23948sdkhjf

Røff CNC med Okuma Multus dreiesenter

Røff CNC AS er et nyoppstartet firma etablert i Rørvik i Nærøysund Kommune. Selskapets ambisjon er å dekke behovet for maskinering i et område som i dag ikke har dette tilbudet. Nylig leverte Kaspo Maskin AS et Okuma Multus U4000 dreiesenter til bedriften.

 

Røff CNC AS er en reaksjon på det markedet Namdalsregionen representerer.

- Her ute i Nærøysund kommune er innovasjonstakten veldig stor, nærmest i overgir og vi er her for å hjelpe den svært innovative industrien som Trøndelagsregionen representerer, forklarer Stein Arne Kjørås, daglig leder i Røff CNC AS.

- På tross av at vi etablerer oss ute ved kysten av Trøndelag, så er vi her for å hjelpe alle. Vi i Røff CNC AS kan bistå våre kunder med alt fra enkle prototyper, stykkproduksjon, samt liten til medium serieproduksjon. Vi kan utføre jobber i de fleste materialer, og alt mellom plast til rustfritt er velkjent for oss å jobbe med, fortsetter Kjørås.

 

Kraft, kapasitet og nøyaktighet

Ambisjonen i Røff CNC er å kunne knytte bånd med innovative bedrifter og institusjoner for å så sammen løse mange av morgendagens utfordringer.

- Kombinasjonen av 3D-skanning, additiv produksjon og presisjonsmaskinering er svært spennende temaer, forklarer Kjørås med entusiasme, og legger til:

- Før vi gikk til anskaffelse av ny maskin gjorde vi undersøkelser av hva som fantes på markedet. Vi hadde et behov for en maskin som representerte både kraft og kapasitet, men også en maskin som er svært nøyaktig. Avgjørelsen ble derfor en Okuma fra Kaspo Maskin AS.

- Kaspo AS har mange års erfaring, samt at Okumas kvalitet er velkjent. Vi har også hatt stor glede av selgeren fra Kaspo, Kjetil Thu, som både har fungert godt som rådgiver og har vært veldig flink til å følge oss opp, forklarer Kjørås.

 

Mange opsjoner

- Vi i Kaspo Maskin leverer maskiner, verktøy, elektronikk og øvrig utstyr til verkstedindustrien i Norge. Maskinen vi har levert her hos Røff CNC er en Okuma Multus U4000, forteller Kjetil Thu, selger hos Kaspo Maskin AS.

Multus U4000 er en flerfunksjonsmaskin med automatisk verktøyskifter. Den kan leveres med subspindel eller bakdokke samt nedre revolver som opsjon.

- Videre kan den utrustes med 10 til 15-tommers chuck, og den har et bredt spekter av maskineringsfunksjoner. Maskinens oppbygging gir meget god stabilitet, hastighet og prosessfleksibilitet. Med denne maskinen kan du fullføre maskinering av komplekse arbeidsstykker i en oppspenning, da maskinen kan utrustes ved 40 til 180 verktøy i magasinet, fortsetter Thu.

 

«Alt-i-en-maskin»

Multus U4000 har 240° B-akseområde med 12.000 o/min, H1-fresespindel med dobbel funksjon (D/F). H1-spindelhodet kan settes opp med HSK63/Capto C6-verktøy og har en kraftig 22/15 eller 32/22 kW (intrigert) fresemotorspindel. H1-tårnet har en 0,001-graders B-akse samt Y-akse der hele tårnet flytter seg, og dette gir stabil og kraftig Y-akse maskinering over hele Y-aksen sitt maskineringsområde på 300 mm.

Maskinen har velkjente programmeringsmetoder fra både dreiebenk og maskineringssenter, og dette kombineres enkelt takket være Okuma OSP-P300-kontroll.

- Med denne maskinen er det mulig å lage konturer, utføre dypboring og tannhjulsbearbeiding samt dreie- og freseoppgaver, alt i én maskin, forteller Thu med entusiasme.

 

For mer informasjon se: www.roff-cnc.no og www.kaspo.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125