forventninger. Derfor står enda mer bærekraftige og effektive løsninger øverst på agendaen, heter det i en pressemelding fra den japanske maskinprodusenten.

 

Tidlig ute

Kontinuerlig videreutvikling med fokus på kundenes krav har vært Okumas visjon siden etableringen i 1898. I løpet av en kort periode på bare seks år gjorde Eiichi Okuma selskapet fra en nudelmaskinprodusent til en verktøymaskinprodusent.

Gjennom selskapets historie har Okuma holdt seg til sitt ledende prinsipp om "Åpne muligheter" og til dets innovative styrke og banebrytende teknologier. Okuma introduserte sin internt utviklede OSP-styring (Okuma Sampling Path) i 1963 og kombinerte den med drivverk, motorer og spindler for å bli en «én-kilde-leverandør». Ved å starte med å kombinere den mekaniske verktøymaskinen med den teknologiske kontrollprogramvarekomponenten, har maskinprodusenten lykkes med å optimere prosesser og produsere høypresisjonsarbeidsstykker innenfor definerte tids- og budsjettrammer.

 

Nye utfordringer

- Okuma har alltid vært et skritt foran trender og utviklinger, forklarer Norbert Teeuwen, adm. direktør i Okuma Europe GmbH.

- OSP er et godt eksempel på vår innovative drivkraft - så vel som de interne og eksterne automatiseringsløsningene som gjør oss i stand til å svare på individuelle kundekrav og behov med ekstrem presisjon, fortsetter Teeuwen.

Nye løsninger og videreutviklinger som øker kundeeffektiviteten vil fortsatt være hovedfokuset hos Okuma etter jubileet.

- I flere tiår har vi konsekvent jobbet for å etablere våre maskiner og prosesser på en bærekraftig basis, for eksempel ved å optimalisere energiforbruket eller prosessflyt for våre kunder, uttaler Teeuwen.

Denne satsingen vil bli enda viktigere i fremtiden med de nasjonale og internasjonale klimamålene. Med intelligent teknologi og grønn teknologi vil Okumas grønne smarte maskiner fortsette å støtte effektiv produksjon med redusert energiforbruk.

- Vi fokuserer på helhetlige løsninger. Kundene våre kan stole på oss for et gjennomtenkt 'alt-i-ett'-konsept. Kvalitet, presisjon, bærekraft og effektivitet er klare krav satt av våre kunder som vi oppfyller fullt ut, understreker Norbert Teeuwen.

- Vår produktutvikling og tjenester fokuserer på individuelt utviklede løsninger som nøyaktig oppfyller de respektive kravene.

Okuma jobber også mot CO2-nøytralitet i sin egen organisasjon. Energisparing eller fornybar energi fra egne solcelleanlegg er allerede under implementering og utvidet ytterligere. I fremtiden vil Okuma også investere mer i en bærekraftig verdikjede – av hensyn til miljøet og kundene.

 

Flere milepæler i 2023

125 års har bedriftshistorie, erfaring og kunnskap. På dette grunnlaget venter Okuma nå på en lovende fremtid og møter utfordringer med spennende og fremtidsrettede innovasjoner.

- Okuma er klar til å imponere produksjonsindustrien med effektiviteten til de innovative løsningene de vil lansere i år. EMO Hannover fra 18. til 23. september er den offisielle kick-off. På verdens ledende messe for produksjonsteknologi vil Okuma feire sitt 125-årsjubileum med en rekke innovasjoner. Vi vil ta imot besøkende med en rekke store og små overraskelser, velkommen til vår stand, inviterer Norbert Teeuwen.

 

For mer informasjon se: www.kaspo.no og www.okuma.eu

Kilde: Okuma

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.315