23948sdkhjf

Jankos med fire nye dreiebenker fra Kaspo

Jankos Mek. Verksted ble etablert i 1993 og det hele begynte nøkternt med en brukt dreiebenk og en fres i et leid rom på 30 kvadratmeter. Siden den gang har virksomheten vokst i både omsetning og antall ansatte. Nylig ble fire nye dreiebenker installert. Levering og montasje sto Kaspo Maskin AS for.

 

Jankos Mek. Verksted AS har siden oppstarten satset på å være et allsidig og nyskapende mekanisk verksted.

- Vi har stor spennvidde innen bearbeiding av metall, og våre ansatte har høy kompetanse innen dreiing, fresing, boring og sveising. Vi tar hånd om alle typer produksjonsoppgaver fra en stadig økende kundemasse, og av den grunn har vi siden oppstarten både hatt behov for stadig større lokaler og nye, gode maskiner, forteller daglig leder hos Jankos, Jan Rune Berdal.

 

Store investeringer

I 2015 gjennomførte bedriften store forandringer internt i verkstedlokalene. Det frigjorde plass inne i produksjonen Her ble det montert en lagerautomat for skruer og mindre rekvisita, samt at arbeidsstasjonene ble oppgraderte med alt nødvendig utstyr. I tillegg ble det bygget et eget rom for sluttkontroll av maskinerte detaljer.

- I dette rommet har vi full kontroll på viktige parameter som temperatur, støv og alt annet som kan forstyrre sluttresultatet. I november 2015 gjorde vi vår største investering på maskinsiden, og fikk installert et nytt 5-akset maskineringssenter som ga oss nye muligheter og en enda mer fleksibel maskinpark, forklarer Berdal.

 

Mer investeringer

Igjen var tiden moden for nye maskiner, og Berdal valgte nylig å kjøpe to maskiner av typen Trens SN 500x1500mm.

- En Trens ble installert på hovedkontoret i tidligere Snillfjord kommune, og den andre Trens-maskinen ble installert i vårt nye bygg på Grønøra Industripark i Orkanger. I tillegg til disse to dreiebenkene installerte vi en Okuma Genos L3000Mx1000mm dreiebenk og en Okuma LB3000MYx950mm dreiebenk her i nybygget, forklarer Berdal videre.

- Trens SN 500 er en universal dreiebenk for produksjon av stykk- og smådel-produksjon, forklarer selger hos Kaspo AS, Kjetil Thu som har hatt ansvar for levering og installasjon.

- Trens dreiebenker er presise og pålitelige maskiner som kan leveres i et bredt spekter av versjoner og valgfritt tilbehør. Denne type maskiner er godt egnet for vedlikeholds- og reparasjonsavdelinger, fortsetter Thu. - I tillegg til de to Trens dreiebenkene har vi levert og installert en Okuma Genos L3000Mx1000mm dreiebenk og en Okuma LB3000MYx950mm dreiebenk. Disse Okuma-maskinene er utrustet med stanglader som gjør investeringen mer fleksibel og øker utnyttelsesgraden, forklarer Thu videre.

 

Vil vokse mer

- Alle våre nye maskiner kommer i tillegg til at vi i perioden 2012-2015 også gjennomførte et stort løft med sertifisering av bedriften for å møte fremtidens krav i markedet. De nye maskinene vil oppfylle vårt ønske om fortsatt vekst i markedet, uttaler Berdal videre.

- Vi er stolte over at vi kan skilte med sertifisering både i henhold til NS-EN ISO9001:2008 (kvalitet) og NS-EN ISO14001:2008 (miljø). Håpet er at all videreutvikling vi gjør her i bedriften gjør Jankos til den beste og foretrukne samarbeidspartneren våre kunder kan ha. Vi skal løse utfordringer på en god måte, og det skal våre kunder merke, avslutter Jan Rune Berdal.

 

For mer informasjon se: www.jankos.no og www.kaspo.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141