23948sdkhjf

APS valgte DNE fiberlaser

Hos APS AS i Larvik er nå Norges første fiberlaser fra DNE Global installert. Daglig leder Ola Guren hadde allerede en plasmaskjæremaskin i produksjonslokalet, men ville gjerne øke kapasitet og muligheter for annen type skjæring. Muligheten kom med DNE og deres LC 3 maskin.

 

APS AS er et selskap som konsentrerer det meste av sin virksomhet rundt fasadesystemer av glass kombinert med produksjon av vinduer og dører. Stålkonstruksjon har blitt en del en naturlig del av virksomheten.

- Det å kunne få flere ben å stå på framover er viktig for selskapets strategi. Med å få inn en CNC-fiberlaser-skjæremaskin inn i hallen, har vi nå en maskin som kan utføre en helt ny bredde i typer jobber. Det er noe vi ser frem til, sier daglig leder Ola Guren og legger til:

- Vi har hatt en plasmaskjærer fra Swift-Cut her i drøye to år. Den løser jobben sin veldig bra den, men da behovet for høyere presisjon og nøyaktighet meldte seg, og vi kunne få en ekstern kunde på skjæring, da begynte jeg for alvor å lete etter en løsning.

 

Valgte iTec på nytt

iTec ble igjen foretrukket som leverandør. Valget ble DNE med 6 kW kilde, kombinert med et vekslebord. Bordstørrelsen er på 3×1,5 meter.

- Egenskapene maskinen har på kapasitet og kvalitet gjør den til en svært velegnet maskin til den som ønsker å tre inn i laserskjæring. DNE Global er en del av Bystronic-konsernet som mer enn antyder at dette er en kvalitetsmaskin, bedyrer Roger Karterud, salgsansvarlig hos iTec AS.

– Økt kapasitet og presisjon gir oss anledning til å ta på oss flere typer jobber. Fiberlaseren er mye mer effektiv enn dagens plasmaskjærer. Det vil øke vår kapasitet betraktelig. Det er en fin og brukervennlig maskin som passer oss svært godt, mener Guren.

Leverandøren iTec kjenner han godt gjennom sitt første kjøp av maskin. Den gode relasjonen og vissheten om rask respons på service og bistand, gjorde at iTec ble valget for kjøp av maskin også denne gangen.

 

Kostnadseffektiv

Roger Karterud er glad for at den første maskinen iTec leverer, endte opp i samme by som de selv holder til i.

– Dette er en maskin som vi har stor tro på. Vi er stolte og glade for at vi nå får en demomaskin hos en kunde rett i nærheten av oss. Vi mener at DNE LC3-maskinen kan betjene et bredt utvalg av norske kunder. Grunnen til det er selve byggekvaliteten, skjæreresultatene den gir, og ikke minst at du får en kostnadseffektiv og produktiv maskin til en svært hyggelig pris, sier Roger Karterud.

 

Bredere kundegrunnlag

En viktig grunn for investeringen for Guren er at APS nå får et ekstra ben å stå på er, samt at han nå også kan slippe å kjøpe skjæring til prosjekter.

– Vi kommer oftere og oftere inn i spesialprosjekter der det å lage stålkonstruksjoner blir sentralt. Vi er NS-EN 1090 sertifisert. Nå kan vi levere innenfor de toleransene som det krever, under eget tak, og uten å måtte vente på underleverandører, sier han.

Etter hvert vil bedriften gå bredere ut og tilby skjæretjenester til andre. Nå har de fått en maskin som kan tilby et langt bredere utvalg av materialer og kvaliteter. Kombinert med den presisjonen og effektiviteten som laser gir, gjør dette at Guren opplever at de har en god mulighet til å tilby tjenester som det er et behov for.

– Nå gleder vi oss til å gjøre oss bedre kjent med maskinen. Vi skal bruke litt tid og håndtere den skjæringen vi har i dag, før vi går ut og tilbyr skjæretjenester, sier en fornøyd Ola Guren.

 

For mer informasjon se: www.apsas.no og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.236