23948sdkhjf

Robotsveising i offshore vindindustri

Økt fokus på havvind gir behov for effektive produksjonsmetoder. Den danske produsenten av sveiseroboter, Inrotech A/S, møter behovene med robotiserte sveiseløsninger.

 

Offshore vind er nå allment anerkjent som en bevist og pålitelig kilde til fornybar energi. Raskt voksende statlige forpliktelser og teknologiske fordeler bidrar til de positive utsiktene i etablerte markeder og land som er nye innen havvind. Ulike selskaper driver havvindprosjekter, hvorav noen kan innebære utfordringer og risiko.

Som et resultat av denne økningen i etterspørselen har offshoreselskaper måttet revidere sin tilnærming til sveising for å møte nye produksjonsmål og kostnader.

 

Bedre prosesser

Selskaper i offshore vindindustri kan øke sine konkurransefortrinn betydelig hvis de kan produsere raskere sveis og med høyere kvalitet enn konkurrentene. Ettersom det globale havvindmarkedet øker dramatisk har tilgjengeligheten av arbeidskraft for å møte disse nye kravene blitt mer utfordret i mange land rundt om i verden. Dette scenariet har skapt et behov for å forbedre sveise- og fabrikasjonsprosessene betydelig for å imøtekomme mangelen på dyktige arbeidere og de økte økonomiske markedskravene.

 

Sveiseautomatisering for «alle»

Komponenter  som er vanskelige å sveise, og som består eksempelvis av flytende fundamenter kan settes sammen ved å kombinere et utvalg intelligente sveiseroboter, alle kontrollert av én operatør og ett kraftig programvaresystem.

Sveiseautomatisering har derfor blitt en allsidig, kostnadseffektiv og brukervennlig teknologi som lar virksomheter av nesten alle størrelser (og ethvert nivå av teknisk ekspertise) øke produktiviteten, forbedre sveisekvaliteten og svare mer smidig på endrede kundekrav.

Men mens sveiseroboter har blitt enklere å kjøpe og implementere, er de bare en del av ligningen. Roboten selv kan ikke gjøre noe arbeid uten riktig teknologi og programvare.

 

Inrotech-C&B på Lindø, Danmark

Bladt Industries A/S har implementert seks helautomatiserte Inrotech-C&B for sveising av store komplekse strukturer. Disse sveisene krever et mer intelligent system som kan analysere volumet av smale sveisespor, beregne det nødvendige antall sveisepasseringer og fordelingsmønsteret for å fylle hele sveisesporet. På grunn av Inrotechs WeldLogic-system kan Bladt Industries endre sveiseparameter "on-the-fly", for å tilpasse seg varierende sporgeometri av betydelige proporsjoner.

 

Ressursbesparende

Inrotech-C&B starter med å ta en skanning av sporet som skal sveises, ledsaget av en analyse av sporet, og finner dets egenskaper og viktige punkter. Sveiseplanleggeren, som er kjernen i WeldLogic (adaptiv intelligens), begynner deretter å analysere skanningene og finner den mest optimale løsningen av sveiseparameter og fordelingen av sveisepassasjene.

Sveiseplanleggeren genererer et komplett sett med sveiseparameter for hele sveisen, inkludert sveisehastighet, amplitude og sveisestrengposisjon.

Hvis sporgeometrien endres under sveisen, på grunn av deformasjon, oppdager WeldLogic dette, og endrer sveiseparameter tilsvarende.

Det betyr at det frigjøres et større antall ressurser og arbeidskraft som kan brukes på andre oppgaver. Bladt Industries kan utnytte tiden hensiktsmessig i forbindelse med både skanning og sveising. Dette er begge faktorer som alle er avgjørende for at robotene effektivt skal bidra til Bladts bygging av store fundamenter som skal gi støtte til havvindmøllene i fremtiden.

Ifølge den danske maskinprodusenten er Inrotech-C&B overlegen andre konkurrerende produkter da den ikke krever noen overføring av CAD-tegninger, ingen mellomprogrammering og ikke manuelt valg av objekter som skal sveises.

 

For mer informasjon se: www.inrotech.com og www.bladt.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.36