23948sdkhjf

Bergsli Metallmaskiner fyller 70 år

For 70 år siden tok de tre brødrene Finn, Leif og Odd Bergsli en viktig beslutning. Skiensguttene ville satse på å etablere sitt eget firma og selge produksjonsmaskiner til den voksende industrien over hele landet.

 

Det hele startet 15. januar 1953. Med hybel som kontor og sykkel som fremkomstmiddel startet de tre brødrene sin beskjedne virksomhet. De slo sine ressurser og kunnskaper sammen, trakk med seg viten og idéer og fylt med et stort pågangsmot slo de seg sammen i et eget firma som fikk navnet Bergsli AS. Det ble raskt knyttet kontakter med verktøymaskinprodusenter i Europa og utstyret ble lansert på hjemmebane – og dermed var grunnlaget lagt for en 70 år lang suksesshistorie.

 

Kraftig vekst

De driftige brødrene så muligheter andre ikke fikk øye på. På Hannovermessen i begynnelsen av 1960-årene lanserte de en steinsag de selv hadde konstruert. Den ble svært ettertraktet og gav grunnlaget for vekst og ekspansjon.

Etter hvert ble firmasyklene erstattet med biler som gjorde det mulig å oppsøke kunder over hele landet.

Ved firmaets 20 års jubileum i 1973 flyttet virksomheten til et eget nybygg på 2.500 kvadratmeter på Kjørbekk i Skien. Her holder Bergsli Metallmaskiner fremdeles til, men bygget er utvidet flere ganger for å romme veksten Bergsli AS hadde.

Virksomheten var delt inn i fire avdelinger i tillegg til økonomi og administrasjon. Avdelingene var avdeling for verktøymaskiner, treindustri, løft og håndtering og hobbymaskiner.

 

Hele produksjonsanlegg

I 2005 valgte familien Bergsli å fisjonere de fire avdelinger til ulike selskaper. Firmaet Bergsli Metallmaskiner AS ble dannet. Import og salg av verktøymaskiner har siden den gang vokst sakte men sikkert.

Maskiner har hele tiden blitt levert med faglig kompetanse, fokus på kvalitet og god service. Bergsli Metallmaskiner er fortsatt familieeid, men Snorre Solbakken er daglig leder. Bedriften har 14 ansatte som alle har sin fulle fokus på at kunden skal bli fornøyd – ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Bergsli Metallmaskiner AS leverer kvalitetsmaskiner fra solide produsenter og har gjennom alle år levert flere tusen maskiner med smått og stort. Fra et hektisk miljø tilbyr en stab dyktige medarbeidere sin ekspertise om det siste innen verktøymaskiner, lagerautomater og utstyr tilhørende automatisering og produksjonsteknologi. I svært mange tilfeller skreddersyr firmaet hele produksjonsanlegg etter kundenes behov. Komponenter fra ulike produsenter settes sammen til komplette produksjonsenheter.

 

Betydelig leverandør

- I 70 år har Bergsli satset på topp kvalitet til riktig pris. Service og oppfølging hos kundene har vært svært viktig. Vi har en egen avdeling med kunnskapsrike og erfarne serviceteknikere som er ansvarlig for all opplæring, service og igangkjøring av CNC-maskiner og vi har hatt ansvaret for flere svært kompliserte anlegg i Norge, deriblant flere robotceller og FMS-anlegg, forteller Snorre Solbakken, daglig leder hos Bergsli Metallmaskiner AS.

De ansatte har alle automatiker eller industrimekaniker utdannelse, og oppgraderer hele tiden kompetansen med intern kursing og besøk hos leverandørene.

- Lang erfaring og relasjoner til gode maskinprodusenter i Europa og Asia har gjort Bergsli Metallmaskiner til en betydelig leverandør til norsk industri. Bedriften har vist seg tilpasningsdyktige i alle år og de ser frem til mange spennende år også i fremtiden, konkluderer Solbakken.

 

For mer informasjon se: www.bergsli.no

Kilde: Bergsli Metallmaskiner

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109