23948sdkhjf

Sør-Stål valgte Costa avgrader igjen

Da den gamle avgradingsmaskinen skulle byttes ut valgte Sør-Stål igjen Costa levert av maskinforhandler P. Meidell AS. – Det er en kostbar, men god investering, sier Frode Strand hos Sør-Stål AS.

 

På 1950-tallet ble stålrørmøbler og bord med respateksplater den nye motebølgen på norske kjøkken. Jørgen Strand, som den gang jobbet i Kristiansands stålindustri, ante at etterspørselen av denne typen møbler ville øke. Det var bakgrunnen for at han i 1958 etablerte Sør-Stål og gikk i gang med produksjonen av stålrørmøbler. I dag er Sør-Stål AS lokalisert på Mjåvann industriområde i Kristiansand, og bedriften har andre ben å stå på.

- Vi har spesialisert oss på platebearbeiding, med hovedvekt på skjæring, stansing og knekking. Vi klipper, knekker, stanser, laserskjærer og vannskjærer plater i ulike typer materialer, forteller Frode Strand, produksjonsansvarlig hos Sør-Stål AS.

 

Behov for ny maskin

Hos Sør-Stål er det hektiske dager. Det vurderes å ansette flere, men enn så lenge kjøres overtidsarbeid ved behov.

- Her er det lite rom for forsinkelser i produksjonen så vi må passe på å ha gode maskiner og prosesser. Derfor valgte vi å bytte ut den gamle Costa avgradingsmaskinen som har gjort jobben i mange år, forklarer Frode Strand.

 

Dette er maskinen

Maskinen hos Sør-Stål er Costa CRV 1300 våtsliper. Den brukes til sliping og avgrading av stansete, vannskjærte og laserskjærte plateelementer i materialer som stål, rustfritt, aluminium og andre mer spesielle materialtyper.

Maskinen er utstyrt med et spesielt magnetisk filtersystem som renser vannet for stålrester og dermed gjør det mulig å kjøre ulike materialer i maskinen.

Slipeenheter omfattes av sliperulle med slipebånd for båndsliping av overflater er 2620 x 1330 mm (arbeidsbredde er 1300 mm), XRS Orbital børsteaggregat for kantavrunding og ikke-retningsbestemt børstesliping av overflater på rustfritt og aluminium samt XVS børstemontasje for kantavrunding av stål. Begge børsteenhetene er utstyrt med Costa-Lock børstesystem med hurtigskift.

Maskinen betjenes via en stor berøringsskjerm hvor alt vises med bilder og alle slipeinnstillinger er utført ned til 0,01mm nøyaktighet.

Maskinen kan tilkobles direkte til Costa Levigatrici serviceavdeling i Italia og gi rask hjelp dersom det oppstår en feil.

 

Costa igjen

Hva fikk dere til å velge Costa igjen?

- Selv om Costa er litt dyrere enn en del andre maskinmerker er den svært stabil og gir fine resultater. Erfaringene fra den gamle hadde vi med oss i vurderingen av ny maskin, og vi vurderte andre merker, men vi fant ut at vi ville gå for Costa igjen, svarer Strand.

- Maskinen er svært fleksibel og gir rask omstilling, noe som er en fordel når man som regel kjører små eller mellomstore serier. Et annet viktig punkt er at dette er en våtslipemaskin som gjør at vi enkelt kan bytte fra emner i aluminium til emner av eksempelvis stål uten eksplosjonsfare, konkluderer Frode Strand.

 

For mer informasjon se: www.sor-staal.no og www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094