23948sdkhjf

NBF Brukermøte i Drammen trakk 110 deltakere - bli med på neste!

Bærekraft og grønn industri var hovedtema da Numerisk Bruker Forening – NBF – samlet 110 deltakere til Brukermøte i Drammen før jul i fjor. Nå er det klart at det blir nytt Brukermøte i Åndalsnes 10. og 11. mai samt fellestur til EMO i Hannover 20. til 23. september i år.

 

I begynnelsen av november i fjor møttes 110 deltakere til Brukermøte i Numerisk Bruker Forening, denne gangen i Drammen. Et av hovedtemaene var grønn industri og EU’s bærekraftmål.

 

Digitale verktøy viktig

Brukermøtet ble åpnet av styreleder i NBF Ove Johan Aklestad som introduserte første taler; Sindre Finnes fra Norsk Industri. Han presenterte en fin fremstilling om det grønne skiftet, utfordringen med å skaffe nok fagfolk i mange ulike sektorer og hva som må til for å møte det enorme behovet for kraft med mer bærekraftig energi. Konklusjonen er kort oppsummert at det er gode muligheter for å skape nye arbeidsplasser innenfor bærekraftige teknologier som eksempelvis kraftproduksjon, batteriteknologi og råvareindustrien.

Neste innlegg var ved Kerry Bommen, Director Sustainability, KDA og Ellen Marie Klausen, Sustainability Manager, KDA. De drøftet blant annet hvordan digitale verktøy kan bidra til at man foretar bedre designvalg og styrker den sirkulære tenkingen der bærekraft og økonomieffektivisering spiller en viktig rolle.

Etter en kort pause kom Stein H. Danielsen, fra Cognite AS, med gode råd til hvordan man med digitale verktøy kan prosessoptimalisere virksomheten, fra råvare til ferdig produsert vare, og derigjennom oppnå ressursbesparelser, reduksjon i utslipp samt økt økonomisk gevinst.

 

Millionsuksess

Etter lunsj fikk deltakerne være med på «reisen» til Haugstad Møbler, fra 1,2 millioner kroner i omsetning per ansatt til 10 millioner på bare to år. Tilhørerne fikk se eksempel på et vellykket prosjekt der bærekraftmålene blir benyttet som et konkurransefortrinn. Anette Anfinnsen, Robotic Innovation AS, Eirik Njærheim, Jærtek og Steinar Gulaker, Haugstad Møbel AS viste hvordan med har lykkes blant annet gjennom tett samarbeid med underleverandør innen IT og automasjon.

Anders N. Dahlgren, fra HTS Dynamics AS, en av besøksbedriftene, delte sine erfaringer på reisen til «Net zero innen 2040». Her var klimautfordringen i fokus og hvordan bedriften med ulike tiltak kan redusere miljøfotavtrykket og samtidig doble omsetningen. Stikkord her er automasjon, digitalisering og prosessoptimalisering. Viktig poeng er at alle i hele verdikjeden må med for å lykkes.

 

Fornøyde deltakere

Etter en pause var det tid for den klassiske «Leverandørenes time” der det ble presentert IT-løsninger fra MyProduction Group AS, automatisert logistikk i produksjonen fra Robotic Innovation AS og Remmert automatiske lagerløsninger fra Meidell AS.

Til slutt i den faglige delen av dag 1 presenterte Klinger Westad AS og Aker Solutions AS, de to andre besøksbedriftene, sine virksomheter. Førstnevnte har foretatt store investeringer innen automatisk ubemannet produksjon og sistnevnte planlegger et nytt verksted på Tranby for produksjon av komponenter innen vannkraft.

Første dag ble avrundet med festmiddag og underholdning av bandet Spinning wheels. Andre dag ble det tre bedriftsbesøk til HTS Dynamics, Klinger Westad og Aker Solutions.

I samtaler med deltakerne på Brukermøtet trekkes det frem at denne møteplassen er høyt skattet og viktig å delta på, både rent faglig men også for å være en del av industrimiljøet i Norge. Mange får nye og nyttige kontakter og flere inngår samarbeid under disse møtene.

 

Bli med til Åndalsnes!

Neste Brukermøte blir 10. og 11. mai i Åndalsnes. Det blir et eksklusivt møte der det kun tilbys 80 plasser. Brukermøtet foregår på Grand Hotell.

Programmet er i støpeskjeen, men her noe av det som skjer:

10 mai; Oppstart konferanse kl. 1230.

Tema for konferansen er «Automatiserte prosesser». Det planlegges foreløpig innlegg fra; Brunvoll, Wonderland, Plasto, Viddal Automation, Norwegian AM, Ravema og DMG MORI.

På kvelden er det tur med Romsdalsgondolen opp til Eggen restaurant og nyter en tre retters middag med magisk utsikt.

11 mai: Bedriftsbesøk hos Wonderland og Plasto før lunsj i Isfjorden. Etterpå til Brunvoll i Molde rett ved flyplassen. Her blir det rift om plassene så meld deg på nå!

 

Bli med til EMO i Hannover!

NBF har den glede å kunne invitere medlemmene til en felles tur til Hannovermessen 2023. Turen arrangeres i samarbeid med Travel & Event AS og all påmelding går gjennom dem via lenken nedenfor. Frem mot messen vil programmet bli justert, så følg med.

Til info har NBF betalt inn 220.000 kroner i depositum for å sikre bra hoteller som ligger ved flyplassen og i aksen mot messeområdet. Hver morgen settes det opp buss fra hotellene til messen. Retur må du ordne selv. Planen er at NBF arrangerer felles middag på Maritim Hotel Hannover Airport. Det er stor interesse for denne turen, så ikke vent med å melde deg på!

 

Påmeldingslenke:

https://tur.travelevent.no/tur/ebddcb32-4097-4a46-8dce-c0c22a150167

 

For mer informasjon se: www.nbf-forum.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093