23948sdkhjf

RAS Megabend – fleksibel og presis knekkemaskin

Den kraftigste RAS-maskinen for knekking begge veier uten å snu emnet, heter Megabend, og er ifølge produsenten trygg og enkel i bruk, da platen hviler på ett arbeidsbord.

 

RAS Megabend kan knekke hele seks mm stål og fire mm syrefast begge veier og ved hjelp av hybrid-anslaget med sugekopper er det minimalt med manuelt inngrep fra lasting til ferdig del da maskinen selv flytter platen til neste knekk. 2D og 3D grafisk tegning via Bendex programvare samt automatisk beregning av knekkesyklus minimerer feilprogrammering.

 

«Ideell løsning»

ViN (Virtual Navigator) viser delens plasseringsposisjon med laserlinje slik at operatøren alltid får nødvendig informasjon om plassering av emne.

RAS mener dette er en ideell løsning for brukere med høye krav til fleksibilitet.

- En enkelt person kan bøye store og tunge deler, løfting og holding av deler er eliminert. Betjening fra framsiden for mindre deler og profiler og betjening fra baksiden for store deler, sier Eddy Authen, daglig leder hos Maskinagenten AS som forhandler RAS.

 

Gode funksjoner

Maskinprodusenten promoterer maskinen som en utrolig fleksibel «UpDown» knekkemaskin med overlegen kraft, og for dem som ønsker å lage komplekse presisjonsdeler som kassetter, paneler og bokser passer Megabend perfekt.

Den brukervennlige Bendex-programvaren, for automatisk programmering av bøyesekvensen, betjeningsmuligheter foran og bak, ViN-laserassistanse, samt hybridmålesystemet har ifølge produsenten enestående funksjoner i Megabend-serien.

 

Praktisk bøyevangedesign

Det patenterte «Beam-in-Beam»-konseptet reduserer nedbøyningen av bøyevangen til et minimum. Denne utformingen oppnår helt rette bøyninger. En ekstra bomberingakse er unødvendig, og bøyevangen kan brukes som anslagstopp i 90 graders posisjon. Justeringene for platetykkelse og bøyeradius utføres også automatisk.

 

Hybrid bakanslag

Stopp-fingrene til hybridanslaget posisjonerer emnet til bøyelinjen. Sugekopper holder delen på plass mot fingrene, slik at påfølgende bøyninger kan plasseres uten hjelp eller håndtering av en operatør. Hybridanslaget eliminerer feiljustering.

 

ViN (Virtual Navigator)

ViN (Virtual Navigator) viser operatøren den nøyaktige posisjonen for lasting av deler med en laserstråle. Programvaren beregner posisjonen til kanten av emnet i samsvar med det faktiske verktøyoppsettet.

Laserstrålen viser den nøyaktige delens lasteposisjon. ViN beveger seg automatisk langs arbeidslengden. Lasteposisjonen samsvarer med verktøyoppsettet (også med et flerstasjonsoppsett), noe som gir rask og presis mating av deler.

 

Ett-klikks-programmering

Der erfaring og ekspertise tidligere var nødvendig for å programmere avanserte deler, er denne intelligensen nå innebygd i Bendex programvare. Deler kan tegnes på berøringsskjermen eller importeres som STEP-, DXF- eller GEO-filer, og det er det. Et enkelt museklikk er alt som kreves for å programmere profiler og bokser helt automatisk.

- RAS Megabend er en ideell løsning for brukere med høye krav til fleksibilitet, konkluderer Eddy Authen.

 

For mer informasjon se: www.maskinagenten.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203