23948sdkhjf

Askim Mekaniske Verksted velger Boschert platesaks

Askim Mekaniske Verksted – AMV - er Askims eldste eksisterende bedrift og selskapet ble etablert allerede i 1899. AMV produserer spesialtilpassede konstruksjoner i stål, rustfritt og aluminium, og nylig installerte de en platesaks fra Boschert av type Gizelis G-Cut 3013 som ble levert av Maskinagenten.

 

Askim Mekaniske Verksted, heretter forkortet AMV, har en historie som strekker seg tilbake til slutten av 1800-tallet da bedriften var en tradisjonell smie.

- Historien sier at noe av det første som ble produsert hos AMV var understell til kanonene til den russiske tsaren, forteller Rino Lund, prosjektleder hos AMV.

- Siden den gang har vi hatt utallige varierte og spennende oppdrag, og vi har utviklet oss fra å være en tradisjonell smie til å bli et mekanisk verksted. Det unike med dagens selskap er bredden i fagområdene og vår brede kompetanse, fortsetter Lund.

 

Skuddsikre løsninger

- Ansatte med høy kompetanse innen både maskinering og innen CNC- faget gir oss gode konkurransefortrinn, og vi har svært dyktige platearbeidere, sveisere, serviceteknikere, montører innen industri og byggkonstruksjon/stålbygg, sier Lund.

AMV har egen maskineringsavdeling, plate og sveiseavdeling, driver industriservice og utfører montasje av stålbygg. Maskineringsavdelingen produserer blant annet akslinger, deler til motorer, støpeformer, damhjul og deler til produksjonsutstyr, samt gjennomfører reparasjoner.

- I vår plate og sveiseavdeling utfører vi vanlige jobber som klipping og knekking og skjæring av plater med laser, plasma og gass. AMV innehar sertifisering for produksjon av bærende konstruksjoner NS-EN 1090-2 EXC 1-3, NS-EN ISO 3834-2 og sentral godkjenning i tiltaksklasse 2. Egen sveisekoordinator har vi selvsagt på huset, forklarer Lund med entusiasme.

- Kort sagt så kan vi produsere det du måtte ønske. Det eneste vi trenger er en idé eller tegning, og så kan vi lage det. Blant de mer spesielle tingene vi har spesialisert oss på så vil jeg nevne panikkrom, fortsetter Lund.

Han forteller at det er heldigvis ikke alle som har behov for et panikkrom, men mange kan føle seg usikker i eget hjem, og AMV har gjennom mange år levert skuddsikre løsninger både som selvstendige enheter, eller som panserstål montert inne i vegger. Slike oppdrag er gjerne et samarbeid mellom flere parter innen sikring av boliger, og våre sikkerhetsrom bidrar til å opprettholde sikkerheten, først og fremst i en mulig trusselsituasjon.

 

Valgte Maskinagenten

- AMV er som sagt en bedrift med lang fartstid, og dette gjelder også flere av maskinene vi bruker. Gode maskiner kan holde seg fine lenge, men det forutsetter at vi gir de kjærlighet og omsorg i form av god service. Vår erfaring er at gode serviceteknikere kan være vanskelige å få tak i når vi har behov for dem, og om de blir sendt fra andre deler av landet så kan det også være kostbart. Dette gjorde at vi tenkte lokalt nå når vi lette etter gode servicefolk, forklarer Lund, og legger til:

- Vi kom i kontakt med Maskinagenten, som holder til i samme område som oss, og det har vært en veldig stor fordel. De kan rykke ut på kort varsel, og de har gitt oss god service. Når vi nå også skulle ha en ny platesaks, så var det selvfølgelig en stor fordel at Maskinagenten også kunne levere slike. Vi hørte hva de kunne levere, og Eddy Authen, daglig leder hos Maskinagenten, foreslo maskinen som vi bestemte oss for.

 

Kraftig maskin

- Maskinen vi har levert er en Boschert av type Gizelis G-Cut 3013, forklarer Authen.

Denne maskinen har en kapasitet på 13 mm stål og har mange moderne funksjoner. Den har automatisk måling av platetykkelse, retur av plate til framsiden, klipp av smale strimler uten vridning og er utstyrt med en stor berøringsskjerm med moderne programvare.

Videre er maskinen en svingbjelkesaks. Det vil si at bevegelsen på overkniven går i en buet bevegelse, noe som er en fordel ved at man får mindre deformasjon av det man klipper.

Maskinen har også en fotocelle i front av knivene slik at operatøren har god tilgjengelighet inn til knivene ved klipping av mindre emner.

- Boschert Gizeliz består av flere andre maskintyper, som stansemaskiner, fiberlasere, kantpresser og knekkeceller med robotisering. Det som kjennetegner maskinene fra Boschert er at de er svært kraftige maskiner med ekstra sterk sveiset ramme. Dette er maskiner som er ment for å brukes over lang tid og er en maskin som vil passe godt her hos AMV, avslutter Eddy Authen.

 

For mer informasjon se: www.amv.no og www.maskinagenten.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109