23948sdkhjf

Ole G går for Messer

Presisjon og kvalitetskravene til komponentene som produseres hos Ole G er høye. Derfor velger Jærbedriften igjen Messer skjæresystem levert av iTec AS.

 

Det er energikrevende å drive med herding, maskinering og plateskjæring slik Ole G gjør. Med dagens strømpriser må man være kreativ for å holde kostnadene nede.

- Vi bruker mer enn en million kilowattimer per år, så vi merker hvor hardt strømprisene rammer en liten bedrift med 13 ansatte, forteller

John Arild Nord-Varhaug, daglig leder i Ole G Nord-Varhaug & Co AS, eller på folkemunne bare Ole G.

 

Over 80 år

Ole Nord-Varhaug startet egen virksomhet i 1938. Ole drev som smed til å begynne med, men startet produksjon av potetopptakere med merkenavnet Jærbu i andre halvdel av 1940-tallet.

- Tradisjonelt har vi vært sterkt knyttet til produksjon av landbruksteknologi. Men, solid kompetanse og sentral beliggenhet på Jæren har også skaffet oss betydelige oppdragsmengder for maritim, oljerelatert og landbasert industri med kunder og leveranser både i og utenfor Norge, forklarer John Arild.

 

Godt utrustet

Selv om bedriften er liten er det en omfattende og allsidig maskinpark som er fordelt på to avdelinger. Plate- og sveiseavdelingen, som utgjør 1400 kvm, og maskineringsavdelingen på 900 kvm. I tillegg kommer et fullrobotiserte herdeanlegg hvor det benyttes en lokalutviklet og verdenskjent herdeprosess. Dessuten finnes en lagerhall på 550 kvm og et stort utendørs stållager som sikrer god materialtilgang.

- En meget fleksibel og moderne maskinpark gjør at vi kan påta oss store og varierte oppdrag, enten det gjelder komponenter med store dimensjoner, eller mindre serieproduksjon, sier John Arild.

 

Messer igjen

Da det ble på tide å bytte ut den gamle skjæremaskinen valgte man hos Ole G å gå for Messer MultiTherm gassskjæremaskin med fire skjærehoder som har automatisk høyderegulering. Maskinen har et arbeidsområde på 2500x8000 mm.

- Den gamle maskinen, fra en annen maskinprodusent, begynte å bli dyr å vedlikeholde og vi slet med å få tak i reservedeler. Siden vi også hadde en robotisert skjæremaskin med Messer skjærehode visste vi hva vi gikk til hva høy skjærekvalitet angår. Gode erfaringer med maskinforhandler iTec AS var også en del av vurderingsgrunnlaget da vi vurderte flere ulike maskinmerker, sier John Arild.

 

Fokus på kvalitet

Det er stor aktivitet i plateavdelingen, her skjæres det hele dagen. Den robotiserte maskinen skjærer typisk 50-150 mm tykke emner, mens den nye maskinen med oxyfuel skjærer opptil 300 mm.

Ole G lager mye slitedeler til maskiner til landbruk, anlegg og gruvedrift.

- Lang erfaring og fokus på kvalitet har gjort oss i stand til å være med på utviklingen av kundenes produkter, og vi foreslår gjerne produktforbedringer for kundene våre slik at produktene både blir sterkere og rimeligere. Med den nye Messer-maskinen skjærer vi ekstremt nøyaktige kutt, noe som både gir stabile resultater og redusert materialbruk, og som sådan passer godt inn i vårt mål om å være en foretrukket leverandør, konkluderer John Arild Nord-Varhaug.

 

For mer informasjon se: www.oleg.no og www.itec.as

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172